by Pit Bull » 21 Aug 2016, 21:43
Za pocetak, sve cestitke Aleksandru Sasi Djordjevicu, ostatku strucnog staba i svim igracima sto su nas jos jednom obradovali i osvojili jos jedno srebro na velikom, najvecem, takmicenju za Srbiju. Bilo je dosta onih koji nisu verovali da mozemo do medalje, da je u kosarci ona nerealna ali otom potom.
Dolaskom Djordjevica ovo je trece takmicenje gde smo igrali najmanje polufinale i definitivno je jasno da mi, dok je on tu, na svaki sampionat idemo po medalju i to je realnost.
Takodje, on je sa Stimcem i Bircevicem u ekipi to napravio, sa Nedovicem koji nije imao nikakvu ulogu, sa jako losim Jovicem na ovom prvenstvu, bravo.
Sto se finalne utakmice tice, imam dosta zamerki ali to ne umanjuje nas uspeh ni za milimetar ali to nije razlog da se ne spomene.
Ono sto mi je najvise smetalo je utisak da su njihovi igraci zeleli vise pobedu nego nasi, to je za mene nedopustivo, ovakvu priliku dobijas jednom u karijeri i ne ostavis sve sto imas na parketu, mozda su i ostavili, medjutim ja nisam stekao takav utisak.
Pod dva, smatram da je postavka utakmice bila katastrofalna. Zurili smo dosta puta, mi smo imali pristojan pocetak i tada na nekih 14:12 ili koliko je bilo smo morali da usporimo maksimalno utakmicu, da igramo napade od 15+ sekundi i da idemo na skok. Mi to nismo ucinili, poceli smo da trcimo, dopustili smo im da se razigraju, Duranta smo napalili i vise povratka nije bilo, oni kad odu na +10 to je zavrsena utakmica.
Jos jednom, bas los govor tela nasih igraca, ne shvatam da ih Sale Djordjevic nije uspeo napaliti, neko ko ima toliko titula i uspeha iza sebe, nije mi jasan strah, cega se bojis? Blokade? Pa isti kurac udario ti blokadu ili se zbunio u napadu kao sto je svaki put bilo. Zasto Amerika mora otici na +30 da mi pocnemo da se "ne plasimo"...
Pojedinci su opet zakazali, Bogdanovic je opet nestao, opet kad nema ideje on uvali loptu dole nekome, tipa Stimcu gde u startu znas da on ne moze tu nista da ucini. Isti kurac, bacio loptu u aut ili dole...
Teodosic nije bio lider kakav je trebao da bude veceras, mada realno ofanzivnog plana nije ni bilo, moralo se znati ko resava, to su Teodosic, Bogdanovic, Jokic i Raduljica + ostali kada su imali otvorene suteve. Mi na nekih -15 u 2/4 dolazimo u situaciju da Simonovic 4 napada suta za tri, ej bre Simonovic suta u finalu 4 vezana napada, to se ne sme desiti ni kad igra u ABA ligi, to mu nije posao.
Dolazimo u situaciju da Markovic mora da suta, da Jovic ima otvoren sut a ne gradi se akcija za Bogdanovica i Teodosica. Bogdanovic sutne 2-3 nerezonske trice i onda se ukenja kad ne pogodi niti jednu pa ne suta ni ono sto treba nego uvaljuje kao sto sam vec rekao.
Dosta lose rasporedjene uloge u napadu, niti jednu im loptu dole nismo prodali, prepali smo se, tako se ne moze ni u 30 razlike uci.
Opet, nema potrebe da se mraci, nerealno je sa Bircevicem i Stimcem u 12 ocekivati da se suprostavis ekipi koja ima ljude koji zaradjuju 30+ miliona godisnje. Ovo je vanserijski uspeh i kao takvog ga treba posmatrati. Mislim da je, za pocetak, vreme da osvojimo EuroBasket, prilika za godinu dana.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒