harper lee wrote:Mislim da je Novak kapacitet za 10+ GS turnira na svim podlogama, sto ce ga, narocito imajuci u vidu da je u konkurenciji sa dva igraca koji zajedno imaju skoro 30 GS-ova uciniti jednim od 4-5 najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, bar kad je open era u pitanju. Vecim, recimo, od Lendla, Agasija, Konorsa, Bekera, da i ne pominjem razne Vilandere, Kurijere, Edberge i slicne. Sa 10+ u ovoj konkurenciji Novak ulazi u red legendi ovog sporta kao sto su Borg, Mekinro i Sampras od bivsih i Fed i Rafa od aktuelnih igraca. Evo kucam u drvo intenzivno i rukama i nogama da se taj kapacitet ostvari i da sa zdravljem bude sve u najboljem redu ali ako ove godine Novak makar delimicno ponovi uspeh iz prethodne i uzme, recimo, jos dva GS-a eto njega na korak od toga. Vrlo ozbiljno sumnjam da ce mu padati fokus sledecih godina jer mi on uopste ne deluje kao neko ko ima dilema kad je posvecenost tenisu u pitanju, tako da ostaje samo da zdravlje bude OK i da se konstantno dize nivo igre malo pomalo, sto inace ume da dodje sa iskustvom.
E jbg, ocekivao sam da ces da napricas o min. dve vezane sezone sa po cetiri slema...
Videcemo sta ce biti. Nervira me sto se cela prica o uspehu vrti oko slemova, ali sta je tu je... Razumom nikada necemo izbistriti ko je bio najbolji na svom vrhuncu i sta je vrhunac.
---
To u vezi slemova mi je stvarno ponekad preterivanje, bar za moj razum koji ruku na srce nije opterecen detaljima, narocito kad posle jedne nedelje mastersa dodje drugi masters. Bog te video pa i bajsom je mnogo teze prelaziti svaki dan 100 km, nego svaki drugi 200. A tu je ceo slag na tortu zenski slem koji tom pauzom dodatno rasterecuje takmicarke.. No da ne sirim, kad bi Novak eventualno nakupio 20ak slemova verovatno bih drugacije taktove udarao.
Animals are my friends...and I don't eat my friends.