kuka wrote:Carreta odlicno pokrivas hokej, mozda smo nekada dosadni ali moramo par pitanja kad vec nemamo koga. Video sam na sajtu da je dosao novi bek, kakvi su utisci i ceka li se jos neko ili je to sve. Interesuje me mogu li Slovenci da se pojacaju iz njihovih klubova i koliko igraca mogu da dovedu. Eto od mene toliko, i pratimo tvoje izvestaje - hvala ti.

Novi bek Joshua Mizerek (USA) je stigao u subotu, registorvan je u subotu i odmah je igrao, bez ijednog treninga sa ekipom. Ne mogu ništa da kažem o njegovoj igri, pošto je imao malo minuta, a praktično nije stigao ni da se upozna sa saigračima. Reference su mu dobre, ima 34 godine i dugo je igrao u Holandiji.
Do večeras bi trebalo da registrujemo još jednog napadača iz Slovačke.
Maribor se znatno pojačao iz klubova koji imaju manje ambicije u plej ofu, između ostalih stigao im je i Anže Terlikar, prošle sezone jedan od najboljih igrača Partizana. Pravila su takva da igrači mogu da menjaju klubove sve do početka doigravanja.
Do finala bi trebalo da dođemo bez većih problema, ali nisam siguran da ćemo pobediti pojačani Maribor. Taj (umereni) pesimizam proizilazi pre svega iz činjenice da nam stranci nisu kvaliteta prošlogodišnjih. Najveća razlika je golman, Murray-u maltene nisu mogli da daju gol u plej ofu. Klingensmith jednostavno nije ta klasa. On je OK golman, ali ne može se od njega očekivati da vadi ekipu. U porazu protiv Slavije bar dva gola idu na njegovu dušu.
Sodržnik i Svete su vrlo dobri bekovi, ali mislim da su Sotlar i Ouellet bili bolji. Napadač Jure Kralj, čini mi se, ne pravi dovoljnu razilku koliko se očekuje od stranca, mada za sada ima prosek od poena po utakmici. Nemanja Vučurević se nedavno vratio u klub i nije ni približno prošlogodišnjoj formi.
Pozitivno je to što je Popravko sada domaći igrač i on nam je veliko pojačanje. Milovanović, Kovačević i Sretović igraju sjajno, a napredak se vidi i kod Babića, Ogrizovića, Filipovića i Ilića. Gabrić ove sezone igra beka i to mu baš ne leži, mada je to pozicija koju je igrao nekada u mlađim kategorijama.
Ako bih se usudio da prognoziram, rekao bih da su šanse u finalu 60:40 % za Maribor. Ništa naravno nije unapred zacrtano, imamo jako iskusnog trenera, koji može u taktičkom smislu da preokrene situaciju u našu korist. Mnogo će ipak zavisiti od igre u odbrani, imamo dovoljno dobre napadače da damo dosta golova.