Bolkonski wrote:Dr. Thomas wrote:Zabrana igranja za svoju reprezentaciju igrača klubova super lige će mnogo uticati na to da se ista i ne osnuje.
PitBull,
Ko je to odredio da su Uefa i Fifa na pozitivnoj strani?
Šta je problem što oni zatvaraju svoju ligu?
Zašto bi neko želeo da igra to sranje, umesto da igra protiv velikana, Porta, Benfike, Rendžersa i Steaue?
Koje je to licemerstvo...
Kenjaš o veličini Benfike, Rendžersa itd., a onda jurcaš kući da gledaš Čelzi-Siti, dok u isto vreme igraju velikani Porto - Benfika, ili Rendžers protiv Kilmanroka
Malo manje od prozivanja Cigana za Bari, a onda drndanje o tome koliko je Benfika veći klub od Arsenala
Pa tesko na pozitivnoj strani mogu biti klubovi koji hoce da se zatvore i ne dopuste nikome da igra protiv njih. Objasni mi, na osnovu cega mjesto u toj ligi sa sportske strane zasluzuju Arsenal ili Totenhem? Ne zasluzuje niko uostalom da bude zatvoren, ali zasto kaznjavas sve ostale timove u Premijer ligi?
Bukvalno na osnovu dogovora neki klubovi bi se zatvorili, maksimizirali svoj profit, a sve ostale ko jebe? Na osnovu cega je neko odabrao da Arsenal ili Totenhem budu u tom drustvu i zarade milione evra, a ne Everton ili Vest Hem?
Za sta sad recimo da se bore svi ostali klubovi u Evropi? Zasto neko da ulaze u fudbal sutra u 80% evropskih drzava? Zasto bi vlasnik Ludogoreca razvijao fudbal u Bugarskoj ako ne moze doci u situaciju da dovede najbolje evropske klubove u Sofiju? Zasto bi drzava ulagala novac u Zvezdu ako ne moze dovesti Liverpul u Beograd? Zasto bi Mamic pravio od Dinama to sto je napravio ako ne moze igraci gurnuti u Ligu sampiona, podignuti im cijenu i poslije ih prodati?
Zasto bilo ko da ulaze u fudbal vise u Evropi? Najbolje da se jednostavno pogase svi ostali klubovi, a da se ostavi 20 "najbogatijih" i "najmocnijih" i to je to.
Da sutra zatvorimo Premijer ligu Engleske? Da igra 20 klubova koji su trenutno tu i da nikad vise niti jedna ekipa ne moze da im udje u ligu? Je li tebi to normalno? Ako ne kapiras da tako gasis sport, onda jbg. nema tu pomoci niti svrhe diskutovati. To bi svakom trebalo biti jasno ako malo promozga.
Ti ovdje pravis paralelu oko toga da li je za Real Madrid bolje da igra protiv Juventusa, Sitija i Junajteda, umjesto Ludogoreca, Dinama i Zvezde. Naravno da im je bolje... Zato i prave Superligu, da bi zaradili sto vise novca. To je glupo i naivno poredjenje.
Na sve to, Anjeli, Vudvord i ekipa su trazili reformu Lige sampiona bas zbog toga. Izaslo im se u susret oko reforme, dogovoreno da se opet od 2024. mijenjaju pravila u evropskom fudbalu, bas kako bi se bogatima izaslo u susret i pruzilo vise utakmica sa jacima od sebe (sto se i vidi po novom formatu), ali ne, gospodi je i to malo nego hoce da oni upravljaju sa svim profitom.
Poenta fudbala je u rangovima, da kad nesto napravis ides iznad. Kad osvojis drugu ligu, da udjes u prvu. Ako si dovoljno dobar u prvoj, da se nadmeces sa najboljim mogucim ekipama u Evropi ili onim tvog ranga.
Da, Ligu sampiona treba mijenjati jer je dotrajala... Vec godinama skoro pa iskljucivo u osminu finala prolaze samo timovi liga petice. Ali ne na ovaj nacin jer je ovo skandalozno.
Ja fudbal ne gledam aktivno vec 10 godina otkad je i krenula robotizacija fudbala. Ne pamtim kad sam zadnji put pogledao 90 minuta Premijer lige, ispratio Vest Hem-Lester nedavno jer mi je simpa sto se Vest Hem bori za top4 i Ligu sampiona... Od fudbala pogledam bas ovu Ligu sampiona iako je manje zanimljiva i Ligu Evrope. Volim Talijane i da, volim manje lige. Radije cu pogledati Boavista-Porto derbi nego Celsi-Totenhem. Ja sam otprilike jedan od 10, zato nisam relevantan, ali nije to poenta.
Ne mozes zatvoriti takmicenje da ga igra 15 klubova vjecno, a ostali da gledaju. Msm. mozes, ali to ce dovesti prije ili kasnije do velikih posljedica po fudbal.