Board index Razni Sportovi Zimski sportovi

Hokej na ledu u Srbiji u svetu

Re: Hokej na ledu u Srbiji u svetu

Postby Unexpected » 26 Feb 2012, 11:43

Hvala na odgovoru.
Vidim da su male šanse. Ubeđen sam da bi ulaskom u EBEL hokej itekako dobio na popularnosti u Srbiji, a nekako sam siguran da bi i tribine bile pristojno popunjene. U ZG-u je doživeo pravi bum. Sećam se lige SFRJ itekako je bio popularan sport.
The End.
Unexpected

Postby AirBall » 26 Feb 2012, 11:48

Kako su navijaci Partizana primili Duleta Vujosevica?

Da li je bilo nekih skandiranja na utakmici?
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Caretta Caretta » 26 Feb 2012, 12:29

AirBall wrote:Kako su navijaci Partizana primili Duleta Vujosevica?

Da li je bilo nekih skandiranja na utakmici?

Skandirali su njegovo ime dok je ulazio u halu, posle ga nisu pominjali. Navijalo se sve vreme, mada je očigledno da navijači koji su pevali nemaju pojma o hokeju. Nisam zlurad, podržavam da uvek dođe ovoliko ljudi, svakako da je lepše i igračima da igraju pred punom tribinom. Ipak nisam mogao da se otmem utisku da su navijači Partizana (ovi što pevaju) došli da odrade posao, a ne da uživaju u lepoj igri. Dečko koji je držao megafon i vodio navijanje nije nijednom pogledao ledenu ploču, sve vreme je dirigovao leđima okrenut terenu. Pevale su se uobičajene pesme sa košarke, malo je prozivan Đurić, a tu je bio i "kosovski ciklus" koji mi naročito ide na živce. Skandirala su se i imena nekih nastradalih navijača (pretpostavljam), ali ta imena meni ništa ne znače.
Na kraju utakmice su svi, naravno, pevali "volim ga k'o oka dva", a igrači su baš bili srećni što su u prilici da učestvuju u tome. Na kraju je Mita (Dimitrije Filipović) uzeo megafon i igrači su vodili pesmu "volim ga k'o oka dva". Imam utisak da su se i stranci baš primili da se raduju sa navijačima.
Sve u svemu, divno subotnje popodne u Pioniru, kamo sreće da više puta u toku godine imamo ovakav spektakl.
Caretta Caretta

Postby mastro mostro » 26 Feb 2012, 12:46

Svaka čast Čipsiju i momcima na još jednoj tituli... Iako je u pitanju Slohokej liga i timovi koji su sastavljeni od mladih igrača i hokejaša koji ne mogu da izbore mesto u prvim postavama timova EBEL-a, ovaj trijumf zaslužuje veliki respekt.

Što se tiče ranga u kome nastupamo... neka nas još koju sezonu u Slohokej ligi, dok se ne zadovolje stavke koje je naveo CC i dok se ne formira stalna publika i dok u sportskoj javnosti hokej i HK Partizan ne zauzmu bitno mesto.
Kao što CC napisa, Boki pare neće biti problem kao ni činjenica da nije preveliki problem sa tom lovom napraviti 2-3 bekovske i 3-4 napadačke postave, kompetitivne, iskusne, kvalitetne... ali mi se čini da to u ovoj situaciji i uzevši u obzir status hokeja u Srbiji jednostavno nema smisla raditi...

A što se tiče tuče, nisam upućen u hronologiju „sukoba“... ali s obzirom kada se desila u odnosu na seriju i sinoćnju utakmicu, siguran sam da je „ugovorena“.
Subjektivno mi je žao što, tokom sezone „penzionisani“ Marko Prokić i Boki Janković, nisu sinoć bili na ledu, jer sam ubeđen da bi bili u šibadžijskoj postavi i da bi sam fajt bio mnogo brutalniji i krvaviji.

Kad već spomenuh njih dvojicu, ne mogu da odolim da ne okačim klip čuvene tuče protiv Litvanaca u Litvaniji, kada su se ova dvojica (Marko br.16 i Boki br.4) tada još uvek mladi igrači, učestvovali u žestokoj makljaži protiv domaćina i to u situaciji kada su najiskusniji i fajterski najsposobniji matorci Ivan Prokić, Šone Milinković, Sale Kosić i dr.zbog kazne iz prethodne utakmice bili na tribinama...

mastro mostro

Postby Stoxan » 26 Feb 2012, 12:47

Caretta šta kažeš za onu tuču. Neko od igrača u prenosu reče da su ih čekali da im vrate zato što je neko od Olimpijinih igrača udario Ogizovića palicom. Znam da je ovo normalno u svetu hokeja.
Jel posle bilo OK sa Slovencima? U jednom treuntku ličilo je da bi jedne druge pobili, a na kraju utakmice kao da ništa nije bilo. Mislim da je Filipović jednog njihovog igrača baš lepo namlatio.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Dejan » 26 Feb 2012, 14:50

Ceo peti meč finalne serije

...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Caretta Caretta » 26 Feb 2012, 15:16

Stoxan wrote:Caretta šta kažeš za onu tuču. Neko od igrača u prenosu reče da su ih čekali da im vrate zato što je neko od Olimpijinih igrača udario Ogizovića palicom. Znam da je ovo normalno u svetu hokeja.
Jel posle bilo OK sa Slovencima? U jednom treuntku ličilo je da bi jedne druge pobili, a na kraju utakmice kao da ništa nije bilo. Mislim da je Filipović jednog njihovog igrača baš lepo namlatio.

Klasična "dogovorena" tuča. Niko nije smeo ranije da se upusti u to, zato što im, pre svega, treneri ne bi dozvolili. Ovakve tuče (gde ima i krvi) obavezno povlače veliku kaznu igre, a to znači i suspenziju. Niko nije smeo da se igra sa tim dok je borba trajala, ali na kraju su svi dugovi naplaćeni.
Hokej je takav sport, adrenalin raste kao u ekstremnim sportovima, igrači imaju krači fitilj. Tu međutim nema zle krvi, ponekad posle utakmice igrači koji su se tukli odu zajedno na piće. Sve je sinoć prošlo u najboljem redu. Ljubljančani su čestitali pobedniku, a naši su slavili titulu.
Nije isključeno i da neko od igrača Olimpije ko je učestvovao u tuči dogodine zaigra u Partizanu.
Caretta Caretta

Postby RobRoy » 26 Feb 2012, 15:25

Ne stigoh ranije, ali nikad nije kasno.
Čestitke na novoj tituli igračima i stručnom štabu.

BRAVO MAJSTORI !!! :copa1:
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby Stoxan » 26 Feb 2012, 22:23

Бабић у центру пажње на прослави титуле Партизана

26 феб, 2012
„Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине“… Стихови популарне, свима добро познате песме, од суботе важе и за хокејаше Партизана. После одбрањене титуле у Слохокеј лиги, уз овај и многе друге хитове, црно–бели оклопници веселили су се до касно у ноћ. Заслужено.
Image

Пред дупке пуним трибинама ледене дворане Пионир страдала је стара муштерија – Олимпија. Црно–бели нису имали милости. Испратили су Љубљанчане са шест пакова у мрежи, испали добри домаћини и „частили” госте са почасним голом.

Недуго по завршетку одлучујућег, петог меча финалне серије, одабрано друштво, руководство, играчи и пријатељи клуба упутили су се у ресторан „Хангри дак”, надомак Београдског сајма.
Image

Специјално за Милоша Бабића, двоструког стрелца у петом мечу и најбољег појединца у црно–белом дресу, саиграчи су прилагодили речи песме „Дијана љубави” и у глас запевали: „Нико те никад волети неће к’о што те волим ја, Бабићу, Бабићу, убицо Змајчека…”
Image

Осим да постиже голове, Бабић је показао да има смисао и за музику. Отпевао је учесник туче из завршнице меча неколико омиљених стихова, за шта је као и у Пиониру, награђен великим аплаузом.

http://www.zurnal.rs/2012/02/26/babic-u ... index.html
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Napredpartizan » 27 Feb 2012, 14:09

Partizanu za EBEL potrebno milion €
Hokejaši Partizana odbranili su titulu u Slohokej ligi, mnogi smatraju da su je 'crno-beli' prerasli i da je vreme za EBEL, ali za to im treba milion evra.
Image
"Beograd i Srbija su zaslužili takmičenje višeg ranga. Za EBEL ligu potrebno je milion evra. Mislim da je toliki budžet Olimpije i Jesenica", rekao je Pavel Kavčič

"Treba napomenuti da bismo morali da dovedemo i više stranih igrača. U ova dva slovenačka kluba 50 odsto čine domaći hokejaši, a ostalo su stranci."

"Ipak, u prvoj sezoni bi Partizanu bilo potrebno više stranaca. Ne bi imalo smisla da igramo i gubimo sa 15:0", dodao je trener Partizana.

Više stranaca, znači i da domaći igrači "greju klupu". Onda se postavlja pitanje da li je to dobro za srpski hokej, a upravo je Kavčič kompetentan da odgovori jer je i selektor naše reprezentacije.

"To bi onda pokrenulo ostale klubove Crvenu zvezdu, Spartak i Vojvodinu. Imali bismo jače treninge, a i mečeve. Naravno, ukoliko i oni ne zaigraju u nekom jakom takmičenju nismo ništa dobili", zaključio je za Kavčič za "Sport".

Već dugo se priča o osnivanju regionalne lige u kojoj bi učestvovali timovi iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Slovenije. Koliko je to atraktivno, pokazuje i podatak da su i austrijske ekipe poželele da se takmiče. Bila bi to liga od Alpa, do Karpata.

"Dobili smo predispozicije za to takmičenje, i ako želimo dobro srpskom hokeju mora brzo da se odluči. Odugovlačenje bi štetilo. Ova varijanta nije loša, jer bi mogli da se uključe i ostali srpski klubovi", kazao je Kavčič.

B92
Napredpartizan

Postby Nebojsa » 28 Feb 2012, 18:56

Steta ako ne igraju. Medvescak dobija finansijsku inekciju od grada Zagreba svake godine, ali glupo je pomisliti da bi grad Beograd dao barem jednom nekakvu pomoc.
25.IV 2014 - 79:81

PG: Lowry, Paul
PG/SG: LaVine
SG: Redick
SG/SF: Butler, Ariza,
SF: Gallinari
SF/PF: Crowder
PF/C: Love, Thompson, Plumlee
C: B. Lopez
Nebojsa

Postby medjutim » 29 Feb 2012, 11:37

Kad bi Beograd ono što je potrebno hokeju dao vaterpolu, imali bi prvaka Evrope bar jednom u 5 godina.. Nema od tog posla ništa..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby RobRoy » 29 Feb 2012, 11:45

medjutim wrote:Kad bi Beograd ono što je potrebno hokeju dao vaterpolu, imali bi prvaka Evrope bar jednom u 5 godina.. Nema od tog posla ništa..

Lijepo rečeno. Mada, zaslužuju i hokejaši pomoć, gledao sam na TV par utakmica Medveščaka u EBEL-u, stvarno je spektakularno.
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby Milutinov Tata » 29 Feb 2012, 21:12

Tesko je ocekivati da bi hokej konstatno gledalo u Beogradu 3-4 hiljade ljudi, jedva i basket skuplja toliko na obicnim utakmicama. Jedino nekako da se marketinski odradi da postane "fensi" doci na hokej, pa da se privuce "nesportska" publika :biggrin:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Caretta Caretta » 01 Mar 2012, 09:32

Šampioni Slohokej lige 2011/12: