Board index Tenis Teniski miks

Izvan i iza turnira

Re: Izvan i iza turnira

Postby alcesta » 02 Feb 2012, 17:28

Izgleda da je na ovoj slici s njima i Grigorova devojka, pa vi vidite :laugh:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby NadjaM » 02 Feb 2012, 19:32

alcesta wrote:Izgleda da je na ovoj slici s njima i Grigorova devojka, pa vi vidite :laugh:

pa ako moze da hendluje obe... :blue:
NadjaM

Postby Dejan » 02 Feb 2012, 22:09

MADRID (AP)—Rafael Nadal says his fiscal requirements are up to date after a Spanish website reported the Australian Open finalist had set up several companies to trim his tax bill.

Spanish website Primeran says Nadal created companies in the Basque region to take advantage of a local tax rule to drop the amount of income tax he would have to pay from image rights. Spanish media reported on Thursday that Basque tax authorities were investigating.

Nadal issued a statement acknowledging the existence of the companies, which had been transferred to his home residence of the Balearic Islands. Nadal says he gained “no benefit,” while the companies mentioned “are up to date with the payment of all tax obligations.”

A evo i naši šta kažu na tu temu:
Đoković nije Nadalov najveći problem

Spoiler: pokaži
U Španiji Rafaela Nadala sumnjiče da je preko kompanija kojima je prepustio svoj "brend" utajio porez u periodu od 2005. do 2009. godine.

Novak Đoković nije trenutno jedini problem Rafaela Nadala.

Sada verovatno više nije ni najveći.

Najbolji španski teniser svih vremena suočava se sa ozbiljnim optužbama da je utajio porez u svojoj zemlji i zbog toga je pokrenuta istraga, koja će utvrditi da li su firme koje je Nadal osnovao u periodu između 2005. i 2009. godine poslovale prema zakonu, odnosno da li su još neke osobe imale beneficije od ove, sumnja se, utaje poreza.

Nekoliko listova u Španiji, između ostalih i "El Confidencial", ovih dana bave se krajnje škakljivom temom po drugog tenisera sveta, čiji je portparol u međuvremenu morao da se oglasi saopštenjem.

Naime, sumnja se da je Nadal u siromašnoj pokrajini Baskija, tačnije gradu San Sebastijan, osnovao nekoliko firmi, kojima je poverio zastupanje svog "brenda", imena, drugim rečima "lika i dela", a cilj je bio da se koliko je god moguće umanji porez na komercijalne prihode ovog u globalnim razmerama popularnog tenisera.

Baskija, kao siromašna regija, pravo je mesto za tako nešto u Španiji, jer su u toj oblasti u pomenuto vreme (2005-2009) važile poreske olakšice, koje su podsticale razvoj privrede i preduzetništva.

Ipak, Poreska uprava pokrajne Baskija sumnja da ni po tim zakonima nije sve funkcionisalo kako treba, jer je navodno na prijavljeni prihod od 47,37 miliona evra, grupa Nadalovih firmi u četvorogodišnjem periodu platila svega 11,06 miliona, a trebalo je više od toga.

Nadal je rođen na Balearskim Ostrvima, tačnije Majorki, u gradu Manakor. Za razliku od mnogih vrhunskih tenisera, on je zadržao mesto rođenja za rezidenciju i odbio da plaća porez u nekoj od zemalja sa izrazito povoljnom poreskom politikom. Ali, s obzirom na to da ni u samoj Španiji takse nisu iste u svim pokrajinama, Nadalov tim odlučio se da to iskoristi.

"Pomenute kompanije i sam teniser su do danas ispunjavali sve svoje obaveze, kada su porezi i takse u pitanju. Od početka karijere, Rafa je insistirao na tome da mu rezidencija ostane u Španiji i tako je i bilo, čime je potvrdio da svoju posvećenost Španiji, kako na terenu, tako i van njega", izjavio je njegov agent Karlos Kosta.
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Liv » 02 Feb 2012, 22:19

Nas'o covek rupu u zakonu i iskoristio.
Liv

Postby NadjaM » 02 Feb 2012, 23:49

Rafael Nadal utajio porez?
Izvor. B92 | AK

Poreske vlasti u Baskiji pokrenule su istragu povodom sumnji da je Rafael Nadal u toj španskoj pokrajini utajio porez, preneli su španski mediji.
Beta
Beta

Drugorangirani teniser sveta osnovao je između 2005. i 2009. godine nekoliko firmi u Baskiiji, ali se sumnja da je utajio prihode, s obzirom da su u pokrajini na severu Španije u to vreme važile poreske olakšice, koje su podsticale razvoj privrede i preduzetništva.

Tvrdi se da su Nadalove kompanije u četvorogodišnjem periodu navodno platile porez u iznosu od 11.06 miliona evra, što je mnogo manje od navodno prijavljenih 47,37 miliona evra prihoda.

Nadalov agent Karlos Kosta izdao je tim povodom saopštenje u kojem demantuje bilo kakve insinuacije da su kompanije i sam teniser izbegavali zakonske obaveze.

"Rafa je od početka karijere insistirao da mu rezidencija ostane u rodnom gradu, čime je potvrdio posvećenost Španiji, i na terenu i van njega", rekao je Kosta.

Nadal je rođen u Manakoru na ostrvu Maljorka, na Balearima, gde je zadržao rezidenciju, odbijajući da plaća porez u nekoj od zemalja sa povoljnijim poreskim uslovima kao većina vrhunskih tenisera.

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2012&mm=02&dd=02&nav_id=579476
NadjaM

Postby Opojni zumbul » 02 Feb 2012, 23:53

A ovamomo se buni zašto englezi naplaćuju porez od sponzora ili tako nešto i zbog toga više neće igrati Kvins.
Nešto slično je bilo i pre dve godine i u vezi sa Arančom Sančez, takođe oko utaje poreza pa se na pisanju i završilo.
Opojni zumbul

Postby Liv » 02 Feb 2012, 23:54

Pa buni se, covek pokusava da ustedi :D
Liv

Postby alcesta » 03 Feb 2012, 12:55

Ja ne kontam je li to stvarno utaja ili je prosto sve po zakonu (i rupama u njemu) pa se priča o ovim parama što bi platio da nisu to radili u Baskiji. Deluje mi sve po principu tresla se gora, rodio se miš.
alcesta

Re: Novak Đoković

Postby John Dove » 06 Feb 2012, 00:58

Bacite link za uzivo pracenje Laureusa..
Animals are my friends...and I don't eat my friends.
John Dove

Postby alcesta » 06 Feb 2012, 12:14

Imaš na RTS2 od 20.30.
alcesta

Postby John Dove » 06 Feb 2012, 12:49

alcesta wrote:Imaš na RTS2 od 20.30.

Cvrc, video sam odbrojavanje na zvanicnom sajtu i mislio da ce se sve zavrsiti oko 4.. Sta oni uopste rade pet sati, sem sto prave ogromne pauze? :unsure:
John Dove

Postby Liv » 06 Feb 2012, 12:56

Video sam centar i okolinu Vimbldona koji je prelep sa puno zelenila. Klima je problematična, ne volim toliko kišu.

Ne znam ko mu je dao ovu informaciju, mi to vise nemamo. :manikir: Moracu da ga zovem da svrati na kafu kad se sledeci put bude setao Wimbledonom :nisamja:
Liv

Postby alcesta » 06 Feb 2012, 13:05

John Dove wrote:
alcesta wrote:Imaš na RTS2 od 20.30.

Cvrc, video sam odbrojavanje na zvanicnom sajtu i mislio da ce se sve zavrsiti oko 4.. Sta oni uopste rade pet sati, sem sto prave ogromne pauze? :unsure:

Možda računaju i prijem kod Kamerona u odbrojavanje :biggrin:

The Ceremony will be broadcast to a worldwide TV audience from the heart of London at Central Hall, Westminster, on the evening of Monday, February 6.
Jeste da nije baš precizno, ali valjda ni Britancima nije veče već za dva sata, bez obzira na vremensku razliku :biggrin:
alcesta

Postby John Dove » 06 Feb 2012, 13:13

Jbg, zbunilo me odbrojavanje na zvanicnom sajtu..

http://www.laureus.com/

mislio sam da na 0:00 treba nesto vazno da se desi, a izgleda da je to samo vreme za caj.

Đoković će prisustvovati ceremoniji dodele nagrada koja će se održati u Londonu, sa početkom od 20.30 po srednjeevropskom vremenu, dok ceo program počinje već u 15.30.
John Dove

Postby alcesta » 06 Feb 2012, 13:15

John Dove wrote:mislio sam da na 0:00 treba nesto vazno da se desi, a izgleda da je to samo vreme za caj.
:laugh: Očigledno se odbrojavanje ne odnosi na samu ceremoniju nego na celodnevni program. :biggrin: Možda je tu i čaj uključen :biggrin:

Edit: Ivanišević:
"Mislim da Đoković ima sve potrebno da bude najbolji. Ima igru, sportsku bezobraznost i jednostavno je sjajan. Po meni on je jedini trenutno koji može osvojiti Grand Slam. Nadal ga ne može dobiti, a jedini tko ga može zaustaviti na tom pohodu je Federer koji mu ne paše i Murray koji uz Lendla stalno napreduje", istaknuo je.
http://www.index.hr/sport/clanak/ivanis ... 97595.aspx
Zna se šta je njemu glavno :laugh:
alcesta

PreviousNext

Return to Teniski miks