Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: Književno ćaskanje

Postby harper lee » 29 Nov 2011, 19:53

alcesta wrote::sad3:

:thankyou:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Starsica » 29 Nov 2011, 19:54

alcesta wrote:Ja sam zato odlučila da ga i ne počinjem dok se sve ne završi :D

Isto i ja. Svrbeli su me prsti da kupim Martina, ali sam odustala kad sam videla da nema kraja ni u najavi. Pa, iskreno se nadam da cu biti ziva tog momenta kad kod nas izadje poslednji deo :laugh:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Unexpected » 29 Nov 2011, 19:57

harper lee wrote:
alcesta wrote:"Ako uzmeš kajaćeš se, ako ne uzmeš kajaćeš se" :D

Bogami, ja sam se dosta kajao. Raspitao se da li se u Plesu radnja zavrsava ili makar privodi kraju i kad mi je receno da od toga nema nista vec radnja i dalje ide na usloznjavanje odlucio sam da odustanem. Jedan zivot je isuvise kratak da bih ga proveo tako sto cu pratiti debelog Martina sa tvrdom stolicom kako pokusava decenijama da se usere. Ima mnogo knjiga koje cekaju. Martine, hvala ti na svemu i mrs u picku materinu.

Znači da ne počinjem. :laugh:
The End.
Unexpected

Postby alcesta » 29 Nov 2011, 20:25

Starsica wrote:
alcesta wrote:Ja sam zato odlučila da ga i ne počinjem dok se sve ne završi :D

Isto i ja. Svrbeli su me prsti da kupim Martina, ali sam odustala kad sam videla da nema kraja ni u najavi. Pa, iskreno se nadam da cu biti ziva tog momenta kad kod nas izadje poslednji deo :laugh:

Mislim da treba više da se brinemo hoće li Martin poživeti da ga završi :biggrin: ja sam ionako računala da ga ostavim za penziju :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Felipao » 06 Dec 2011, 10:51

Gozba za vrane-prvi deo-smorila vrhunski!

Spoiler: pokaži
Jbt jedna trecina knjige je smarachina o Brijeni (gde se ne dogadja nista,opisivanje pejzaza dok ide iz grada u grad),druga trecina su gvozdenrodjeni(smaraju!!!!!) i samo jedna trecina knjige je iole zanimljiva...Od novih likova jedino su mi dogadjaji u Dorni ok ovo sve ostalo je glupost.Od cele knjige vredi deo sa Arjom(a i tu je smorio) i Semom (zida nije ni bilo u ovom delu) .Sve u svemu-razocarenje.
Felipao

Postby Choda » 06 Dec 2011, 11:45

Drugi deo je zanimljiviji, mada mi se cini da se prestrog prema knjizi, tvoja ocekivanja posle najbolje knjige u serijalu su velika i ova knjiga ih sigurno nece ispuniti ali u drugom delu ima zanimljivih glava kao i zanimljivih otkrica. ;)

U svakom slucaju kad procitas knjigu procitaj ovaj text koji je u spoileru, sa kojim se ja 100% slazem.

http://nightfliersbookspace.blogspot.com/2011/05/gozba-za-vrane-dzordz-r-r-martin-ili.html
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby vicharhcp » 08 Dec 2011, 18:55

Choda wrote: ocekivanja posle najbolje knjige u serijalu su velika

Slazem se 100%. Treca knjiga je najbolja (za sada)! I ja sam se malo razocarala cetvrtom, ali bas zato sto je treca fenomenalna.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby alcesta » 08 Dec 2011, 19:52

Ja bih posle svega ovoga predložila da Martin dobije posebnu temu, očigledno je potrebna :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby vicharhcp » 08 Dec 2011, 19:58

alcesta wrote:Ja bih posle svega ovoga predložila da Martin dobije posebnu temu, očigledno je potrebna :biggrin:

Pa imamo epsku fantastiku. Ne znam sta je momcima pa su se ovde raspisali (jos je jedan od njih i moderator, tako da ce sam da prebacuje svoje postove koje je ovde pisao :P )
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Felipao » 10 Dec 2011, 17:35

Choda wrote:Drugi deo je zanimljiviji, mada mi se cini da se prestrog prema knjizi, tvoja ocekivanja posle najbolje knjige u serijalu su velika i ova knjiga ih sigurno nece ispuniti ali u drugom delu ima zanimljivih glava kao i zanimljivih otkrica. ;)

Bio si u pravu,drugi deo (negde sam na pola) je definitivno dobra knjiga a mislim da nisam prestrog prema prvom delu koji mi je krsh.Radnje u prvom delu je smusena,suvishe i precestog seckanja (taman se par strana ufurash u jedan lik a on te prebaci na totalno drugu stranu sveta i celu knjigu tako),totalno mi je ocajna.Drugi deo je vec odlican...

Nego procitao sam da ce u plesu sa zmajevima biti samo Denis i severnjaci (zid) :P Jel se zna kad laguna izbacuje izdanje ili cu morati da jurim englesku verziju?
Felipao

Postby Felipao » 10 Dec 2011, 17:35

Choda wrote:Drugi deo je zanimljiviji, mada mi se cini da se prestrog prema knjizi, tvoja ocekivanja posle najbolje knjige u serijalu su velika i ova knjiga ih sigurno nece ispuniti ali u drugom delu ima zanimljivih glava kao i zanimljivih otkrica. ;)

Bio si u pravu,drugi deo (negde sam na pola) je definitivno dobra knjiga a mislim da nisam prestrog prema prvom delu koji mi je krsh.Radnje u prvom delu je smusena,suvishe i precestog seckanja (taman se par strana ufurash u jedan lik a on te prebaci na totalno drugu stranu sveta i celu knjigu tako),totalno mi je ocajna.Drugi deo je vec odlican...

Nego procitao sam da ce u plesu sa zmajevima biti samo Denis i severnjaci (zid) :P Jel se zna kad laguna izbacuje izdanje ili cu morati da jurim englesku verziju?
Felipao

Postby Choda » 10 Dec 2011, 17:42

Felipao wrote:Nego procitao sam da ce u plesu sa zmajevima biti samo Denis i severnjaci (zid) :P Jel se zna kad laguna izbacuje izdanje ili cu morati da jurim englesku verziju?

Izdace Laguna peti deo u maju, a knjiga prati samo desavanja na severu kao i na istoku tamo gde je Deni, dok kad ne stigne radnju Gozbe a posle se pojvaljuju i ostali likovi doduse na svega par glava..
I talk to him everyday.
Choda

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Felipao » 13 Dec 2011, 19:14

Definitivno je prva knjiga gozbe za vrane najveci shit (drugi deo je odlican,procitao)

U aprilu krece prikazivanje druge sezone serije.Epizode su vec snimljene...

Felipao

Postby Choda » 13 Dec 2011, 20:50

Buduci da sad vec ima par ljudi koji su procitali prve 3 knjige, zanima me sta mislite ko je Dzonova majka? I dali ste primetili sitne tragove koje je Martin ostavio u knjigama, na osnovu kojih je stvorena jedna vrlo zanimljiva teorija..
I talk to him everyday.
Choda

Postby Felipao » 13 Dec 2011, 21:02

Choda wrote:Buduci da sad vec ima par ljudi koji su procitali prve 3 knjige, zanima me sta mislite ko je Dzonova majka? I dali ste primetili sitne tragove koje je Martin ostavio u knjigama, na osnovu kojih je stvorena jedna vrlo zanimljiva teorija..

U spojleru idu moje pretpostavke

Pa pazi,ja sam prihvatio zdravo za gotovo Asharu Dejn ili Vilu ali kad si to vec pomenuo razmislio sam o nekim teorijama zavere.Realno nijedan od zenskih likova koji postoje u romanu meni ne odgovara da bude ljubavnica Edarda Starka te sa te strane moram da pomislim da to uopste nije njegovo dete vec njegove sestre Lijene.Ako nije to slucaj onda mislim da je to neki lik koji ce tek biti uveden.
Felipao

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura