Potrudio sam se da napišem odgovore na neka pitanja, unaprijed se izvinjivam profesoru Koprivici, ako sam neki dio odgovora zaboravio ili pogrešno zapamtio. Igrom slučaja mi je ovo i prvi post na forumu, pa pozdrav svima!
lord_slawe_ wrote:Ja cu prvi, da pokvarim radost svima posle mene
- Uvazeni profesore, napredak Branislava Djekica po pitanju fizickog razvoja ne tece po nadanjima vecine navijaca Partizana. Mozete li, kao covek od struke, poblize da nas upoznate i objasnite razloge slabog napretka jos uvek talentovanog Djekica i da li bi trebalo, zarad mentalnog zdravlja, da prestanemo da se nadamo napretku na tom polju?
Veliki pozdrav za gosn Koprivicu!
edit - idi, Air, u pershun

Za Đekića je odgovorio tako da se moglo jasno razumijeti da je razočaran, ali je rekao da je veliki talenat primijetio ga je još kao kadeta, ali da bi nadoknadio fizikalije potreban je ogroman rad. Ja sam razumijeo da još nisu potpuno dignute ruke od njega, ali da mora mnogo da se potrudi da dobije novu šansu...
Paki wrote:Pitanja za profesora Koprivicu:
1.U kakvom stanje je bio Džavai po dolasku u Partizan i koliko je od tada napredovao?I inače kako je zadovoljan stranim igračima koji ne prođu pripreme sa Partizanom?
2.Da li kod Veselog ima još prostora za napredak što se tiče fizikalija?
3.Da li je rađen test izdržljivosti i ko je imao najbolji rezultat?
4.Koliko još Pera Božić može da se bavi sportom imajući u vidu stanje sa kolenima?
5.Koliko su fizikalije onemogućile Kecmana da postane vrhunski igrač?
1. Džavai je sada u puno boljem stanju nego kad je došao, ali je prostor za napredak ogroman. Svi stranci koji dođu posle priprema su u odličnoj fizičkoj kondiciji.
2. Za Veselog je rekao da prostora za napredak ima u gotovo svim oblastima. Ali je prije pomenuo da ne bi bilo dobro da se on fokusira na to da nabaci više mase.
3. Rađen je test izdržljivosti. On tada nije bio u klubu zbog obaveza sa reprezentacijom ne zna ko je bio najbolji, ne smatra taj test toliko bitnim, već je mnogo bitnija izdržljivost na treninzima odnosno utakmicama.
4. Pera Božić je bio pred krajem karijere posle one povrijede, ali je mnogo radio da smanji rizik od buduće, odnosno radi sve dodatne vježbe da poveća izržljivost koljena.
5. Nije na to pitanje odgovorio, jer ga je Tegi više pitao da prokomentariše Kecmana, rekao je da je radio sa njim u Beopetrolu, izuzetno ga cijeni.
Aleksa wrote:-da li primenjuje neke metode kolega iz USA za pripemu igraca KKP i da li je neke usvojio u skorije vreme(npr posle NBA turneje,ili nekih strucnih seminara)?
-ko je fizicki najlimitiraniji igrac(i da navede mane-visina,kilaza,raspon ruku,odraz,raspon ruku,itd) sa kojim je radio a koji je napravio dobru karijeru?
-s obzirom da ce KKP sledece sezone imati dosta mladih igraca u rosteru(Miljenovic,Bogdanovic,Besovic,a moguce jos neki),da li ce oni raditi po posebnom sistemu za vreme pripremnog perioda ili ulaze u masinu sa starijima?
-sa kojim igracem je najduze saradjivao u svojoj karijeri i da li nekom igracu posvecuje posebnu paznju u periodu priprema?
-iz dosadanjeg iskustva,da li moze da kaze sa koliko godina igrac stice maksimum fizicke spreme?
-Primjenjuje razne tehnike, ali je upozorio da se ne treba slijepo pridržavati i smatrati za bolje samo zato što dolaze iz ameriek.
-Sale Djordjevic
-Ovo sam zaboravio, siguran sam da je pomenuo Kecmana i još neke, posebna pažnja na pripremama je na mlade igrače, i starije igrače sklone povredama.
- Sa oko 25 godina
Beonegro wrote:Da li je čuo za teoriju (doktrinu?) da se brzina i eksplozivnost mogu fundamentalno unaprijediti vježbama samo u najmlađem životnom dobu - prije puberteta? Šta misli o tome? Da li generalno savjetuje da se djeca u tom predpubertetskom dobu vode na "školu trčanja" u atletske klubove?
Pošto se priča da je količina aerobnih vježbi (prije svega dugih trčanja) znatno smanjena u odnosu na neka pređašnja vremena, koliko su danas bazične pripreme košarkaša u tom pogledu različite u odnosu na period od prije 15-20 godina?
Koliko je po njemu optimalno da mladi igrači rade u teretani puta nedjeljno? Koliko je teretana opasna za zglobove?
Koliko kondicioni trener koji radi sa ekipom može da se prilagodi individualnim/različitim fizičkim profilima igrača sa kojima radi i kako uspijeva da pomiri individualne potrebe koje u tom smislu prepoznaje kod igrača i ograničeno vrijeme koje sa njima može da odradi?
-Čuo je i smatra da je veliki problem što mnogi naši treneri nisu upoznati sa tim, postoje neke oblasti fizičkog razvoja koje nakon što se propuste ne mogu se nadoknaditi.
-Dosta su različite, posebno jer su danas pripreme samo 20% sezone, kako se i košarka kao igra promijenila tako su se i pripreme promijenile u odnosu na one prije 15-20 godina.
-Košarkaši u Partizanu rade 2 (možda 3 mada mislim da je rekao da su Veličković,Borovnjak itd. radili po 3 puta...) puta, zglobovi su u opasnosti ako se naglo dobije velika masa, na to se posebno obraća pažnja jer je košarka sport sa puno skakanja pa su zglobovi ugroženi.
-To mu je dio opisa posla, ne mogu tačno da se sjetim odgovora mislim da nije bilo baš konkretno.
mastro mostro wrote:- da li je prošle sezone Radonjić Duletu, a ove on Vladi, u određenim trenucima meč(ev)a sugerisao, kog igrača da "vadi" sa parketa i koliko da ga drži u igri i pod kolikim opterećenjem?
- i da li to čini jer kondicionim radom sa ekipom tačno zna ko koliko može i koliko dugo da pruži i da pojasni kako u Partizanu raspoređuju minutažu na cikluse, kako bi svako svoju partituru odigrao maksimalnim intezitetom, bez preforsiravanja i samim tim sa smanjenim mogućnostima povrede?
Tačno je da sugeriše,ali je istakao da je to uvijek samo predlog odnosno da je na glavnom treneru odluka. Rekao je još da on namjerno nije zalazio dublje u košarkašku igru da mu to ne bi smetalo da prati druge stvari kada posmatra igrača na terenu. Pomenuo je primjer kako je Rubio prosle godine u Pioniru ušao i igrao 10 min i preokrenu za Barsu, ali kada je sledeći put ušao nije imao snage da igra.
AirBall wrote:Jos jedno pitanje za uvazenog profesora...
Da li je po vasem misljenju losa fizicka pripremljenost za ovaj nivo takmicenja Nikole Pesakovica uticala na njegovu povredu kolena?
Rekao je da djelimično krivi sebe za to, jer je možda trebao dati koji dan odmora više Pešakovicu, ali nije na treninizima pokazivao znake umora i vjerovatno ga je želja nosila da izdrži više nego što fizički može. Nije rekao da je loše radio u Borcu, već da je uvijek taj prelazak iz jednog sistema u drugi rizičan bez obzira koliko se kvalitetno radilo u prethodnom sistemu.