Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Letnja, zimska fudbalska pijaca

Re: Letnja, zimska fudbalska pijaca

Postby fabricio » 03 Aug 2017, 22:49

Sad kad je zvanicno da je Nejmar otisao,bacio sam se malo na vesti o Barsi i potencijalnom nasledniku Nejmara...

Ako to bude Kutinjo oni su najebali... a vidim da se previse pominje njegov dolazak.

Kakvo srljanje u propast.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Bolkonski » 03 Aug 2017, 22:56

Klasican medijski spin oko Ronalda samo zato sto nije mali, ruzni, grbavi patuljak, koji iz kompeksa tetovira one seljacke rukave i farba kosu u plavo.
Pazi on se usrao Kaki u karijeru :D On je kriv sto Kaka nije mogao da poveze tri utakmice da se ne povredi i sto se jednostavno nije snasao u Realu i Primeri jer je dosao iz tada previse specificnog Kalca i specifIcnog Milana, zato je i Sevcenko propao u Celsiju. Drugo, Ronaldo i Kaka su dosli u istom prelaznom roku, a nije ga Ronaldo docekao kao zvezda i brend ekipe, dakle obojica su krenuli sa iste polazne tacke. To sto je jedan bolji fudbaler i sto bi reko Ferguson davao bi golove i za engleskog treceligasa je vec druga stvar.
Bejl igra bolje bez Ronalda. Takodje novinarska nebuloza i medijski spin u cilju svadjanja njih dvojice i narusavanja atmosfere u timu. Obicno su te price poturali novinari Mundo Deportiva, naklonjenog Barseloni.
Bejl ima isto toliko dobrih utakmica sa Ronaldom koliko i dobrih bez njega i obrnuto. Ronaldo je starter na skoro svakom mecu i prostom matematikom se moze zakljuciti da da je ta nebuloza tacna Bejl ne bi dao ni 6 golova i ne bi imao ni 6 asistencija za Real, a on i jednog i drugog ima mnogo vise.
Ronaldo je jedan od najprizemljenijih fudbalera. Zamisli Mesija da se maskira i igra fudbal na ulici kako bi zabavio klince ? Zamisli ga da otrci do klinca koga je pogodio loptom i pokloni mu dres, takvih primera je milion.
Sa druge strane imamo iskompleksiranog patuljka koji pogadja devojku loptom u glavu i nastavlja igra kao da nista nije bilo, klinac mu trazi autogram on ga gleda kao idiota pa ovaj place i jos mnogo slicnih sitaucija.
Da ne pricam o razmazenim fudbalercicima tipa Azar, Tevez, Neymar i ostalim placljivcima kojii u karijeri nisu uradili ni petinu onoga sto je uradio Ronaldo, a ponasaju se kao ne znam sta.
Jedini razlog zbog koga ljudi ne vole Ronalda je taj sto nije mali, ruzan i grbav, da je takav bio bi verovatno omiljen.
Bolkonski

Postby Peskir » 03 Aug 2017, 23:25

Ni ja se ne bih iznenadio da za par godina Perez pojuri Nejmara kao Ronaldovu zamenu.
Peskir

Postby Zlaja » 03 Aug 2017, 23:28

Ne znam, ali meni se Nejmar ne dojmi kao neko ko bi nasledio Ronalda ili Mesija za koju godinu.

Bliži sam tome da će njega prešišati neki mlađi.
Zlaja

Postby Bolkonski » 04 Aug 2017, 00:12

Neymar je jedan od " milion " tih dijamanata Brazila i Argentine koji je opravdao svoj talenat i postao igrac koji pravi veliku razliku na najvisem nivou.
Setimo se Robinja, novog Pelea, decko nista u Evropi nije napravio.
Onda ovog Barbose iz Intera, koga sad nece ni takva beda od ekipe kao sto je Inter.
Da ne pominjem Pjazona, Di Santa, Kenedija, Zersona, Keirisona, Pata, Bernarda, Gansa, Lukasa Mure koji vec godinama stagnica u PSZ-u, a videcemo i ovog Zesusa iz Stija, mene nicim nije impresionirao.
U moru njih, jedino je Neymar postao nesto veliko.
Tesko da trenutno na svetu izuzev Ronalda i Mesija postoji bolji igrac od Neymara.
Azar koji dominira PL je klasa ispod, primera radi.
Bolkonski

Postby Фантом » 04 Aug 2017, 00:14

Imamo Ronalovog fanboya :D
Kako si samo preskocio kupovanje dece u svim tim dobrocinstvima :D Kajri Irving najbolji covek na ravnoj ploci X puta se maskirao u starca da pika basket hahahaha. Ko bi rekao da se neko prima na to da se on maskira da bi se igrao sa decom, a kamere na sve strane :lollol:

Mozes da prodajes te price o medijskim spinovima nekom ko ne prati Real, meni koji sam odgledao sigurno 70% njihovih utakmica poslednjih 15godina malo teze. Od kada je u Realu svaki igrac koji sutne i ne da gol se njemu pravda i izvinjava zasto je to uradio.
Kaku jesu povrede sputale ali je itekako pravio razliku kada je bio zdrav, a bio je on solidno vremena zdrav ali je ipak grejao klupu jer nije dodavao svaku loptu Ronaldu.
Bejl kad igra bez Ronalda prodise, krece se po celom terenu kao za Vels, sa Kristijanom on je zakucan za jednu stranu i mnogo manje doprinosi. Normalno da ce statistika pokazati da je podjednako ucinkovit jer je to Real, masina koja gazi. Morata je imao statisticki bolju sezonu od Benzeme, ali je Francuz za njega bog fudbala licno.
Da ne shvati neko pogresno CR je nevidjeni fudbaler i za tu stranu niko ne moze bukvalno nista da mu kaze.

Ne znam kad se desilo to da se bilo ko priblizio Mesiju i Ronaldu.

Pratio sam ja Neymara, Mouru i Kutinja dok su jos bili samo talenti i daleko od Evrope.
Radovao sam se kao malo dete kad je Kutinjo potpisao za Inter, ali dzaba njih ne bi Ronaldo i Mesi zajedno izvukli iz bede, jedan je Mou :blue:
Posle L'poola mu je ostalo da zaigra za Real i Partizan i da mu dignem spomenik :D (Samo nemoj da odes u Barsu)

Neymar je cirkus igrac oduvek bio i uvek ce biti, veliki majstor nema spora, ali mi je tesko da ga zamislim kao lidera bilo kog sampionskog tima.

Edit: Barbosu cekam da krene Kutinjovim stopama :roll:
дошао да вређа
Фантом

Postby Tileoleo » 04 Aug 2017, 00:19

Sinonim za vrhunskog fudbalera i uopste sportistu jednostavno je kontinuitet u vrhunskim rezultatima. Ali kontinuitet i statistiku koju su postavili Ronaldo i Mesi u zadnjih 7,8 sezona je i vise od toga. Stvarno ne znam ko ce moci to da ponovi u tolikom vremenskom intervalu. Roben i Riberi su mozda bili tu negde ali su samo bljesnuli na dve tri sezone i posle toga nista posebno nisu uradili. Doduse imali su cesto povrede, za razliku od prve dvojice.
Tileoleo

Postby Bolkonski » 04 Aug 2017, 00:37

Фантом wrote:Imamo Ronalovog fanboya :D
Kako si samo preskocio kupovanje dece u svim tim dobrocinstvima :D Kajri Irving najbolji covek na ravnoj ploci X puta se maskirao u starca da pika basket hahahaha. Ko bi rekao da se neko prima na to da se on maskira da bi se igrao sa decom, a kamere na sve strane :lollol:

Mozes da prodajes te price o medijskim spinovima nekom ko ne prati Real, meni koji sam odgledao sigurno 70% njihovih utakmica poslednjih 15godina malo teze. Od kada je u Realu svaki igrac koji sutne i ne da gol se njemu pravda i izvinjava zasto je to uradio.
Kaku jesu povrede sputale ali je itekako pravio razliku kada je bio zdrav, a bio je on solidno vremena zdrav ali je ipak grejao klupu jer nije dodavao svaku loptu Ronaldu.
Bejl kad igra bez Ronalda prodise, krece se po celom terenu kao za Vels, sa Kristijanom on je zakucan za jednu stranu i mnogo manje doprinosi. Normalno da ce statistika pokazati da je podjednako ucinkovit jer je to Real, masina koja gazi. Morata je imao statisticki bolju sezonu od Benzeme, ali je Francuz za njega bog fudbala licno.
Da ne shvati neko pogresno CR je nevidjeni fudbaler i za tu stranu niko ne moze bukvalno nista da mu kaze.

Ne znam kad se desilo to da se bilo ko priblizio Mesiju i Ronaldu.

Pratio sam ja Neymara, Mouru i Kutinja dok su jos bili samo talenti i daleko od Evrope.
Radovao sam se kao malo dete kad je Kutinjo potpisao za Inter, ali dzaba njih ne bi Ronaldo i Mesi zajedno izvukli iz bede, jedan je Mou :blue:
Posle L'poola mu je ostalo da zaigra za Real i Partizan i da mu dignem spomenik :D (Samo nemoj da odes u Barsu)

Neymar je cirkus igrac oduvek bio i uvek ce biti, veliki majstor nema spora, ali mi je tesko da ga zamislim kao lidera bilo kog sampionskog tima.

Edit: Barbosu cekam da krene Kutinjovim stopama :roll:

Pogledaj malo Ronaldovo ponasanje van terena i Mesijevo ponasanje van terena, postupke, odnos prema ljudima, navijacima, saigracima i sve ce ti biti jasno, ako ne bude ne mogu ni ja da ti objasnim.

Ovo sto pises jednostavno nije tacno.
Razlika koju Kaka, koji odigra svaku 5. utakmicu zdrav, pravio je bila smesna u odnosu na platu koju je primao, Murinjo je procenio da ne pravi dovoljno veliku razliku za novac koji dobija sto je bilo apsolutno tacno.
Opet izbegavas cinjenicu da su Ronaldo i Kaka dosli u klub u istom prelaznom roku i da Ronaldo nije docekao Kaku sa statusom Boga, vec su obojica imali istu polaznu tacku, tako da teza o tome da je Kaka morao na klupu jer ne dodaje Ronaldu :D je smesna.
Koliko je Kaki bilo do fubala i koliko je propao u tim povredama, kondiciji, spremnosti govori i njegov jadan fudbal u raspalom Milanu i tada potpuno raspaloj Seriji A, kao i to sto je decko 31. godini pobegao u MLS ( Ronaldo sa 32 uzima drugu uzastopnu zlatnu loptu ).

Bejl je sa Ronaldom na terenu dao 10 puta vise golova i ima 10 puta vise asistencija nego bez Ronalda. Ronaldo je 5 puta bolji fudbaler od Velsanina, otvara mu prostor i Bejl je dao X golova tako sto Ronaldo odvuce na sebe trojicu, a njemu ostavi zicer.
Medijski spinovi o Ronaldu i Bejlu ce uvek ostati samo spinovi jer je matematika neumoljiva, a takodje kao simpatizer Reala odgledao sam sve njihove utakmice ove sezone i vecinu prosle i pretprosle, bilo je X utakmica gde je Bejl odigrao fantasticno sa Ronaldom i lose bez njega.
Dalje, ako je Ronaldo toliko los, egoncetrican i ne znam kakav kako to da decko nije dosao u sukob ni sa jednim igracem Reala ? Ni sa Benzom, ni sa Marselom, ni sa Bejlom koji pre par dana na pitanje o povratku u Englesku izjavljuje da mu je zelja jedino da igra za Real, zasto nije pobegao kao Neymar od Mesija kada ga je Mancester otvoreno trazio ?
Da ne pricamo o Benzemi koji da nije bilo Ronalda odavno ne bi vise bio u Realu.
Kako to da su svi igraci Reala u odlicnim odnosima sa egocentricnim Ronaldom, dok je patuljasti bukvalno isterao iz kluba Ibrahimovica i Neymara, a ima ih jos dosta sa kojima je u prilicno losim odnosima.
Da ne pricam o tome kako je skoro ispalio jednog starijeg coveka za autogram, rasplakao dete, pogodio devojku loptom u glavu i okrenuo se bez i da klimne glavom

I da, nisam nikakav fan Ronalda, samo mi je muka da coveka pljuju bez ikakvih razloga, a za njega niko nema nijednu negativnu rec od Junajteda, preko reprezentacije do Reala, opet za razliku od Mesija.

Sto se ovih igraca koje si pomenuo tice. Neymar je folirant i simulator, ali genijalan igrac, mogao bi da vuce Barsleonu u narednim godinama i da bude ono sto je sada Mesi.

Kutinjo :D E, on je kako si napisao gore cirkus igrac. Tri utakmice pa povreda. Na terenu dobar igrac, ali nemoj da se lazemo mnogo, mnogo, mnogo ispod Neymara.

Barbosu ces kako stvari stoje uskoro gledati u Partizanu :D
Bolkonski

Postby Фантом » 04 Aug 2017, 01:41

Ronaldo je oterao dve legende kluba Raula i Kasiljasa. Nije on bio u tako dobrim odnosima sa Ramosom na primer, poznato je da postoji Portugalsko/Brazliski klan, ali uspeh prasta sve nesuglasice. :beyond:
Nisu se on i Mou tako lepo rastali, M je posle odlaska na neko pitanje odgovorio da je on trenirao najboljeg igraca sveta: Ronalda ali brazilskog.
I da ponovim Ronaldo je egocentican na terenu, kakav je on privatno ne znam.
Na terenu najveci narcis kojeg sam ja imao prilike da vidim, ali to i jeste tajna njegovog uspeha i svaka mu cast na tome.

Mesi je podjednako egocentrican, samo se ne vidi to toliko javno, ali on drzi Barsu kao taoca, sve je podredjeno njemu. Ali im se to isplatilo, kao i Realu sa Ronaldom.
Imam razloga da ne volim ni Ronaldinja ni Mesija, ali ne mogu da nipodostavam njihovu velicinu samo zato sto ne volim tim za koji igraju.

Primer zasto je Real najveci klub na svetu, Ronaldo se pozali kako hoce da ide, pola stadiona mu zivzdi, ni jedan igrac ga ne mogli da ostane, dok se katalonci ciganisu i svi mole Neymara da ostane jos se dure sto ce dobiti preko 200m.
Niko nije iznad kluba je aksiom, ne znam da l' sam se za ista vise iznerviralo od onog moljakanja Zivkovica da ostane, ponizavanje. :puke:

I daj Barbosu u Partizan da nam ne stoji vise ono 1966 na sajtu :)
дошао да вређа
Фантом

Postby Bolkonski » 04 Aug 2017, 02:15

Фантом wrote:Ronaldo je oterao dve legende kluba Raula i Kasiljasa. Nije on bio u tako dobrim odnosima sa Ramosom na primer, poznato je da postoji Portugalsko/Brazliski klan, ali uspeh prasta sve nesuglasice. :beyond:
Nisu se on i Mou tako lepo rastali, M je posle odlaska na neko pitanje odgovorio da je on trenirao najboljeg igraca sveta: Ronalda ali brazilskog.
I da ponovim Ronaldo je egocentican na terenu, kakav je on privatno ne znam.
Na terenu najveci narcis kojeg sam ja imao prilike da vidim, ali to i jeste tajna njegovog uspeha i svaka mu cast na tome.

Mesi je podjednako egocentrican, samo se ne vidi to toliko javno, ali on drzi Barsu kao taoca, sve je podredjeno njemu. Ali im se to isplatilo, kao i Realu sa Ronaldom.
Imam razloga da ne volim ni Ronaldinja ni Mesija, ali ne mogu da nipodostavam njihovu velicinu samo zato sto ne volim tim za koji igraju.

Primer zasto je Real najveci klub na svetu, Ronaldo se pozali kako hoce da ide, pola stadiona mu zivzdi, ni jedan igrac ga ne mogli da ostane, dok se katalonci ciganisu i svi mole Neymara da ostane jos se dure sto ce dobiti preko 200m.
Niko nije iznad kluba je aksiom, ne znam da l' sam se za ista vise iznerviralo od onog moljakanja Zivkovica da ostane, ponizavanje. :puke:

I daj Barbosu u Partizan da nam ne stoji vise ono 1966 na sajtu :)

Slazem se sa 90% ovoga sto si napisao.
Da je Ronaldo oterao Kasiljasa i Raula nije istina. Raula je sklonio Murinjo koji nije sklon sentimentalnosti prema legendama. Jednostavno Raul vise nije imao kvalitet da igra za klub kao sto je Real, mogao je ili u direktorsku fotelju ili da prihvati " Sasa Ilic " ulogu ili u Salke. Kasiljas je takodje imao problema sa Murinjom, realno previse je kiksirao, ovaj ga prebacio na klupu.
Kod Ancelotija je igrao vise i umalo da ih kosta LS-a onim kiksom protiv Atletika.
Mislim da je bliza istina da su imali probleme sa trenerima i samim sobom, nego sa Ronaldom.
Takodje, nerealno mi je da klub osvoji 3 lige sampiona u 4 sezone, primeru, kup kralja, a da postoje klanovi u klubu. Kada postoje klanovi onda Celsi bude 16. na tabeli, kao drugoj Murinjovoj sezoni.

Taj " egocentrizam " Ronalda na terenu proizilazi iz njegove nenormalne zelje za pobedom i golom, ali pre i posle toga kada mu npr. neko ne doda loptu, on gine za tim. Na klipovima sa treninga nema nikakvog egocentrizma, cak mislim da sam gledao klip gde je on u sredini, a saigraci ga setaju.

Razlika izmedju Mesijevog i Ronaldovog egocentrizma je u tome sto je Ronaldo takav dok traje utakmica, a posle je drugar sa svima, dok Mesi cini da se Neymar po dolasku oseti nepozeljnim i vodonosom, kulminacija je sada, a dogodila bi se i ranije da je neko hteo da plati klauzulu. Sa druge strane, Bejl, Benzema, Kros ... nisu zbog Ronalda trazili da napuste klub. Naprotiv, Benzema je jos uvek u Realu samo zbog Ronalda. Takodje zna se da je Ronaldo isao kod Pereza da trazi da Rodrigez ostane u klubu.

Ni Ronaldo, ni Mesi nisu cvecke kao ni vecina fudbalera, kao ni mi na forumu, ali jedino sam hteo da kazem da se protiv Ronalda vodi daleko veca hajka na privatnom planu. Godina je nazivan Kristina, Placko, Egoista ( decko ima vise asistencija ove sezone od Mesija ), Folirant, Zvezdica, Umisljenko itd. A niko da pomene kako je recimo Ronaldo fizicki verovatno najspremniji fudbaler na svetu, maltene fudbalski Lebron.

Sto se odnosa sa Zozeom tice, to je tacno. Murinjo je i sada kada se povela prica o Ronaldovom odlasku izjavio nesto u fazonu da nece da daje te pare na igraca koji ima 32 godine.

Za Ronaldinja i Mesija se slazem. Niko njih ne nipodastava, jedni od najvecih koji su igrali ovu igru.
Bolkonski

Postby 71:70 » 04 Aug 2017, 06:42

Mislim da ove informacije nisu znali ni zaposljeni u realu/barsi.
71:70

Postby Čekicar » 04 Aug 2017, 09:28

Ala ste se raspisali :okk:

Mou je i upravu kada kaze da ne bi nikada dao toliki novac za igraca koji ima 32 godine.....Priroda je priroda,jos plafin 2,3 sezone i on ce se poceti gasiti.....Iz tog razloga sam i rekao da se Barselona malo zajebala,buducnost je pred Neymarom a isti taj novac su mogli dobiti i za Mesija....Zamisli kada bi PSG,Shity culi da je Mesi dostupan pa odlepili bi...Barselona jednostavno nije prepoznala momenat za prodaju Mesija kao sto je prepoznala momenat za prodaju Ronaldinja,koji je u tom trenutku bio tata-mata fudbala,najbolji igrac na svetu ikada koji je cusnuo loptu nogom....Samo brazilci imaju taj problem sto ne mogu dugo da traju bas zbog toga sto su brazilci :beyond: ....I raj Ronaldinho je bio slicnog stila kao danas Neymar,to je taj fazon....Ako je neko naslednik Ronija to je svakako Neymar..

Dodao bih jos da je Coutinho prejeben igrac....ali nije za poredjenje sa Ronaldom,Lesijem i Neymarom....drugaciji tipovi skroz....

Kada spominjete Mesija kao nekog ko se za sve pita u Kataloniji.....Najsmesnija prica je u vreme Ibre kada Pep,samoprozvani trener,pomera Ibru na bok a Mesija u sami spic kako bi kepec bio najbolji strelac....Pazi sta trener radi.....skoro 2m pomera na bok a m i zilet u sami spic :lol2: ...Naravno Ibra to nije zeleo da trpi i cao zdravo...
I FEEL DEVOTION
Čekicar

Postby fabricio » 04 Aug 2017, 09:32

U bre koliki tekstovi :question: .
U svakom slucaju ofrlje vidim da se pise kako je Ronaldo oterao neke igrace...

Fantome,fantome... hartija sve trpi,ali i internet izgleda.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Гроф Тинторето » 04 Aug 2017, 10:57

Au jbt.
Svaka cast momci, kakav finis prelaznog roka
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Bolkonski » 04 Aug 2017, 13:05

To o Ibrahimovicu je poznata prica.
Slicno je bilo i sa Anrijem, samo sto je ovaj dosao po tu jednu LS i bio spreman da sve istrpi.
Sa Etoom se Gvardiola takodje pokacio.
Inace izjava Etoa od pre dva-tri dana: " I can't really compare Mourinho & Guardiola, one couldn't win the champions league with Bayern, the other won it with Porto. "

Inace, Francuzi pisu da je Mbape trenutno blizi Barseloni.
Nadam se da Perez nije toliko lud da im dozvoli da mu posle Neymara uzmu u Mbapea. Iz aviona se vidi da je decko najbolj svetski napadac u narednih 10 godina. Dugo se nije pojavio ovakav.

Keleci Iheanco potpisao za Lester.
Racher, bice dobra trka izmedju njih i West Hema za mesto na tabeli, ako ostane Marez, a sva je prilika da hoce :D
Bolkonski

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal