Board index Razni Sportovi Rukomet

Muski reprezentativni rukomet

Re: Reprezentacija Srbije... Reprezentativna takmicenja u sv

Postby Unexpected » 15 Feb 2012, 13:18

Stanić: I u Skoplju mi ljudi dovikuju “ministre”
I. Velimirović | 15. 02. 2012. - 12:05h

Nije prošla rukometna euforija u Srbiji posle osvojanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, čak se proširila i na okolne zemlje. Darka Stanića, junaka nacije, koji je odbranama doneo vicešampionsku titulu, slave i u Makedoniji, gde igra za skopski Metalurg, i Crnoj Gori, gde je rođen.

Image

Zvanično najbolji golman Starog kontinenta je velika zvezda ne samo u regionu, sjajnim intervencijama donosi bodove svom klubu i u Ligi šampiona.

- I ovde u Skoplju me zovu “ministar odbrane” - kaže Stanić za “Blic”, aludirajući na nadimak koji je dobio tokom šampionata, zbog kojeg ga je nakon osvajanja odličja primio i Ministar odbrane u Vladi Srbije Dragan Šutanovac.

Pompezno ste dočekani u glavnom gradu Makedonije, ređale su se nagrade, plakete, cveća. Koja vam je najdraža čestitka?

- Od mog trenera u klubu Lina Červara, bivšeg selektora Hrvatske. On je jedan od najzaslužniji za moje partije u Beogradu. Bodrio me je svakim danom, nisam mogao da ga izneverim. Kada sam se vratio u Skoplje, samo mi je rekao: “Sada od tebe tražim još bolje odbrane”. Ne smem da ga razočaram.

Od prvenstva je prošlo 17 dana, popularnost ne jenjava?

- Ostvario sam dečačke snove, još sanjam i želim da se san ne prekine. Priznanje za najboljeg golmana i srebrna medalja jesu fantastičan uspeh, došli su kao nagrada za sve što sam prošao u životu. Ako u mojoj prošlosti nije bilo sve kako valja, sada sam na pravom putu.

Sada svi od rukometaša očekuju npove uspehe, na redu je kvalifikacioni turnir, početkom aprila u Španiji, za odlazak u London?

- Niko ne može da garantuje kako će dalje ići, međutim probili smo neke psihološke blokade koja je ova generacija imala na ranijim velikim takmičenjima. Imamo kvalitetnih igrača, zasluženo smo u evropskom vrhu, očekujemo da više ne igramo epizodne uloge. Polako treba da se u Srbiji ulaže više u rukomet, da se deca animiraju, da nam klubovi duže igraju u Evropi, da nam liga bude jača i da svi uživamo u takvim spektaklima. Trebalo bi nastaviti ovim putem, i ovaj uspeh materijalizovati, da odemo i na Olimpijadu, da ne ostane samo sećanje.

U poslednje dve utakmice gledalo vas je 40.000 ljudi?

- To je nezapamćeno, to niko od nas igrača nikad više neće doživeti. Protiv Hrvata smo u polufinalu igrali posebnu utakmicu, takvu atmosferu na tribinama u životu nisam doživeo, niti bilo ko od saigrača. Ma sve nam se namestilo, žalim za izgubljenim finalom, ali sam zadovoljan što je narod srećan i zbog drugog mesta, što su pokazali na dočeku ispred Skupštine grada. Rukomet je u našoj državi uvek bio po popularnosti sportova u vrhu.

Slavilo se i u Crnoj Gori, pošto ste rodom iz Mojkovca, i tamo ste zvezda?

- Kad me pitaju zašto igram za Srbiju, ja kažem da je za mene to uvek bio isti narod. Kao što igram za Srbiju, isto bih igrao i za Crnu Goru i Republiku Srpsku, istim srcem i istom željom. Na uspehe Srbije i Crne Gore gledam kao na zajednički uspeh, previše smo povezani da bismo se delili. Da sam se opredelio 2006. da branim gol Crne Gore niko me ne bi primetio, ovako vraćam Srbiji što je verovala u mene. Gledao sam ljudsku stranu svega toga, u Srbiji su me uvek više poštovali nego u Crnoj Gori - završio je Stanić.
The End.
Unexpected

Postby DON » 16 Feb 2012, 20:49

Орлићи “кљуцнули” Петлиће

Србија – Француска 32:29 (19:17)

Хала спортова у Руми. Гледалаца: 500. Судије: Бура и Перендија (Србија). Седмерци: Србија –, Француска 4 (4). Искључења: Србија 12, Француска 6 минута.

СРБИЈА: Новаковић, Поповић 1, Војводић 1, Огризовић, Рађеновић 3, Прашчевић 3, Ђукић, Мршуља 5, Гемаљевић, Петровић, Потић, Цупара, Спасојевић, Младеновић 6, Радовановић 5, Радуловић 8, Бабић.

ФРАНЦУСКА: Хук 1, Мажнер 2, Ланжевин 3, Саидани 3, Буили 1, Вижнерон 2, Турнат 1, Галим, Сери 8, Хернан, Тувено 4, Нието 2, Шасебеф 2.

Играч утакмице: Стефан Радуловић (Србија).

Image

Шестодневне заједничке припреме у Руми кадети Србије и Француске искористили су и да одиграју утакмицу.

Бољи су били Орлићи. Изабраници Александра Савића предвођени интернационалцима Младеновићем (Гумерсбах, Немачка) и Радуловићем (Борац, Република Српска) кљуцнули су Петлиће.

Сви момци добили су прилику, а има ће још две. Већ у петак ће исти ривали на истом месту поново одмерити снаге (18 часова), а нови тест имаће поново у суботу (17 часова).
DON

Postby FreddyHouse » 17 Feb 2012, 01:11

Je li Vucko leba ti, jel ti smisljas ove humoristicke naslove? :D
FreddyHouse

Postby DON » 17 Feb 2012, 02:16

Za moje tekstove - da, ali sve to ide preko urednika. Ovo nije moja vest... Mada, imas tu vec neke sablone koje svi koriste,igra reci za malu decu...
DON

Postby Stoxan » 17 Feb 2012, 11:06

"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Unexpected » 21 Feb 2012, 16:52

Šešum mora na operaciju!
Žarku Šešumu zbog poteza maloumnika prvo bio uskraćen nastup u finalu Eura, a sada će morati i na operaciju.

Reprezentativac Srbije Žarko Šešum ove nedelje biće opersan, a njegov povratak na teren očekuje se za mesec dana.

Šešum je povredu desnog oka zaradio tokom polufinalne utakmice Evropskog prvenstva u Beogradu protiv Hravatske (26:22), pošto ga je nepoznati navijač pogodio metalnim predmetom.

"U planu je da ove nedelje budem operisan. Posle toga, dve nedelje ću morati strogo da mirujem", izjavio je Šešum.

U nemačkom klubu procenjuju da bi Šešum za mesec dana mogao da se vrati na teren.

"Svaki sportista sanja da igra finale velikog takmičenja pred svojim navijačima, a meni je taj cilj bio brutalno onemogućen. Teško sam sve to podneo, ali moram da ostavim to iz sebe i da nastavim dalje", dodao je Šešum.

On je finalnu utakmicu Evropskog prvenstva između Srbije i Danske gledao s tribina, a prethodnu noć proveo je u bolnici. U pitanje je bio doveden njegov dolazak u Beogradsku arenu, ondonso izlazak na podijum prilikom dodele medalja.

(Tanjug, MONDO)
The End.
Unexpected

Postby Unexpected » 24 Feb 2012, 19:57

petak 24.02.2012 | 19:02
EHF: Srbija sedma u Evropi
Izvor. B92

Evropska rukometna federacija objavila je listu najboljih rukometnih reprezentacija prema kojoj selekcija Srbije zauzima sedmu poziciju.

Image

Rang lista bazirana je na osnovu rezultata na prethodna dva Evropska prvenstva, kao i Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Ova pozicija "orlovima" garantuje bolju poziciju prilikom žreba za kvalifikacione grupe za naredno Evropsko prvenstvo u Danskoj, koje je na programu od 12. do 26. januara 2014. godine.

EHF rang lista 2012:

1. Danska 416 bodova
2. Hrvatska 384
3. Francuska 384
4. Španija 352
5. Island 304
6. Poljska 288
7. Srbija 268
8. Nemačka 232
9. Mađarska 232
10. Norveška 288
The End.
Unexpected

Postby Unexpected » 26 Feb 2012, 12:14

nedelja 26.02.2012 | 11:17
Srbija prvo protiv Španije za OI
Izvor. B92, zvanični sajt | JT

Rukometna reprezentacija Srbije na startu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Španiji igraće upravo protiv selekcije domaćina.

Rukometna federacija Španije objavila je termine odigravanja mečeva, a naš tim će upravo protiv Španije igrati u udarnom, pošto su oni rezervisani za domaćina.

Kvalifikacioni turnir biće održan u Alikanteu, od 6. do 8. aprila, a karte će do 31. marta koštati 60 i 90 evra, dok će se posle tog datuma cena povećati za deset evra.

Prvog dana, 6. aprila, naša reprezentacija od 20.15 igra protiv Španije, dok je za dan kasnije zakazan duel sa Poljskom od 17.30. Poslednjeg dana izabranike Veselina Vukovića u istom terminu očekuje duel sa Alžirom.
The End.
Unexpected

Postby AirBall » 04 Mar 2012, 22:26

Dalibor i Davor Čutura: Srpska “furija“

Braća već godinama haraju španskom Asobal ligom, a samo je stariji dobio priliku u reprezentaciji. Davor: Dalibor izgleda mlađe od mene, ima „bejbi fejs“

KRV nije voda, a kroz vene braće Čutura u jednakim dozama teče rukomet. Šuterski gen podelili su na ravne časti i gotovo dve decenije tresu mreže rivala gde god se pojave. S godinama su kao vino. Zajedno, ili jedan protiv drugoga, Dalibor (36) i Davor (32) sa uspehom nastupaju u španskom prvenstvu, a što su stariji to su bolji.

Ademar Leon i Valjadolid ove sezone biju bitke za treće mesto, koje vodi u Ligu šampiona, a srednjim bekovima oba tima mrsko je kad moraju da odmere snage. Nije lako igrati protiv rođenog brata.

- Udaljeni smo samo sat i po vremena, pa je taj meč pravi lokalni derbi. Navikli smo da smo na suprotnim stranama i obojica dajemo sve od sebe za svoj klub. Ipak, pošteno se štrecnem svaki put kad mi brat padne, bitno je da nema povreda - priča za „Novosti“ mlađi Čutura.

Daliboru niko ne bi dao 36 godina. I dalje izgleda kao onaj momčić iz Bezdana i Crvenke.

- Izgleda mlađe od mene, ima taj „bejbi fejs“, sav se zarumeni kad igra - pecka Davor starijeg „burazera“.

Jedan od junaka nedavno završenog Evropskog prvenstva uzvraća mu sve samim pohvalama.

- Dobar je mali, lakše je bilo igrati sa njim nego protiv njega - uz osmeh poručuje popularni Čuki, otkrovenje selektora Vukovića. - Rekao sam još za vreme šampionata da moj brat ima kvalitet da zaigra u reprezentaciji, ali je velika konkurencija na njegovom mestu.

Braća uglas viču da su dosta različiti igrači, mada pokrivaju istu poziciju.

- Ja sam više igrao na levom beku i češće idem ka golu, dok je Dalibor pravi srednji bek. Odlično smo se dopunjavali u Arateu, obojica smo kompletni i ne zavisimo od drugih igrača ili samo od šuta - reternira pohvale Davor.

Nekada prvi strelac Asobal lige sanja poziv za reprezentaciju.

- To mi je kost u grlu, nikada nisam dobio pravu priliku. Srećom, primetili su barem Dalibora. Ne znam zašto su se svi čudili kada je odigrao sjajno prvenstvo. Pa, već godinama tako igra u Španiji.

Za prezime Čutura mnogi možda nisu čuli sve do Daliborovih finti i asistencija na prethodnom EP, ali se u Bezdanu i Somboru ono skandira kao Holpetrovo osamdesetih godina.

- Napravili smo prve korake u Bezdanu, koji ima veliku rukometnu tradiciju. Olimpijski prvak Jožef Holpert nam je svima bio inspiracija. Oko 80 odsto dece se i dan-danas bavi rukometom. Posle srebra na EP, dočekali su me tamo kao heroja, dodelili su mi nagrade i povelje - oduševljen je prijemom Dalibor, koji je nastupao i u Crvenki, Sintelonu, Jugopetrolu, Lovćenu, Vespremu...

ŠPANCI VEĆ NA OI

DALIBORA od 6. do 8. aprila očekuju nove reprezentativne obaveze. „Orlovi“ će u Alikanteu pokušati da izbore olimpijsku vizu, a protivnici su domaćin, Poljska i Alžir.
- Španski mediji uopšte ne spominju kvalifikacioni turnir, pišu samo o Igrama, kao da su se već plasirali. Malo su prepotentni. Nama će najvažnija utakmica biti sa Poljskom, ali nema potrebe da se plašimo Španaca, ići ćemo na pobedu i u prvom meču

DAVOROV KAMP

DAVOR je u Španiji otvorio sopstveni kamp rukometa, koji svakog leta posećuje na desetine talentovane dece.
- Prošle godine smo imali pedesetak učesnika, a ove očekujemo oko 70-80. Održava se u julu, klinci svakodnevno imaju treninge, a posećuju nas poznati igrači iz Asobal lige. Ovog leta kamp će biti organizovan u periodu od 14. do 22. jula, a imaćemo i seminar trenera - otkriva mlađi Čutura.

Novosti
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby AirBall » 06 Mar 2012, 21:01

Nasa reprezentativka je opet povredjena...

Još se ne zna koliko je ozbiljna povreda Dragane Cvijić
Cvijić čeka da splasne otok

Image

Izgleda da povreda Dragane Cvijić, ipak, nije toliko ozbiljna koliko se u prvi mah učinilo. Na pregledima koji su u nedjelju veče i juče obavljeni u Podgorici, ustanovljeno je da djevojka koja 15. marta puni 22 godine najvjerovatnije nije obnovila povredu ligamenata lijevog koljena.

Ali, konačna težina povrede znaće se za nekoliko dana, kada joj splasne otok. Cvijićeva je sinoć otputovala u Beograd, gdje je obavila pregled magnetnom rezonancom, ali otok remeti konačnu dijagnozu. Zbog toga će se pregled ponoviti u narednih nekoliko dana...

Kružna napadačica Budućnosti je u 37. minutu utakmice sa Mecom pala i uhvatila se za lijevo koljeno, što je izazvalo zebnju kod svih u podgoričkom taboru. Naime, srpska reprezentativka je u oktobru 2010. operisala upravo to koljeno, zbog čega je pauzirala gotovo godinu.

vijesti.me
AirBall

Postby AirBall » 07 Mar 2012, 01:24

Vucko, da li znas mozda, da li se oporavio Szmal za Poljake i da li ce braniti u Spaniji na kvalifikacionom turniru za OI?
AirBall

Postby DON » 07 Mar 2012, 02:41

Oporavlja se jos, najverovatnije nece biti spreman!
DON

Postby Niksicanin » 07 Mar 2012, 08:29

VUČKO_88 wrote:Oporavlja se jos, najverovatnije nece biti spreman!

Dobro je.
Niksicanin

Postby sekretar » 07 Mar 2012, 10:16

Szmal je branio protiv Visle Plock, tako da ce najverovatnije biti spreman za predolimpijski turnir

evo spiska Poljaka na koje Venta racuna

Szeroka kadra Polski na turniej przedolimpijski w Alicante:

1. Bielecki Karol Rhein-Neckar Loewen (GER)
2.Grabarczyk Piotr KS Vive-Targi Kielce
3.Jachlewski Mateusz KS Vive-Targi Kielce
4.Janyst Łukasz SPR Stal Mielec
5.Jaszka Bartłomiej Fuesche Berlin (GER)
6.Jurasik Mariusz KS Vive-Targi Kielce
7.Jurecki Bartosz S.C. Magdeburg (GER)
8.Jurecki Michał KS Vive-Targi Kielce
9.Jurkiewicz Mariusz BM Atletico Madryt (ESP)
10.Kuchczyński Patryk KS Vive-Targi Kielce
11. Kwiatkowski Zbigniew SPR Wisła Płock S.A.
12.Lijewski Krzysztof Rhein-Neckar Loewen (GER)
13.Lijewski Marcin HSV Hamburg (GER)
14.Malcher Adam MKS Zagłębie Lubin
15.Orzechowski Robert MMTS Kwidzyn
16.Paczkowski Paweł SPR Wisła Płock S.A.
17.Rosiński Tomasz KS Vive-Targi Kielce
18.Sokołowski Sebastian OKPR Warmia-Traveland Olsztyn
19.Syprzak Kamil SPR Wisła Płock S.A.
20.Szmal Sławomir KS Vive-Targi Kielce
21.Tkaczyk Grzegorz KS Vive-Targi Kielce
22.Tłuczyński Tomasz TuS N-Luebbecke (GER)
23.Tomczak Bartłomiej KS Vive-Targi Kielce
24.Twardo Adam SPR Wisła Płock S.A.
25.Wichary Marcin SPR Wisła Płock S.A.
26.Wiśniewski Adam SPR Wisła Płock S.A.
27.Wyszomirski Piotr KS Azoty Puławy
28.Zaremba Mateusz KS Vive-Targi Kielce.
sekretar

PreviousNext

Return to Rukomet