Board index Život van sporta Tehnika i tehnologija

Mobilni telefoni

Omiljena marka mobilnog telefona ?

iPhone
18
12%
Nokia
36
23%
Samsung
34
22%
HTC
15
10%
Sony Ericsson
11
7%
Motorola
2
1%
LG
12
8%
Neka druga ...
17
11%
Nemam omiljenu marku
10
6%

Total votes : 155

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Poison and Remedy » 08 Sep 2016, 22:12

@ Remy

Sve ti se to danas svodi na isto. Samsung je najveci brend od telefona sa Android softverom, Apple po meni ima sve vise mana, pogotovo ce to imati ovaj novi, vecinom hardverskih(kao sto je manjak ulaza za slusalice), Blackberry su malo "zaostali" i puno kostaju za ono sto nude. Garanciju ces dobiti za svaki telefon, tako da bi najbolje bilo da odes do VIP-a i licno pregledas telefone. Sto izgled, sto brzinu telefona, da li ti lezi u saci...Telefoni su izlozeni u radnjama i imas prava da ih testiras. Za te pare koje ti spominjes, bukvalno sitnice odlucuju. Neko voli kvalitetniju kameru, neko bolji zvuk u slusalicama, nekom vise odgovara qwerty tastatura nego touchscreen... Opet kazem, odes u radnju isprobas i izaberes ono sto ti najvise odgovara.
TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby Naka » 08 Sep 2016, 23:10

@Remi
Najbolji ekran - Samsung Galaxy S7, Note 7 i S6
Najbolja kamera - Sony Xperia XZ i X Preformance, mada ne zaostaje ni S7, HTC M10 kao ni Lumia 950XL
Najbolje optimizovan - iphone 6s i HTC M10

Npr LG G5 je sveobuhvatno jedan od najboljih za svoju cenu, onda Huawei Mate 8 i HTC M10 (to su neki moji favoriti, kad gledas koliko platis i koliko dobijes)...

Sve zavisi, koji segment telefona je tebi najbitniji.

Ovaj geekbench je cista budalastina. Veoma potkupljiv program i cisto u sluzbi MARKETINGA navlacenja za iphone. Slicno su uradili i sa Iphone 6 kada je izlazio.

Iphone je brzi zbog flat sistema. Nemaju virtuelnog prevodilaca i sav se softver vezuje direkt za hardver. Kod androida je to to drugacije, i najvece kocenje je od strane JAVA podsistema jer drugacije kesira podatke (samo zato da bi bio univerzalan na puno vise proizvodjaca i sl. ).
Naka

Postby Гроф Тинторето » 08 Sep 2016, 23:25

Ziv bih se pojeo da izgubim telefon od 600-700 evra.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Naka » 08 Sep 2016, 23:27

Da ga izgubis nije strasno, danas se oni lako lociraju. Prijavis nestanak i policija odradi svoje.

Problem je kad ti, kao meni juce, crkne maticna a garancija ti istekla tacno mesec dana, a tel kosta 350 eu.
Naka

Postby Гроф Тинторето » 08 Sep 2016, 23:28

Jesi li siguran ti u to? :) lociraju ga samo u tvojo zemlji, ako ode preko, otisao je :)

Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Гроф Тинторето

Postby Naka » 08 Sep 2016, 23:31

Гроф Тинторето wrote:Jesi li siguran ti u to? :) lociraju ga samo u tvojo zemlji, ako ode preko, otisao je :)

E to ne znam. Mislim da to zavisi od saradnje policije.
Naka

Postby Skafi » 09 Sep 2016, 00:05

Kad smo kod kineskih telefona, zaboravih pomenuti, brat nedavno uzeo Pioneer C1 i kaže da ubija koliko je dobar, a nije preskup. Poručio ga iz inostranstva.

http://www.racunalo.com/pioneer-c1-sluzbeno-predstavljen-nece-razocarati-ni-izbirljive/

http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=8617&c=pioneer_c1_dual_sim_td-lte
Skafi

Postby Горан » 09 Sep 2016, 00:07

Valja li Meizu?

Kazu, odlican odnos cijena-kvalitet. Planiram da ga uzmem kad mi dotraje lumia.
Last edited by Горан on 09 Sep 2016, 00:09, edited 1 time in total.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby B13 » 09 Sep 2016, 00:08

Ukrali drugarici Galaxy S7 Edge, otišla u stanicu da prijavi. Prijavi ona, i pita šta može da očekuje, a policajac tamo joj kaže, da nije na listi prioriteta, i još doda: "nije da su vam nekog ubili".

Policija u Srbiji...

Tako da sve to da li će ti pronaći telefon kada ga izgubiš, ili ti ga ukradu, zavisi od njihove dobre volje.
B13

Postby Гроф Тинторето » 09 Sep 2016, 00:13

Nece ga pronaci ako nemas vezu u policiji. Cak ni za ajfon 6 onaj najskuplji. Jednostavno se isplaces, ispsujes sebe muski sto si sprco tolke pare u 3 spojene napolitanke i teras dalje.

Buzz' Beater wrote:

Гроф Тинторето

Postby Naka » 09 Sep 2016, 00:16

Skafi wrote:Kad smo kod kineskih telefona, zaboravih pomenuti, brat nedavno uzeo Pioneer C1 i kaže da ubija koliko je dobar, a nije preskup. Poručio ga iz inostranstva.

http://www.racunalo.com/pioneer-c1-sluzbeno-predstavljen-nece-razocarati-ni-izbirljive/

http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=8617&c=pioneer_c1_dual_sim_td-lte

U sustini kinezi zaostaju jedino u softverskim resenjima i optimizaciji telefona. U srednjoj kategoriji nisu losi.

Горан wrote:Valja li Meizu?

Kazu, odlican odnos cijena-kvalitet. Planiram da ga uzmem kad mi dotraje lumia.

Zavisi koji Meizu. U sustini nisu losi telefoni. Mada je Xiaomi bolji brend od njih (ima kvalitetnije telefone).
Naka

Postby Горан » 09 Sep 2016, 00:17

M2?
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Re: Mobilni telefoni

Postby jomi » 09 Sep 2016, 00:23

Ja sam imao M2..telefon je bomba za svoju cenu, koristio sam ga skoro 3 godine i samo mi se desilo jednom da zakoci tj. da moram da ga reset inace sem toga bez greske.. Razmisljam sad da uzmem M5 pa ako ga je neko koristio voleo bih da cujem misljenje :D
jomi

Re: Mobilni telefoni

Postby Гроф Тинторето » 09 Sep 2016, 00:23

@Petko
Hvala :)
Ostalo li je jos energije za trece punjenje ili je to to, 2 punjenja i kraj? To mu dodje 3400, bilo bi super da ima kapacitet bar 4000-4200:D

Buzz' Beater wrote:

Гроф Тинторето

Postby Angus Young » 09 Sep 2016, 01:30

Гроф Тинторето wrote:Nece ga pronaci ako nemas vezu u policiji. Cak ni za ajfon 6 onaj najskuplji. Jednostavno se isplaces, ispsujes sebe muski sto si sprco tolke pare u 3 spojene napolitanke i teras dalje.

Normalno, boli ih uvo da se cimaju, ako ga nadju nadju, a cak se desava da i ako ga pronadju, ne obaveste vlasnika nego ga zadrze u stanici ili daju nekome.

Recimo drugaru su pokazali celu policu sa nadjenim telefonima i uredjajima koji su ukradeni a koji su ostali u stanici.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

PreviousNext

Return to Tehnika i tehnologija