Board index Život van sporta Lifestyle

SHOPPING MANIA

Re: SHOPPING MANIA

Postby Diktator » 04 Nov 2011, 20:30

Idem verovatno sa ekipom kupoholicarki :facepalm: :laugh:
Ostaje jos da ugovorimo odgovarajuci termin..
Elem,raspitao sam se malo..
Madjarski PDV na tehnicku robu,garderobu,i sl je 25%..tj toliki povracaj dobijes na robu kupljenu tamo.
Hrana i kucna hemija je valjda na 18% ali to me ne zanima.
U Segedinu ima neki elektro outlet,racunari,tv i ostali uredjaji jeftiniji 30-60% u odnosu na ostale prodavnice :odlep: :drool:
A skoro se otvorio arkad shoping centar uz vec postojecu szeged plazu sa modnim brendovima..ali su cene koliko sam cuo kao kod nas ili nesto malo nize..ali uzmite u obzir da od te cifre odbijete 25% sto opet nije malo..uz to imaju neke brendove koji za sada nisu zastupljeni kod nas(H&M npr).
Evo linkova

http://www.mediamarkt.hu/
http://www.arkadszeged.hu/
http://www.argep.hu/
http://www.szegedplaza.hu/
http://www.elektrooutlet.eu/

http://translate.google.rs/translate?sl ... eged.hu%2F
http://translate.google.rs/translate?sl ... laza.hu%2F

Sto se tice povracaja(afe)..ona vazi samo za racune vece od 50 000 forinti,tj racune preko 165e..tako da AIR moras da se otvoris :biggrin:
Za put ne treba vinjeta u Madjarskoj(ako idete do Segedina).
Sto se tice nase carine po osobi je dozvoljeno preneti robe u vrednosti do 100e,preko toga se roba carini...ali,ipak je to nasa carina

Spoiler: pokaži
Bio cariniku rodjendan i sad se skupili kolege da se dogovore sta da mu kupe. Kaze jedan: hajde da mu kupimo auto. Kad svi kazu: malo je brate, malo. Kaze drugi: hajde da mu kupimo kucu. Kad svi kazu: malo je brate, malo. Kaze treci: hajde da ga pustimo da sam radi jednu noc na carini. Kad svi kazu: puno je brate, puno.

:biggrin:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby bekrinjo » 04 Nov 2011, 20:34

Obavezno napisi iskustva nakon shopinga...
bekrinjo

Postby Diktator » 04 Nov 2011, 20:49

Pazi ovo

http://www.itsvet.com/proizvod/samsung- ... _pda/1/357
vs
http://www.elektrooutlet.eu/termek_139_ ... hnika.html

kod nas najjeftinije 368e..kod madjarona 326-0.25x326=246e
usteda 124e :jupi: :odlep:
19.04.2015.
Diktator

Postby 71:70 » 05 Nov 2011, 08:51

Alexa i airova suprugo, očekujem detaljne izveštaje nakon povratka u srbiju!
Izvini air, ali sumnjam da ti možeš baš verodostojno preneti iskustva iz šopinga.Ti ćeš nam pričati kako je bilo u milanu!

Zanimaju me i vaša iskustav iz pandorfa!
71:70

Postby Diktator » 05 Nov 2011, 10:58

gledacemo da idemo kad budu snizenja u trznim centrima na garderobu jer je zenama devojkama to primarno.
Mene vise zanima tehnika..
Spoiler: pokaži
Uz to treba uklopiti i carinika u rodjendanskoj smeni :biggrin:

Vidim da na nasim on line prodavnicama buja ponuda novih led,lcd tv-a,tableta itd sa cenama nizim od 100 do par stotina evra..zanimljivo je da su ponude uglavnom iz Subotice :biggrin:
I da,za kolege ribolovce,nedeljom radi najlon u Segedinu odakle se snabdevaju nase prodavnice ribolovacke opreme..
19.04.2015.
Diktator

Postby bekrinjo » 17 Nov 2011, 14:53

Ocekujemo ovih dana detaljne izvestaje iz Milana :manikir:
bekrinjo

Postby Diktator » 18 Dec 2011, 20:51

Bio juce u Szegedu..organizovana shopping tura..karta je 1300din..
Isli smo preko Kelebije jer je odmah do tog granicnog prelaza ultra jeftin market(tacnije dva)..Tompaker i Hatar,od kojih smo mi bili u ovom prvom(za drugi nismo imali vremena).Kucna hemija,slatkisi,licna higijena,hrana za ljubimce,mlecni i mesni proizvodi...sta reci kada ti se isplati kupovina i bez toga da napravis racun za AFU(vise od 160e,tacnije,vise od 48 000 forinti).Sve skoro duplo jeftinije nego ovde..recimo gelovi za tusiranje..raspon cena od 70-110din(od malicije do adidasa)..palmoliv su npr 100din..milka cokolade 60din,colgate paste 80din,dezedorans dove 140din,lakovi za kosu 160din,trapist sirevi 410din/kg,itd..
p.s. u ovom marketu mozes kupovati u evrima,kurs su juce racunali 1e=300,5 HUF...
Odatle smo isli pravac Szegeda,stigli smo za nekih pola sata/sat(izgubio sam pojam o vremenu)...na ulazu u Szeged se nalazi veliki Tesco market(u sklopu njega market i prodavnice tehnike,garderobe(koliko sam video uglavnom no name brendovi,ali nismo se puno zadrzali tako da moguce da nisam video nesto poznatije)..nismo tu ostali jer je jedna grupa isla ciljano samo do obliznje najlon pijece kako bi menjali evre kod dezurnog dilera(moguce i menjanje dinara u HUF(ne znam koliko su im racunali..inace je kurs 1din=2,9HUF..
Odatle smo isli u Szeged Arkad koji je ogroman za tako malo mesto..tu je izbor garderobe ogroman..a sto se cena tice tek nesto jeftinije nego li u Srb(oko 5e po artiklu na 20e+)..od butika imate Bershku,Zaru,Springfield,H&M(gde je nemoguce nesto probati zbog ogromne guzve u istom),Tom Tailor(manja radnja od nsadske u Merkatoru),C&A,Retro,Office Shoes,itd,itd...Tu smo ispucali prteostalo vreme i nismo obisli Metro & Coru(gde je velika grupa ljudi isla ciljano kako bi kupovala mesne proizvode koji su bili na akciji za vikend..takodje nismo obisli elektro Outlet i jos neke radnje u centru grada..tako da sledeci put idemo kolima...
Inace,preko granice mislim da mozes preneti zirafu,samo da je lepo upakujes :biggrin:
Neki iz busa su kupili televozore i kamere za brutalno male pare(kupovali na akciji u Metrou)..
Sto se AFE(povracaja tice)..da utvrdimo gradivo
1.morate napraviti racun u prodavnici minimum za 160e-48000 huf i pre nego sto dodjete na kasu trazite da vam kucaju afa racun
2.na granici se odvajate u krajnju desnu traku i tu idete do madjarskog carinika sa pasosem,1000 forinti(obrada carinika za racun od 200e) i afa racunom koji on treba da ispecatira
3.na nasoj granici nista ne prijavljujete,lepo se osmehnete,ali ne kao giga moravac :biggrin:
4.povracaj za kucnu hemiju,hranu,i sl u proseku iznosi 17-18%
5.povracaj za garderobu u arkadu u proseku iznosi 12%
6.povracaj na stvari za decu/bebe nema jer je porez za te proizvode u Hu 0%

Ako vas sta zanima pitajte
19.04.2015.
Diktator

Postby bekrinjo » 18 Dec 2011, 21:04

Veliko hvala na iscrpnom izvestaju,sigurno ce mi koristiti!
bekrinjo

Postby Diktator » 18 Dec 2011, 21:18

Zaboravih da napomenem da za kupovinu u metro trebas imati metro karticu na svoje ime(srpsku)..na osnovu koje ti tamo prave dnevnu dozvolu za kupovinu..
I jos nesto..mislim da je Szeged zvanicno postao Segedin..mislim da je svako drugo auto u tom gradu imali srpske table...BG,NS.SU,ZR,BT,pa cak i KV,NI,itd :biggrin: O busevima da ne pricam,iz NS je u isto vreme krenulo 4 autobusa,a tamo sam video buseve iz Cacka,Beograda,Leskovca...itd :uzbud:
Licno preporucujem da se ide kolima,sledecu x cu definitivno tako ici jer malo zamara kad imas odredjeno sta,kad i kako,pa ti stvara nepotrebnu nervozu jer nema sanse da obidjes sve (sto te zanima) za to vreme..
Od putarine imas samo AP NS-SU(mada i to mozes izbeci)..u HU nema naplate putarine,ona se naplacuje tek za deo severno od Segedina koji vodi ka Pesti..
19.04.2015.
Diktator

Postby 71:70 » 19 Dec 2011, 08:48

Hvala za izvestaj.
Koristice...
71:70

Postby Riquelme » 19 Dec 2011, 13:20

Svaka cast Aleksa na detaljnom izveshtaju , jedino me josh zanima kada im krecu rasprodaje i da li si uhvatio koju i kolike su ...

bekrinjo wrote:Ocekujemo ovih dana detaljne izvestaje iz Milana :manikir:

I madrida ...
Riquelme

Postby Diktator » 19 Dec 2011, 13:29

Sto se rasprodaja tice cini mi se da u lancima pocinju similtano i ovde i tamo.Dan pre odlaska sam otisao u SC Bazar i Merkator u NS da vidim cene stvari koje me zanimaju...i iste akcije kao u nasem Tom Tailoru(30% na neke proizvode),Springfieldu(50% na jednu od dve stvari koje kupis),itd su i tamo...
Ali u onima kojih nema kod nas mozes se obuci za bas male pare(H&M)..devojka je kupila nekoliko stvari(dzemper,majica,sako) sve zajedno za nekih 60e..ja sam video muske farke za 25e na rasprodaji ali nisam imao zivaca da cekam da probam jer je nesnosna guzva pred garderoberom..uglavnom brdo Srbova :biggrin:
Za par dana cete mati izvestaj iz austrijskog pandorfa i sud-a :biggrin:
19.04.2015.
Diktator

Postby kotrljko » 19 Dec 2011, 13:37

dal je neko bio u Metzingenu (Hugo Boss) ?

moj durg je bio pre 2 godine i znam da mi je rekao je tolika razlika u cenama da to nije normalno ,,,tipa stvari koje su tamo 15-20 eura ovde kosatju 100+ eura !!!

razmisljao sam da idem sledece godine,pa me zanima dal su jos uvek tolike razlike u cenama ako je neko bio skoro ?
kotrljko

Postby Diktator » 19 Dec 2011, 13:57

19.04.2015.
Diktator

Postby mali_buda » 19 Dec 2011, 15:05

Postoji li znacajno snizenje na tehnicke stvari u tom periodu?
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

PreviousNext

Return to Lifestyle