Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby DON » 27 Feb 2012, 00:20

mali_buda wrote:^Taj ulazak u sut je usledio nakon igranja rukom Busketsa, jer je bukvalno lopta spustena na nogu igraca Atletika... Mesi je bio jedini igrac Barse "zainteresovan" da napravi nesto u napadu... Ovo ostalo - veoma lose veceras...

Spoiler: pokaži
Zar na suncokretovim semenkama ima nesto sto moze i da se izgricka :roll:

Nisam video snimak ni odbrane, posto mi je ispalo zrno iz ruke na krevet, pa sam ga trazio... Kapiram da znate taj osecaj kad oljustite i onda buc :ajdejebote:
Brate dobili su nedavno u piljari nerealan suncokret, neki crno-beli, kao kikiriki su mu zrna, mnogo je dobar... Kupim ti ja toga na kilo, i onda kad gledam fudbal/kosarku/rukomet volim da ljustim... Opusta me... Sory za off

Nego, u poluvremenu pustise ovaj snimak, slatko sam se ismejaO ->
DON

Postby mali_buda » 27 Feb 2012, 00:37

Trebalo bi pomenuti i budjenje Sevilje. 2 pobede u nizu, velika 3 boda na gostovanju Valensiji.

Pred ovo kolo, razlika izmedju 4. na tabeli (kvalifikacije za LS) i pretposlednjeg tima je bila 13 bodova!!!
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby irriducibili » 27 Feb 2012, 00:48

Michel ocigledno radi dobar posao...
irriducibili

Postby mali_buda » 27 Feb 2012, 23:59

24. kolo:

mali_buda

Postby MOREIRA » 02 Mar 2012, 17:14

Hahaha kakvi carevi :laugh:
JA SAM PUCISTA I TIME SE PONOSIM !!!
DOK ODLAZI SVE STO VREDI, LOPOV i DALJE U FOTELJI SEDI !!!
MOREIRA

Postby mali_buda » 03 Mar 2012, 01:11

Barsa bez Mesija sutra protiv Hihona...
mali_buda

Postby CRNO_BELI » 03 Mar 2012, 20:42

Barsa povela 1-0..Strijelac Iniesta na asistenciju Adriana..

Barao zaledio Kamp Nou.. 1-1..

Keita, lijepim golom, vraća prednost Barsi.. 2-1..
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby mali_buda » 03 Mar 2012, 21:55

Cavi zavrsio posao, na kraju 3-1 za Barsu, koja je skoro celo drugo poluvreme igrala sa igracem manje (iskljucen Pike), mada se na terenu to nije ni primecivalo.
mali_buda

Postby VMJunior » 04 Mar 2012, 14:09

Saragosa u poslednjih 5 minuta preokrenula rezultat protiv Viljareala i uhvatila bukvalno poslednji voz za brobi za opstanak.
Nemaju velike sanse,imaju 9 bodova manje od ,upravo,Viljareala ali ovo im je bio mec koji su morali da dobiju.
VMJunior

Postby VMJunior » 08 Mar 2012, 01:50

Malo po malo pa se ja bavim Lionelom Mesijem i njegovim ucinkom.

Veceras je postigao 5 golova protiv Bajera iz Leverkuzena i sa 12 pogodaka u metu trenutno je prvi strelac Lige Sampiona.
Sa 12 golova on i Rud Van Nistelroj drze rekord kada je u pitanju 1 sezona Lige Sampiona.Dakle,jos 1 gol i Mesi ce postati vlasnik jos jednog rekorda.

Na vecnoj listi strelaca Lige Sampiona u jednom danu je pretekao 2 legende ovog takmicenja: Filipa Inzagija i Andreja Sevcenka i sada je na koti od 49 golova.
Ispred su samo Anri sa 51,Van Nistelroj sa 56 i Raul sa 71 golom u Ligi Sampiona.

Izvesno je da ce ove sezone biti najbolji strelac LS sto bi njemu bio 4.put a to nikome u istoriji ovog takmicenja nije uspelo.
Ako se doda i Kup Sampiona, samo je Gerdu Mileru to uspelo.

Sto se tice rekorda u dresu Barselone,Mesiju fali jos 8 golova i postace najbolji strelac Barselone u istoriji kluba kada su u pitanju takmicarski mecevi!!!
Ispred njega je samo Cezar Rodrigez sa 235 golova.

I da danas napusti fudbal,on je sa nepunih 25 godina najbolji igrac Barselone svih vremena.
Igrali su za Barsu i Krojf i Maradona i Rivaldo ali niko njih trojica zajedno nisu uradili toliko za Barselonu kao Mesi.
VMJunior

Postby nightwalker988 » 08 Mar 2012, 22:04

VMJunior wrote:Malo po malo pa se ja bavim Lionelom Mesijem i njegovim ucinkom.

Veceras je postigao 5 golova protiv Bajera iz Leverkuzena i sa 12 pogodaka u metu trenutno je prvi strelac Lige Sampiona.
Sa 12 golova on i Rud Van Nistelroj drze rekord kada je u pitanju 1 sezona Lige Sampiona.Dakle,jos 1 gol i Mesi ce postati vlasnik jos jednog rekorda.

Na vecnoj listi strelaca Lige Sampiona u jednom danu je pretekao 2 legende ovog takmicenja: Filipa Inzagija i Andreja Sevcenka i sada je na koti od 49 golova.
Ispred su samo Anri sa 51,Van Nistelroj sa 56 i Raul sa 71 golom u Ligi Sampiona.

Izvesno je da ce ove sezone biti najbolji strelac LS sto bi njemu bio 4.put a to nikome u istoriji ovog takmicenja nije uspelo.
Ako se doda i Kup Sampiona, samo je Gerdu Mileru to uspelo.

Sto se tice rekorda u dresu Barselone,Mesiju fali jos 8 golova i postace najbolji strelac Barselone u istoriji kluba kada su u pitanju takmicarski mecevi!!!
Ispred njega je samo Cezar Rodrigez sa 235 golova.

I da danas napusti fudbal,on je sa nepunih 25 godina najbolji igrac Barselone svih vremena.
Igrali su za Barsu i Krojf i Maradona i Rivaldo ali niko njih trojica zajedno nisu uradili toliko za Barselonu kao Mesi.

Svaka cast za sve te klupske uspjehe.

ALi, zna se sta mora da uradi da bi prisao Maradoni Peleu i co... oni su bili Bogovi svetskih prvenstava, po tome su upamceni...
Život je k'o BMW pazi kako parkiraš...
nightwalker988

Postby nolinjo » 09 Mar 2012, 10:37

taman je vreme da mesi predje u neki Napoli i da onda stvarno pokaze koliki je majstor ...
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby kecman » 09 Mar 2012, 12:22

MARSELO BIJELSA :blue: : Genije ili ludak koji broji korake

Iza lepršave igre Atletik Bilbaa koja je opila Evropu stoji Argentinac kojeg ludim zovu i u domovini...
Fudbalska Evropa je opijena igrom Atletik Bilbaa na 'Old Trafordu' u četvrtak uveče. Mančester Junajted je ove sezone gubio od Blekburna i Bazela, doživeo je brodolom u gradskom derbiju sa Sitijem u oktobru (1:6), ali čak i oni kojima je praćenje engleskog šampiona pasija ne mogu da se sete kada je tim Aleksa Fergusona tako nadigran kao u prvom meču osmine finala UEFA Lige Evrope (2:3).

I to od ekipe koja zbog takozvane 'kantera' politike regrutovanja fudbalera (samo Baskijci) može da se osloni na malu fudbalsku bazu, u regiji sa svega 3 miliona stanovnika.

Na 'San Mames', popularnu 'katedralu fudbala', argentinski stručnjak Marselo Bijelsa (55 godina) stigao je leta prošle godine i brzo nametnuo lepršav stil igre koji prija godinama i talentu momaka čija imena sada svi znaju - Ander Herera, Iker Munain, Markel Susaeta, Jon Aurteneče... Uz iskusnije igrače poput Fernanda Ljorentea i Andonija Iraole skockao je paklen tim.

U Bilbau su znali da se kockaju kada su dovodili čoveka koji je u domovini poznat po nadimku El Loco ('ludak'), zbog neobičnog načina pripreme utakmica, specifičnih treninga i posvećenosti poslu koja se graniči sa fanatizmom. Kocka se itekako isplatila - Atletik juri mesto u Ligi šampiona, igraće finale Kupa Kralja, a u Ligi Evrope je već na pragu četvrtfinala.

Mnogi psiholozi smatraju da Marselo Bijelsa ima opsesivno-kompulsivni poremećaj ličnosti, mentalni problem u kojem osoba zbog teških i prisilnih misli gradi odbrambeni mehanizam koji se često odlikuje ritualnim ponavljanjem određenih postupaka.

Recimo, posle nedavnog remija Atletika sa Viljarealom (2:2), jedan novinar je upitao Argentinca 'da li je slučajno što je svaki put kada je hodao u trenerskom prostoru pored klupe pravio tačno 13 koraka i brojao ih'.

Bijelsa je odgovorio:
"Slučajnost je što ste vi na ovako lepoj utakmici brojali korake trenera, umesto da pažljivo pratite igru koja je bila lepa".

Pogledajte o čemu pričamo, kao i podrugljivo ponašanje navijača Viljareala koji su naglas brojali korake protivničkog trenera:

Bijelsa je poznat po mnogim biizarnostima. Svaki teren na kojem njegov tim igra premerava lično u milimetar i tek onda se odlučuje za preciznu postavku igrača u formaciji 4-3-3 koju uglavnom koristi. U vreme dok je bio selektor Argentine (1998-2004) i Čilea (2007-2011) često je znao da drži treninge odvojeno defanzivcima, vezistima i napadačima.

"Nekada se dešavalo da mi iz obrane danima uopšte ne vidimo napadače. Takav sistem rada nikada nisam pre video, niti posle, ali Bijelsa je sigurno najpredaniji stručnjak sa kojim sam ikada radio", kaže nekadašnji štoper 'gaučosa Roberto Ajala.

Kada je došao u Bilbao prvo je pogledao svih 38 utakmica Atletika iz prethodne sezone u Primeri, svaku po više puta, a potom je sve podatke sakupio u nekoliko ogromnih Excel fajlova na svom kompjuteru. Kažu da njih niko ne može da razume osim samog Bijelse, jer podatke razvrstava u samo njemu poznate kategorije.

"Postoji 36 različitih načina na koji igrači komuniciraju pasom, potrebno ih je sve prepoznati u tačno određenoj situaciji i napraviti analizu", kaže Bijelsa o svojoj metodi.

Kažu da Bijelsa Atletikov trening centar 'Lezama' uvek napušta poslednji, na treninzima je nemilosrdan prema igračima, uvek traži presing, savršen pas i reakciju, a kredo kojeg se drži je - 'igrač nikada ne sme da se plaši lopte'.

U komunikaciji sa novinarima je rezervisan, nikada ne daje intervjue '1 na 1', a njegove konferencije za medije posle mečeva znaju da traju i po dva sata.

Navodno, nedavno je u Bilbao želeo da dođe izaslanik vlasnika Čelsija Romana Abramoviča i porazgovara o mogućnosti da Bijelsa na leto preuzme klub iz Londona.

"Ne razgovaram sa ljudima koji razgovaraju u ime drugih ljudi", navodno je odgovorio El Loco.

Marselo Bijelsa - fudbalski genije ili 'ludak' koji broji korake? U svakom slučaju jedinstven i neponovljiv.

Mozzart sport
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby CRNO_BELI » 09 Mar 2012, 18:18

nightwalker988 wrote:Svaka cast za sve te klupske uspjehe.

ALi, zna se sta mora da uradi da bi prisao Maradoni Peleu i co... oni su bili Bogovi svetskih prvenstava, po tome su upamceni...

Moram da se slozim sa ovim..

I pored silnih rekorda koje rusi Messi, jos uvijek je daleko iza najboljeg svih vremena, Diega Armanda Maradone. Istina, to iza moze samo jednim potezom da predje u ispred, ali otom potom.. Ipak, Mesi ima jos mnogo godina pred sobom kako bi u tome i uspio..
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby irriducibili » 10 Mar 2012, 23:02

Odlican mec u Sevilji, na poluvremenu Betis-Real 1-1...
irriducibili

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal