Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga sezona 2011/2012

Postby AirBall » 02 Mar 2012, 00:54

Bilbao je zbilja puno napravio ove sezone, ali CSKA je za njih Mont Everest...

Sto se tice meca izmedju Siene i Olympiacosa uloge su zamenjene u odnosu na proslu sezonu... Igrali su isto u 1/4 finalu, Olympiacos je imao prednost domaceg terena i ukoliko me secanje ne vara dobili su prvu utakmicu sa nekom abnormalnom razlikom...

Siena je u narednom mecu napravila break i onda je rutinski dobila 2 utakmice na domacem terenu...

Sada Oly ima priliku da im uzvrati istom merom, ali mislim da nemaju oni kvalitet za tako nesto, ali lopta je okrugla, a gotovo uvek se neki underdog dokopa f4...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Houdini » 02 Mar 2012, 01:19

jedaj wrote:kako Lo odigra :laugh:

Tek ce da igra, sledece sezone ubedjen sam ima da bude igracina. Videla se danas energija, dobra tranzicija, trgao se malo, navikava se na evropsku kosarku polako. Znao sam da moze.

A nama za nauk da batalimo igrace bez Evro iskustva, dok se oni snadju, nama propade sezona.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby irriducibili » 02 Mar 2012, 01:27

Videcemo tu igracinu vec protiv Siene, ekipe koja moze da igra opaku odbranu...
irriducibili

Postby Houdini » 02 Mar 2012, 01:32

Slazem se da nije pravi reper Galata, ali energija sa kojom igra tamo i a kojom je kod nas igrao je neuporediva. Ipak Duda ne zauzdava igrace, za razliku od nekih.

U svakom slucaju ja tek sledece sezone ocekujem da vidim nesto konkretno od njega, i to bas konkretno.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby irriducibili » 02 Mar 2012, 01:35

Nemoj da gubis iz vida da se tamo sve vrti oko Spanulisa, a sto bezmudog oslobadja svake odhovornosti. Nista ja spektakularno ne ocekujem od njega, nema on petlju za tako sto...
irriducibili

Postby Houdini » 02 Mar 2012, 01:41

Sigurno je da njemu vise odgovara kada nije glavni igrac. U NBA je igrao za druge petorke timova, koje nemaju rezultatski imperativ i verovatno se mentalno pomirio sa tim i upao u taj film.

Sa druge strane on je bio kljucni igrac svog univerziteta u NCAA i resavao je meceve, znaci moze, samo je to potpuno zapustio to i uziveo se u ulogu back up pleja bez ikakve odgovornosti. Ja i dalje mislim da neki dobar trener moze da ga vrati i da od njega napravi igraca kakvog su strucnjaci (ne ovaj nas) predvidjali da ce da bude.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby AirBall » 02 Mar 2012, 02:02

O kvalitetu Amerikanaca govori 2. sezona u Evropi, a 1. po pravilu nije reper, jer se koristi za prilagodjavanje...

Mi smo imali tu nesrecu sto je Law po svoj prilici sve najgore sto moze ostavio kod nas... Kod drugih moze da igra samo bolje...

I definitivno nam je smestio... On igra top 8, a mi se zadovoljavamo patrljcima... :D
AirBall

Postby Houdini » 02 Mar 2012, 02:07

AirBall wrote:O kvalitetu Amerikanaca govori 2. sezona u Evropi, a 1. po pravilu nije reper, jer se koristi za prilagodjavanje...

A mi ko junci poslednje dve sezone, samo direkt iz Amerike, prednost imaju oni koji ne znaju gde je tacno Evropa ili da misle da je to drzava.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby mali_buda » 02 Mar 2012, 06:47

Mislim da je u ovom trenutku mnogo veca razlika u kvalitetu izmedju Sijene i Olija, nego sto je to bilo prosle godine, ako je tada uopste i bilo razlike. Oli je u prvom mecu deklasirao Sijenu (cini mi se da su Italijani postigli 9 poena za celo prvo poluvreme), ali posle toga su potpuno pali. Sada ocekujem lagan prolaz Sijene, uz maksimalno jednu pobedu grckog kluba. Ipak, Dudi svaka cast za plasman u TOP 8. Izgleda da mu poslednjih godina mnogo vise odgovara da vodi ekipe koje ne slove za favorite i od kojih se ne ocekuju najvisi ciljevi.

Sto se tice drugog para, ocekujem lagani prolaz CSKA. Sumnjam da ce Bilbao uspeti da pripreti i uzme bar jednu pobedu.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby 71:70 » 02 Mar 2012, 07:50

@irr
Zeljko jeste vrhunski trener, ali blat je jedan od retkih u evropi koji mu donekle moze parirati.
Po sastavu, ne cini mi se da zeljko ima bolju ekipu, tako da mi ne bi bilo preveliko iznenadjenje prolaz ponosa. Sto bi rekli nasi komentatori, nadahnuce jednog igraca moze resiti seriju. U procentima bi to predstavio sa 57%:43%
71:70

Postby jana » 03 Mar 2012, 03:23

StefNS wrote:Upravo tako, teško bilo ko može dobiti Željka u plejof formatu, pogotovo kada ima prednost domaćeg terena.

Obradovic u plej of serijama Evrolige (14-1):

1992 Knor-Partizan 1-2
1994 Real-Huventud 0-2
1995 Real-Cibona 2-0
1996 Real-Olimpijakos 2-1
1998 Beneton-Olimpija 2-0, Beneton-Efes 2-1
2000 PAO-Buducnost 2-1, PAO-Cibona 2-1
2001 PAO-Krka 2-0, PAO-Alba 2-0
2005 PAO-Efes 2-1
2006 PAO-Taukeramika 1-2
2007 PAO-Dinamo 2-0
2009 PAO-Siena 3-1
2011 Barselona-PAO 1-3

U Kupu Saporta ima 8-0 u serijama od dve utakmice na koš razliku (1997. i 1999. godine).
jana

Postby AirBall » 05 Mar 2012, 16:21

Vassilis Spanoulis iz Olympiacosa je proglasen za MVP-a Februara u EL...
AirBall

Postby mali_buda » 06 Mar 2012, 11:32

ECA Board meets, looks to future
New projects for future Turkish Airlines Euroleague and Eurocup seasons

Image

Members of the Euroleague Commercial Assets Board met in Barcelona, Spain on Monday to discuss to new projects for future Turkish Airlines Euroleague and Eurocup seasons. Board members were presented with the 2012-13 calendar already approved in October 2011, as well as various proposals for modifications of the Euroleague competition bylaws. The changes proposed include adding the name of the city in the team name where this is not already present, standardizing the scorer’s table layout in all arenas, increasing the number of Game of the Week productions that each club can host each season in accordance with the calendar extension, and creating a new roles for company representation and club collaboration.

During this presentation, board members were able to discuss a proposal from FIBA regarding the structure of National Team competitions in the future. The ECA board members also were briefed on the latest work to increase the Financial Stability and Fairplay amongst clubs participating in Euroleague Basketball competitions. With the assistance of Jan Pommer, Managing Director of the Beko Basketball Bundesliga (BBL) of Germany, Euroleague Basketball has been discussing a project of how to increase the financial well-being of the competition and its participating clubs. Using BBL and UEFA methods as possible examples, the proposal includes financial and accounting models that ensure good financial practices, reinforce rational decision-making processes and optimize the clubs' financial stability.

During the presentation, board members discussed the need to harmonize the system and to pursue a long-term approach to guarantee the financial capability of clubs. Clubs discussed a possible timeline to review the proposal and future implementations. To finalize the meeting board members were informed of the general assembly of the European Club Association for football, which took place February 28th in Warsaw, Poland. In that meeting UEFA and the European Clubs Association announced a new agreement with regards to remuneration clubs will receive for their players joining their national teams, an insurance policy that UEFA will finance for all national team games both official and friendly, and a reduction in the national team calendar.

sportando
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby AirBall » 19 Mar 2012, 19:55

Sutra se igraju prve dve 1/4 finalne utakmice EL, dok ce se preostala 2 duela odigrati u sredu...

U kracim crtama...

Barselona-Uniks

Katalonci su apsolutni favoriti... Nakon povrede na raspolaganju treneru Pasqvalu je i Eidson... Imaju prednost domaceg terena uz to je Unics u ogromnom padu forme i sve sem 3-0 bi bila prava senzacija...

Panathinaikos-Makabi

Verovatno najzanimljiviji duel 1/4 finala i sudar dva vrlo verovatno najbolja evropska trenera u ovom trenutku... Domacin je svakako u prednosti, jer se brejkovi vrlo tesko prave, ali nema sumnje da nas ocekuje velika borba...

CSKA-Bilbao

Makar na papiru borba macke i misa, ali Bilbao vec 2 sezone pokazuje da im izuzetno odgovara uloga underdoga, mada iskreno sumnjam da ce CSKA bilo sta prepustiti slucaju...

Siena-Olimpijakos

Sve isto kao prosle godine, samo obrnuto domacinstvo... Tada je Siena napravila brejk u drugoj utakmici i to je kapitalizovala u naredne dve na domacem terenu... Da li ce se crveni ove sezone osvetiti ostaje da se vidi...

Olimpijakos nije na papiru jak kao prethodnih sezona, ali je to mozda i olaksavajuca okolnost...
AirBall

Postby Talicni Tom » 19 Mar 2012, 20:07

Ima CSKA da ošiša Bilbao bez puno znoja. Visoko je ovo društvo za njih.

Lakši posao ima i Barsa, dok su preostala dva para potpuno otvorena. Pao i Sijena su ekipe koje već dugo gaje prepoznatljiv sistem igre, Oli je definitivno iznenađenje ove godine, a Makabi je velika misterija za ovaj nivo košarke.
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

PreviousNext

Return to Evropska košarka