Nema na čemu, Del, nisam ni znala da sam nekom pomogla, ali verovatno zato što više nemam pojma šta sam na kojoj temi pisala

Ja takođe zadnjih godina mnogo više čitam fantastiku, EF izbegavam zbog serijala, ali i ne mora obavezno da ima srećan kraj, samo da me baš ne utuče do kraja. Povremeno napravim neki izlet tipa Hoseinija ali najviše jednom u pola godine, hvala lepo. Mada i od SF-a recimo ne usuđujem se da čitam Vonegata prečesto, on je jedan od pisaca kod koga ti srećan kraj i ne treba jer ne samo da ga niko ne zaslužuje nego ostavi utisak da bi jedna opšta apokalipsa svetu samo dobro činila.

(Da se razumemo, za one koji ne čitaju žanrovsku fantastiku, to uopšte nije isto što i laka literatura i mozak na otavu, mada naravno zavisi od pisca).
harper lee wrote: Cini mi se da kad bih sad opet procitao, recimo, Bez Dogme Henrika Sjenkjevica ne bih mogao danima da se oporavim.
Jao, gde se ovoga seti

interesantno, meni ovaj roman nije toliko bio depresivan koliko me je iznervirao. Glavni junak (imena likova ne pamtim) ide mi negde ruku pod ruku sa Verterom i nekim Pirandelovim junacima, ne toliko po karakteru i stilu koliko po tome što sam tokom čitanja sve vreme imala strašnu želju da ga izdevetam, turim mu motiku u ruke i pošaljem da kopa njivu pa da vidi šta je prava muka

za određene vrste dekadentne filozofije nikako nemam razumevanja i to ti je
Razume se, dobar krimić u svako doba, ali više starinskog whodunnit tipa, ne toliko trileri i ovi u zadnje vreme moderni braunovski zapleti. Zadnjih godinu-dve sam se baš navukla na Akunjina i neću se smiriti dok ne kompletiram sve knjige o Fandorinu.

Jeste da sam u zadnje dve pogodila ubicu na pola, ali tako je dobro napisano (i ne manje bitno, prevedeno) da čak ni to ne smeta