Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL draft

Re: Američki fudbal - NFL draft

Postby Felipao » 28 Apr 2017, 07:22

Sta sam se ja istripovao da idu dve runde danas. Nakon trejda Klivilenda sam zaspao ali jutros vidim Jabril Pepers i Njoku, odradili su vrhunsku rundu. Vidim ja da ce Pit da obezbedi veceru uz ono pivo sto mi duguje :D

Za Ramse je ostalo zanimljivih igraca, biraju peti u drugoj rundi. C Sidni Jones, S Melifonwu, LB Kaningem, S Buda Bejker ... Mada imam osecaj da cemo uzeti ofanzivca ...
Pekersi biraju prvi, uzece i oni nesto iz sekonderija ako su pametni.
Felipao

Postby John Schneider » 28 Apr 2017, 09:45

Klivlend je napravio top posao. A i SF je dobio dva vrhunska defanzivca. Tesko da su mogli bolje samo ako je foster zdrav.
John Schneider

Postby mmarko28 » 28 Apr 2017, 09:55

Pik Peppersa nije jasan. On je hajp a ne igrač. Nije igrao mnogo dobro kao CB, previse je sitan da bi bio LB, a nema sposobnost da brani pas igru protiv kvalitetnih TE u NFL tako da ne može da bude kvalitetan sejfti. Zbog batina koje je dobijao u srednjoj školi nije hteo da igra running back-a na koledžu, a meni deluje da bi mu to bila najbolja pozicija.

Možda će od njega postati dobar igrač za par godina, ali trenutno je igrač za drugu ili treću rundu, a ne top 25 pik. Mislim da bi bolje prošli da su draftovali Budda Bakera, Josh Jonesa, Marcus Maye-a.

Ipak, oduševili su me tim što su odlučili da se popnu na poziciju 29, ispred Steelersa i draftuju Njokua. Dečko još nije ni svestan koliko dobar TE može da postane. Najmladji je igrač draftovan u prvoj rundi ove godine. Za 3 godine bi mogao da bude jedan od najboljih TE u ligi.

Ovo su pikovi koji se meni lično nisu svideli ili su mi bili nelogični:

Mitch Trubisky - mnogo glup pik Bearsa, i to ne toliko zbog igrača, koliko zbog toga što su trejdovali pikove da bi ga draftovali sa pozicije br.2. Paničan potez Bearsa. Draftovali su QB da pokušaju da se izvade za dve lose sezone. Mogli su draftovati istog igrača sa pozicije 3, jer sam 100% uveren da 49ERS-i ne bi draftovali Trubiskog. Kao da su se plašili da će Brownsi ili Jetsi da trejduju za poziciju 2 na draftu. Trubisky bi mogao da se razvije u dobrog igrača, ali draftovali su sa pozicije 2 igrača koji ne bi trebalo da igra prve sezone. Ako stvari krenu lose i oni budu imali mnogo poraza na polovini sezone, biće pod ogromnim pritiskom da ga prerano ubace u igru (Blake Bortles scenario). Trubisky nije odradio nijedan jedini snap ''under center'' od 6 razreda osnovne škole. Mora da sedi na klupi barem godinu dana.

Corey Davis - Po meni, on nije igrač koji je vredan pika br.5. Ako se pogleda istorija drafta na tako visokim pozicijama se draftuju WR od kojih se očekuje da budu dominantni i koji su fizički gledano zveri. Julio Jones, Mike Evans, Amari Cooper i slični. Davis nije ni blizu toliko talentovan i eksplozivan igrač. Bilo bi mi logično da su ga draftovali kao pika br.18, ali ovako mislim da je ovo loš pik.

John Ross - ovaj pik kao da je draftovao pokojni vlasnik Raidersa Al Davis. On je uvek draftovao igrače koji brzo trče, čak i ako nisu mnogo talentovani. Ross jeste talentovan ali ga je barem 7-8 timova skinulo potpuno sa boarda za ovu godinu jer ima nekoliko ozbiljnih povreda. Bengalsi imaju nekoliko ozbiljnih rupa u odbrani koje su mogli da zakrpe draftovanjem Allena ili Reddicka, a odlučili su se za Rossa.

Patrick Mahomes - meni lično se ovaj pik svidja, ali nosi ogroman rizik. Ako neko od Mahomesa može da napravi igrača onda je to Andy Reed, ali će mu trebati dosta vremena. Kao što sam juče napisao, ovaj momak će ili postati jedan od top 5 QB u ligi ili će biti propast u nivou Johnny Manziela. Pri tome ne pričam o alkoholu već o tome da u ovom trenutku Mahomes ne ume da igra u sistemu i najbolje igra kad improvizuje. Nisam siguran da će uspeti da se prilagodi igri u okviru sistema.

Mike Williams - odličan igrač, ali mislim da je u tom trenutku na draftu bilo nekoliko igrača koje su Chargersi mogli da draftuju koji bi popunili rupe koje imaju na drugim pozicijama. Na primer Hooker, Allen, Reddick ili Lattimore.

Marlon Humphrey - ne znam šta su Ravensi videli u ovom momku, ali on nije dovoljno dobar da bude pik prve runde. Mislim da su barem 3 CB koja nisu draftovana u prvoj rundi bolja od njega. Ravensi su nekad važili za tim koji sjajno draftuje, ali posledjnih par godina Ozi Newsome nije ono što je bio. Previše pažnje posvećuje svom univerzitetu Alabama. Ima kvalitetnih igrača i u drugim školama.

Pik koji je možda malo čudan, ali se meni svidela petlja GM-a i trenera je pik Raidersa. Slušao sam konferenciju gde je GM Reggie McKenzie objasnio da su detaljno istražili situaciju u kojoj se našao Gareon Conley i da su uvereni 100% da su optužbe neistinite. Ako se to ispostavi tačno, biće to sjajan pik. Za Conleya se poslednjih dana, pre nego što su procurele ove optužbe, očekivalo da bude prvi CB draftovan na ovom draftu.
mmarko28

Postby Dr Arslanagic » 28 Apr 2017, 12:47

Auuuu sunce ti poljubim, ovakav draft nije bio jos nikada :)
Tri tima trejdovala za tri QB u prvoj rundi. To se nikad nije desilo.

Odnos odbrana/napad je 18/14. A u prvih 10 pikova samo 3 igraca odbrane.
Na draftu na kojem je odbrana trebalo da dominira.

Bersi sa Trubiskim, vreme ce pokazati, ali je opsti konzenzus mene i marka :biggrin: da su ga usrali.
Nakon Katlera dolazi im jos jedan prosek koji ce ih ukanaliti jos jednu deceniju.

Sijetl nocas ima 6 pikova. Obzirom da ovaj draft ne obiluje sa LT, nisu lose prosli. Ako im se poklope kockice, moce lepo da popune tim. Mozda i da uzmu nekog G pa da ga probaju na LT. Sve jedno im je, ionako su naucili da igraju sa smesnom OL :biggrin:

SF sjajan posao. Uzeli su Fostera sa 31-og mesta a hteli su ga sa druge pozicije. Brukica.
Svidja mi se i Mahomes u Cifsima.
I Pantersi su uboli premiju sa McCaffrey-em.

Haason Reddick, igrac kojeg smo medju prvima prezentovali kao moguce iznenadjenje drafta - 13-ti pik. I to u sistem koji je za njega odlican. Bice impact od prvog kola.

Barnett u Fili odlican posao. Imace odlican front 4.
Takodje Allen u WAS, bas to im je trebalo.

Tampa je svoj super potentan napad unapredila sa jos jednom zivotinjom, vrlo moguce novi Gronk. Howardu je nebo granica.
Bice Tampa zahebana ove sezone.

Kauboji su napokon uzeli odlicnog DE, ali su poznati kao fransiza koja ne ume sa endovima.
Brownsi su morali da ga useru sa jednim pikom, ovaj put sa Pepersom. Igrac koji je izgubljen u pozicijama ne vredi pik prve runde.
Njoku, steta sto nije otisao kod dobrog QB.

Stilersi T.J.-a ...

Image
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby mmarko28 » 28 Apr 2017, 13:16

@Dr Arslanagic

Doktore, sve se slažem sa tobom osim za Barnetta. Nisam impresioniran sa njim kao igračem, ali vise imam problem sa tim što je glavna rupa u Eaglesima CB. Doduše, Schwartz, DC Eaglesa igra dosta zonskih odbrana, tako da je pass rush bitniji od CB. Ali, kad imaš na raspolaganju Hookera, Allena, Fostera, O.J.Howarda, draftuješ Barnetta. Ako su već hteli da draftuju pass rushera, mislim da su bolji izbori bili Harris ili Carl Lawson.

Oduševljen sam pikom Buccaneersa. O.J.Howard će biti zver, jedini je Y tight end koji je vredan draftovanja u prve dve runde, a ide u Tampu gde su Evans, Jackson i naravno Winston, koji u Howardu dobija još jednu veliku metu u sredini terena.
mmarko28

Postby Dr Arslanagic » 28 Apr 2017, 13:39

Mislim da su oni u njemu videli wide 9 prospekta.
Ja bih uzeo Riversa pre njega. Odlican fit za njih.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 28 Apr 2017, 14:36

I da, Malik McDowell ispao iz prve runde.
Da ga uzmu Ramsi za 3-4 da pevaju. Jos bolji za semu stilersa.
Dr Arslanagic

Postby John Doe » 28 Apr 2017, 17:19

Solomon Thomas i Reuben Foster, bolje nije moglo. Mislio sam da će 49ersi uzeti QB, verujemo ti Kyle :okk:
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Dr Arslanagic » 28 Apr 2017, 18:24

SF 3 godine za redom bira DL u prvoj rundi. Doslo je vreme za naplatu.
Takodje, Linc je izjavio da su uzeli 2 od tri top igraca sa svoje pre-draft liste.

30 od 32 pika prve runde su bili multi-sport sportisti/talenti u srednjoj skoli.

Zaboravih da notiram da su Jetsi uzimanjem Jamal Adamsa, napravili odlican posao. Uvek su imali jak secondary.

mmarko28 wrote:Oduševljen sam pikom Buccaneersa. O.J.Howard će biti zver, jedini je Y tight end koji je vredan draftovanja u prve dve runde, a ide u Tampu gde su Evans, Jackson i naravno Winston, koji u Howardu dobija još jednu veliku metu u sredini terena.

Da dodamo Cameron Brate-a koji je imao odlicnu sezonu, i Adama Humphries-a na slotu. Winston je u raju.

Jarrad Davis. Domaca hrana cini cuda

Image
Dr Arslanagic

Postby John Schneider » 28 Apr 2017, 18:26

Jbt koji sam ja idiot. Radio sam ceo dan ko konj po kuci da bi od zene dobio mir i tisinu od 19h, I onda skapiram da je to u 19 po njihovom. :truce: :laugh:

Ocekujem da Snajder izdominira veceras, I uopste me ne bi iznenadilo da bira tri puta u drugoj rundi.
John Schneider

Postby Dr Arslanagic » 28 Apr 2017, 18:32

:laugh:

1 iza ponoci, po nasem.

Dr Arslanagic

Postby mmarko28 » 28 Apr 2017, 18:46

Dr Arslanagic wrote::laugh:

1 iza ponoci, po nasem.

Mislim da je jedini QB kog su želeli na draftu je bio Trubisky i kad su Bearsi draftovali njega, onda su išli na to da skupe više pikova i da draftuju 3 igrača u prvoj rundi.
mmarko28

Postby mmarko28 » 28 Apr 2017, 19:22

Ima puno priče u NFL da bi Reuben Foster mogao da propusti celu sledeću sezonu. Navodno, mora na još jednu operaciju ramena, što bi moglo da objasni zašto je toliko pao na draftu.
mmarko28

Postby John Schneider » 29 Apr 2017, 00:31

Doktor ce poceti da navija za moje. :D

Malik McDowel!!!
John Schneider

Postby Felipao » 29 Apr 2017, 07:15

Etan Pocic u Sihokse.

Ramsi .... Au jbt, ne mogu jos da sudim novom treneru, ali mi se pikovi ne svidjaju uopste. Tacno sam pretpostavljao da cemo ici ofens hevi, iako msm da je bilo dosta dobrih igraca odbrane koji su bili dostupni u tom trenutku.
Ajde prvo biramo TE, ok, mozda su ovi sa rostera su bustovi, jos se nisu dokazali ali sumnjam da je Kuper Kup bilo kakav apgrejd u odnosu na postojeci WR core. I za kraj sejfti u trecoj rundi koji je mozda mogao biti podignut i kao free agent ...
Al dobro, kazem, novi menadzment, ne mogu da sudim dok ne vidim rezultate ...

Klivilend zato bira pametno. Odlicne runde za njih do sada.
Felipao

PreviousNext

Return to Američki fudbal