Board index Košarka Košarkaški miks

Vlada Jovanović

Re: Pitanja za Vladana Tegeltiju i njegove goste

Postby irriducibili » 24 Apr 2011, 23:41

chika-zuba wrote:
mastro mostro wrote:Voditi Krku i Partizan je ko voditi piljaru i hipermarket... Pitanje da li bi se piljar, koji voli da živi život natenane mogao da ubrza i postigne surovu produktivnost koja se u gigantima podrazumeva.

Ovaj stav poštujem, ima rezona...

Kako da ne....da je Miskovic samo znao za strucnjakovetm sposobnosti, bar bi jos jednu milijardu zaradio na prodaji Maksija... :facepalm:
irriducibili

Postby mastro mostro » 24 Apr 2011, 23:48

irriducibili wrote:
chika-zuba wrote:
mastro mostro wrote:Voditi Krku i Partizan je ko voditi piljaru i hipermarket... Pitanje da li bi se piljar, koji voli da živi život natenane mogao da ubrza i postigne surovu produktivnost koja se u gigantima podrazumeva.

Kako da ne....da je Miskovic samo znao za strucnjakovetm sposobnosti, bar bi jos jednu milijardu zaradio na prodaji Maksija... :facepalm:

Tvoja lagodna pozicija opozicije ti daje mogućnost da tvrdiš nešto što je u domenu ŠBBKBB... i isto je kao kad bih ja rekao da bi trener OKK Beograda bio uspešan kao trener Partizana, ili CSKA.

Ima toliko evropskih klubova, koji će prepoznati Džikićeve velike mogućnosti i ja se nadam da će nas brzo uveriti da je veliki trenerski potencijal.
mastro mostro

Postby chika-zuba » 24 Apr 2011, 23:53

irriducibili wrote:
chika-zuba wrote:

postoje neke informacije da je Dž previše mek i frendli sa igračima... Verovatno je MM mislio da se ne uklapa u Sparta stajl koji je VJ trebao da nastavi iz ere DV... Lomljenje ruke u svlačionici itakoto... naravno, ako je to u pitanju, to je po mom mišljenju greška, metode trenera i odnosi sa igračima su različiti, to zavisi i od igrača i od trenera... i bio je samo 1 način da se proveri kako bi to išlo... ova sezona je takoreći prošla, za narednu ćemo videti... možda nas VJ iznenadi, ja ću si svakako spremiti bensedine...
... k`o oka dva...
chika-zuba

Postby irriducibili » 25 Apr 2011, 00:02

mastro mostro wrote:Tvoja lagodna pozicija opozicije ti daje mogućnost da tvrdiš nešto što je u domenu ŠBBKBB... i isto je kao kad bih ja rekao da bi trener OKK Beograda bio uspešan kao trener Partizana, ili CSKA.

Ima toliko evropskih klubova, koji će prepoznati Džikićeve velike mogućnosti i ja se nadam da će nas brzo uveriti da je veliki trenerski potencijal.

Mislim da je lagodna pozicija kad si u prilici da menjas teze. Nipodastavati sam plasman na F4 NLB lige, grupe rekreativaca predvodjenih piljaremtm je, istina tvoje pravo, ali nema bas veze sa realnoscu. I njemu osporavas potencijal da bi mogao da vodi ovaj Partizan, koji znamo ko predvodi. Da obrnemo situaciju, da li bi strucnjaktm postigao takav uspeh sa raspalom Krkom? Hoces li mi lakonski odgovoriti da to nije isto, te da sposobnosti coveka koji vodi hipermarket, ne bi mogle da se izbore sa tako slozenim zadatkom kao sto je piljara?
irriducibili

Postby irriducibili » 25 Apr 2011, 00:08

chika-zuba wrote:Sparta stajl koji je VJ trebao da nastavi iz ere DV... Lomljenje ruke u svlačionici itakoto...

Sparta stajl kao lomljenje sopstvene ruke, jer su mu se igraci napili... :lol: :lol: :lol:

Neprocenjivo... :blue: :blue: :blue:
irriducibili

Postby chika-zuba » 25 Apr 2011, 00:11

irriducibili wrote:
chika-zuba wrote:Sparta stajl koji je VJ trebao da nastavi iz ere DV... Lomljenje ruke u svlačionici itakoto...

Sparta stajl kao lomljenje sopstvene ruke, jer su mu se igraci napili... :lol: :lol: :lol:

Neprocenjivo... :blue: :blue: :blue:

uffffff, taj sitni detalj mi je bio nepoznat... :tap: zato volim forume :ojha:
... k`o oka dva...
chika-zuba

Postby mastro mostro » 25 Apr 2011, 00:17

irriducibili wrote:
mastro mostro wrote:Tvoja lagodna pozicija opozicije ti daje mogućnost da tvrdiš nešto što je u domenu ŠBBKBB... i isto je kao kad bih ja rekao da bi trener OKK Beograda bio uspešan kao trener Partizana, ili CSKA.

Mislim da je lagodna pozicija kad si u prilici da menjas teze. Nipodastavati sam plasman na F4 NLB lige, grupe rekreativaca predvodjenih piljaremtm je, istina tvoje pravo, ali nema bas veze sa realnoscu. I njemu osporavas potencijal da bi mogao da vodi ovaj Partizan, koji znamo ko predvodi. Da obrnemo situaciju, da li bi strucnjaktm postigao takav uspeh sa raspalom Krkom? Hoces li mi lakonski odgovoriti da to nije isto, te da sposobnosti coveka koji vodi hipermarket, ne bi mogle da se izbore sa tako slozenim zadatkom kao sto je piljara?

ništa ja nenipodaštavam... meni je Džile drag i posebno mi je milo što pravi takve uspehe sa Krkom.
Ne znam što si stekao takav utisak, ali ja se nikad ne bavim tim poređenjima tipa Uvalin bi razbijao u partizanu a Vlada bi prso u Zvezdi (ili Krki), sem kad želim da pokažem koliko su (po meni) glupa, neosnovana, paušalna, proizvoljna i neutemeljena.

Sa jedne strane, meni je čisto gubljenje vremena da raspredam o Džiletu (pa i Kariju) na mestu trenera Partizana, jer se zna da se to ne može desiti, zbog njihove prošlosti, navika i stava koji o njima gaji onaj ko upravlja klubom poslednjih deset godina.
Možda bi (naglašavam možda) a ne tvrdim da ne bi (a ni da bi), Džile mogao da se nosi sa veličinom i ozbiljnošću PArtizana, samo tako mislim na osnovu onoga što o Džikiću i njegovom radu znam i osećaja koji imam.

I molim te da mi odgovoriš, zašto među toliko klubova koji menjaju trenere kao na traci niko još nije prepoznao Džikića? Nisu valjda Aco Geometar, Trifa, kojekakvi iskauskasi i latino picopevci toliko snalažljiviji da se smenjuju po klubovima (čak i evroligaškim) a da za našeg Džikija nema mesta ni u jednom krugu?
mastro mostro

Postby ima 1 tim » 25 Apr 2011, 00:22

Zar Dzile nije poceo samostalnu trenersku karijeru bas u jednom EL-su :confused: ? i to sa ozbiljnim igrackim imenima...ili bar zvucnijim od ovih sa kojima je 1 Zdovc bio hit veceg dela EL

ah,da...minirali su ga igraci :cmizdr:
samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
ima 1 tim

Postby mastro mostro » 25 Apr 2011, 00:25

ima 1 tim wrote:Zar Dzile nije poceo samostalnu trenersku karijeru bas u jednom EL-su :confused: ? i to sa ozbiljnim igrackim imenima...ili bar zvucnijim od ovih sa kojima je 1 Zdovc bio hit veceg dela EL

ah,da...minirali su ga igraci :cmizdr:

Ma to se ne računa :nene: a i uzeo je titulu u Sloveniji :bliss:

ps smajliji su stvarno avangardni :ojha:
mastro mostro

Postby irriducibili » 25 Apr 2011, 00:37

@ mastro

Ukratko, uspesima sa Krkom zasluzio je priliku da radi u mnogo vecem klubu, koji uz to i bezgranicno voli. Govorim o kosarkaskim rezonima, a o onim drugim bi bilo lepo da nam PSD da odgovor

U vezi njegovog angazmana, ne bih u ovom trenutku mogao da ti dam odgovor. Ili on previse bira, ili ti klubovi listom smatraju da su geometar, Trifa i slicni, bolji izbor od Dzileta...Sto su vec puno puta dokazali
irriducibili

Postby mastro mostro » 25 Apr 2011, 00:41

irriducibili wrote:@ mastro

Ukratko, uspesima sa Krkom zasluzio je priliku da radi u mnogo vecem klubu, koji uz to i bezgranicno voli. Govorim o kosarkaskim rezonima, a o onim drugim bi bilo lepo da nam PSD da odgovor

U vezi njegovog angazmana, ne bih u ovom trenutku mogao da ti dam odgovor. Ili on previse bira, ili ti klubovi listom smatraju da su geometar, Trifa i slicni, bolji izbor od Dzileta...Sto su vec puno puta dokazali

A šta je tebi garant da se ne bi raspali ko Olimpija te njegove debitantske sezone, iako su imali za nas misaoni budžet i roster da se smrzneš?
mastro mostro

Postby irriducibili » 25 Apr 2011, 00:47

mastro mostro wrote:

A šta je tebi garant da se ne bi raspali ko Olimpija te njegove debitantske sezone, iako su imali za nas misaoni budžet i roster da se smrzneš?

Pitanje sta je garant je isuvise hipoteticko, znas i sam da tu garancije ne postoje...Ali, imajuci u vidu kome je klupa poverena, sumnjam da su neke garancije bile i trazene...Da li ti VJ uliva vise sigurnosti od Dzileta?
irriducibili

Postby mastro mostro » 25 Apr 2011, 00:54

irriducibili wrote:
mastro mostro wrote:

Pitanje sta je garant je isuvise hipoteticko, znas i sam da tu garancije ne postoje...Ali, imajuci u vidu kome je klupa poverena, sumnjam da su neke garancije bile i trazene...Da li ti VJ uliva vise sigurnosti od Dzileta?

Pa i to je hipotetika... napisao sam svoj utisak o Vladovom ukanju na SOS-u... i posle te emisije, mislim, da bi mu veliki plus bio da je elokventniji i retoričniji. Ali sam video i da je odgovorni vojnik koji sluša, izvršava, raportira, uči ali i održava disciplinu i hijerarhiju u ekipi... što Saša voli i ume da nagradi i nadgradi, te me ne bi čudilo da narednik Vlada već sledeće sezone od Admirala avanzuje u majora npr.

Sumnjam da bi Džikić bio kooperativan u toj meri.

I za razliku od Džileta koji je tu svoju Olimpijsku sezonu ušljiskao skroz, Vlada se u svojoj debitantskoj, makar rezultatski drži sasvimkorektno i mnogo bolje nego li njegov čuveni prethodnik koji je sa pozicije ruskog pandana PArtizana nakon velikog neuspeha kagebeovski brutalno počišćen.
mastro mostro

Postby irriducibili » 25 Apr 2011, 01:04

mastro mostro wrote:Pa i to je hipotetika... napisao sam svoj utisak o Vladovom ukanju na SOS-u... i posle te emisije, mislim, da bi mu veliki plus bio da je elokventniji i retoričniji. Ali sam video i da je odgovorni vojnik koji sluša, izvršava, raportira, uči ali i održava disciplinu i hijerarhiju u ekipi... što Saša voli i ume da nagradi i nadgradi, te me ne bi čudilo da narednik Vlada već sledeće sezone od Admirala avanzuje u majora npr.

I za razliku od Džileta koji je tu svoju Olimpijsku sezonu ušljiskao skroz, Vlada se u svojoj debitantskoj, makar rezultatski drži sasvimkorektno i mnogo bolje nego li njegov čuveni prethodnik koji je sa pozicije ruskog pandana PArtizana nakon velikog neuspeha kagebeovski brutalno počišćen.

Zasto li ja zivim u ubedjenju da bi kvalitet naseg trenera trebalo da bude strucnost, a ne poslusnost?

Naravno, Dzile je poznat po velikom grehu, pocinje recenice sa: "Ja mislim..."

Poredjenje moze da stoji izmedju Duletovog i Dziletovog slucaja, strucnjaktm tu nema dodirnih tacaka. Prva dvojica su imali timove pune iskusnih, nadobudnih i papreno placenih zvezda. I nikoga da stane iza njih. Strucnjaktm ima citavu masineriju iza sebe, kao i tim bez iskusnih zvezda koje ne jebu nikoga
irriducibili

Postby mastro mostro » 25 Apr 2011, 01:21

irriducibili wrote:
mastro mostro wrote:Pa i to je hipotetika... napisao sam svoj utisak o Vladovom ukanju na SOS-u... i posle te emisije, mislim, da bi mu veliki plus bio da je elokventniji i retoričniji. Ali sam video i da je odgovorni vojnik koji sluša, izvršava, raportira, uči ali i održava disciplinu i hijerarhiju u ekipi... što Saša voli i ume da nagradi i nadgradi, te me ne bi čudilo da narednik Vlada već sledeće sezone od Admirala avanzuje u majora npr.

Zasto li ja zivim u ubedjenju da bi kvalitet naseg trenera trebalo da bude strucnost, a ne poslusnost?

Naravno, Dzile je poznat po velikom grehu, pocinje recenice sa: "Ja mislim..."

Poredjenje moze da stoji izmedju Duletovog i Dziletovog slucaja, strucnjaktm tu nema dodirnih tacaka. Prva dvojica su imali timove pune iskusnih, nadobudnih i papreno placenih zvezda. I nikoga da stane iza njih. Strucnjaktm ima citavu masineriju iza sebe, kao i tim bez iskusnih zvezda koje ne jebu nikoga

bold: ... reče Džile povlačeći poslednji dim iz svoje lule i ne razmišljajući koje ga i kolike obaveze čekaju sutra :smile:
to šta on misli i kako misli ne podudara se sa košarkom koju Danilović oseća i kakvom je naučen u Duletovom a potom i Žocovom Partizanu (a u njegovo vreme bilo je tu i šarlatana tipa Srzić, ako se ne varam :) ), Mesininom Kinderu i Rajlijevom Majamiju.
Jednostavno neko voli da radi sa opuštenim, talentovanim, slatkorečivim ljudima ogromne informisanosti i znanja, filozofskih nadahnuća... a neki vole radne, odgovorne, istrajne, ozbiljne, maksimalno i bezrezervno posvećene.

Ja i dalje mislim da je za sve nas ovde zajedno pa puta deset PSD izmislio košarku, i da je glupo (barem meni) da pametujem o nekom Džikiću kome u košarkaškom CV stoji da su najveći uspesi šesti pomoćnik u Minesoti i F4 u Krki, u sezoni u kojoj i sam kažeš da je kvalitet lige smešan.
mastro mostro

PreviousNext

Return to Košarkaški miks