Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Tokio 2020. - u susret OI

Re: Tokio 2021. - u susret OI

Postby octopus » 11 Jun 2021, 23:49

druga generacija wrote:Ma nikakvo zlato Kosova nije ubilo nikakav momentum. Nego su mediji koji su pre OI pisali da ce mo uzeti 155 medalja, posle tri dana pisali kako je katastrofa sto Hrvatska ima tri medalje i Kosovo jednu a Mi nijednu. Ta nervoza se prenela na ljude po raznim forumima. Bas je se Teodosic ili neki Vaterpolista ili neki drugi sportista razboleo od muke, sto je Arunovic bila cetvrta a ne druga.

Skandal u jednoj borbi izmedju Dzudiskinje iz Srbije i sa Kosova ce samo biti ako Vucic to zeli napravit, preko raznoraznih Informera.

Po meni samo dve stvari koje imaju veze sa politikom na prethodnim OI a uticale su na uspeh naših su pojava Tome baksuza i donekle samo učešće Kosova* a ne i njihov uspeh. Toma manje što je stvarno baksuz, a više što je jedan takav ološ došao da se promoviše na uspesima naših sportista i o našem trošku. To je izazvalo gnev kod običnog naroda, a sa kiksevima strelaca je eskaliralo i na OI tim Srbije. Uspesi Cro i Kos* su samo dodatno to podgrejali, ali nikako to ne povezujem sa mržnjom i politikom, već sa običnim sportskim rivalitetom sa nazovi komšilukom. Možda oni nas mrze, većina u Srbiji je totalno indiferentna. Pa šiptari su dolazili na neko juniorsko takmičenje u Beograd i naravno da nisu imali nikakav problem. To što političari žele da profitiraju izjavljivanjem par kvazinacionalističkih floskula je smešna stvar, isto kao i prdenje japanske opozicije da neće biti OI.

Sportisti su nedvosmisleno izjavljivali da ih je mnogo pogodio neuspeh njihovih kolega i stvorio im dodatno opterećenje, isto kao što su nakon Štefanekovog uspeha prokinuli i govorili da ih je to pokrenulo. Siguran sam da on nije osvojio (ne medalju, već) zlato, da bi se agonija produžila i da bismo teško imali preko 5 medalja.

Mediji k'o mediji. Tačno je da redovno stvaraju razočarenje ili euforiju sa ciljem većeg tiraža. I tako je svuda u svetu. Na nama je ovde da razgraničimo stvarne uspehe od nebitnih, olimpijske od neolimpijskih disciplina, bar na forumu da se ljudi kvalitetno informišu i budu realni. A kad si realan, nema u tebi tih loših emocija koje su kreirane sopstvenim neznanjem ili informacijama idiotskih medija. Nažalost, forumaši nas slabo čitaju i tokom OI i ovde može da se pročita mnogo tih ničim izvazvanih euforičnih komentara, koji prerastaju u bes, razočarenje, vređanje i generalno, lošu emociju. A OI treba da budu praznik sporta. Naravno, stres je neizostavan. Ali paranoja da su ovo mediteranske igre i da si luzer ako ne uzmeš medalju u svakoj disciplini u kojoj se pojaviš, malo je to ipak retardirano razmišljanje.
octopus

Postby druga generacija » 12 Jun 2021, 00:17

Taj rivalitet sa Hrvatskom/Bosnom/CG razumem. Isti (slican) jezik, citamo njihove forume/medije, oni nase, interesuju nas isti sportovi,...

Rivalitet sa Kosovom (na stranu Politika) na sportskom planu ne razumem. Sem Dzudoa nema sporta koji delimo.
druga generacija

Postby Dylam Dop » 12 Jun 2021, 08:40

Nema Bolta, LBJ-a, Felpsa.. El ce Nole biti prva zvijezda nastupajucih OI?! :hmm: (naravno, za ocekivati je Rafu i Rodju takodje, ali ako ovaj uzme RG u nedjelju, a zatim protutnji kroz Vimbldon.. sve mi se cini da ce u Tokiju biti "All Eyes & Cameras on ME!" :cool:
Dylam Dop
Guest

Postby Ing8 » 12 Jun 2021, 18:18

Naleteh danas na atex.rs da je Ognjen Stojanovic u triatlonu ucesnik u Japanu. Zna li neko nesto o tome?
Na samom dnu, predzadnji naslov.
https://atlex.rs/najvaznije/najbrzih-10 ... vale-foto/
Ing8

Postby Foteljas » 12 Jun 2021, 18:45

Koliko sam pohvatao pravila kvalifikacija na Wikipediji, ucestvuje 55 takmicara, deo mesta je vec rezervisan, ima 26 kvota koje se dele preko mesta na rang listi, na kojoj je ovaj nas trenutno na 126. mestu. Iako kao i u tenisu ima ogranicenja u broju takmicara iz iste drzave, ne deluje mi da ce crta bas toliko da se spusti... Daj Boze da nisam u pravu, ili neka nam neko potkovaniji bolje objasni.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby veljkos161 » 13 Jun 2021, 23:46

druga generacija wrote:Pa upravo to. Ako Vucic, Udovicic,... spuste gas onda nece biti problema. Ako odluce suprotno, onda ce da bude sranje.

Hahah pa logicno, onda nije bilo teorijske sanse pa se Franjo kurcio izjavama kako silazimo sa postolja ako se poklopi.
Sada ce cutati kao mule svi.
Onomad je bilo lako skuljati jeftine poene i siljiti patku jel, ali sada je ipak drugacije.

Dylam Dop wrote:Nema Bolta, LBJ-a, Felpsa.. El ce Nole biti prva zvijezda nastupajucih OI?! :hmm: (naravno, za ocekivati je Rafu i Rodju takodje, ali ako ovaj uzme RG u nedjelju, a zatim protutnji kroz Vimbldon.. sve mi se cini da ce u Tokiju biti "All Eyes & Cameras on ME!" :cool:

Istina, sto je fantasticno za ovako malu zemlju, i teritorijalno, i ekonomski i i po broju stanovnika, da ima jednu zvezdu tih mega razmera.
A sto je jos jace,mogli bi MVP Nba lige da damo da mase zastavom, a do njega odmah Novak :blue:
Ozbiljno, mislim da bi Nikola trebalo da bude barjaktar.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Puta Tapar » 14 Jun 2021, 00:16

Ne, zbog prokletstva barjaktara/barjaktarke.
Puta Tapar

Postby veljkos161 » 14 Jun 2021, 00:26

Puta Tapar wrote:Ne, zbog prokletstva barjaktara/barjaktarke.

Joj, manimo se sujeverja nikud nas nece odvesti :biggrin:
Onda jedino neki anonimus da nosi ako bi tako gledali, jer ako ne Jokic onda bi mogao Filipovic na primer,a vaterpolisti ipak ciljaju na oprostajnu medalju.
Lose tradicije su tu da se ruse, dobre da se nastavljaju i samo tako treba razmisljati :okk:
veljkos161

Postby Dovla933 » 14 Jun 2021, 09:32

https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_at ... lification

Ako dobro razumem, po ovome Nina je i u singlu u zrebu, a samim tim povlaci i Aleksandru za dubl.
Dovla933

Postby Foteljas » 14 Jun 2021, 09:56

Ako je ovo tacno, Nina se za singl provukla i bukvalno kroz iglene usi, preko kontinentalne kvote... :okk:

E sad, ovo za dublove ostaje da se vidi, ali nesto nisam siguranda ce bas toliko crta da se spusti da dodje do Nine (koja je 53. na rang listi dubl igracica) kako bi povukla i Aleksandru (koja je 59).

Sto se momaka tice, ja se zaista iskreno nadam da Nole ovog puta nece bespotrebno gubiti dragocenu energiju i rizikovati povredu igranjem i meceva u dublu. Apsolutno mora da se stedi snaga i koncentracija na singl, vec je dva puta kiksnuo na OI i pitanje je da li ce imati i peti nastup za tri godine u Parizu.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Dovla933 » 14 Jun 2021, 10:25

Foteljas wrote:Ako je ovo tacno, Nina se za singl provukla i bukvalno kroz iglene usi, preko kontinentalne kvote... :okk:

E sad, ovo za dublove ostaje da se vidi, ali nesto nisam siguranda ce bas toliko crta da se spusti da dodje do Nine (koja je 53. na rang listi dubl igracica) kako bi povukla i Aleksandru (koja je 59).

Sto se momaka tice, ja se zaista iskreno nadam da Nole ovog puta nece bespotrebno gubiti dragocenu energiju i rizikovati povredu igranjem i meceva u dublu. Apsolutno mora da se stedi snaga i koncentracija na singl, vec je dva puta kiksnuo na OI i pitanje je da li ce imati i peti nastup za tri godine u Parizu.

Kad je bila kod Viskovica rekla je da ako prodje u singlu, automatski vuce Aleksandru preko kombinovanog renkinga, tako da ja mislim da ide i dubl.
Dovla933

Postby Perate » 14 Jun 2021, 19:08

Izasle su na inostranim kladionicama kvote za pojedine sportove. Srbija je prvi favorit u basketu 3x3, zami sledi Letonija. Nase odbojkasice su cetvrti favoriti, dok su kosarkasice peti favoriti. Vaterpolisti su treci favoriti, sa tim sto su svi slicni po kvotama
Perate

Postby Olimp » 14 Jun 2021, 20:14

Perate wrote:Izasle su na inostranim kladionicama kvote za pojedine sportove. Srbija je prvi favorit u basketu 3x3, zami sledi Letonija. Nase odbojkasice su cetvrti favoriti, dok su kosarkasice peti favoriti. Vaterpolisti su treci favoriti, sa tim sto su svi slicni po kvotama

Daj link molim te.
Mislim da su nas dosta podcijenili u vaterpolu i ženskoj odbojci. Zaslužujemo biti bar po mjesto više ako ne i dva.
Olimp

Postby veljkos161 » 14 Jun 2021, 20:36

Kako je moguce da su odbojkasice toliko nisko?
Po meni, najveci favorit za zlato posle Novaka.
Ova generacija dominira godinama i ovo bi trebalo da bude kruna za vise igracica.
Ajd ok za 2 evropska zlata, igra se odbojka vrhunska i van Evrope, ali i svetsko prvenstvo su nase osvojile.
Minimum bi trebalo da im se da kredit za top 2 favorita turnira.
veljkos161

Postby Olimp » 14 Jun 2021, 20:41

Evo ja na Unibetu isto našao.
Nema basketa 3 na 3.
Ali zato smo:
2. u kosarci
2. u vaterpolu (iza Mađara)
3. u ženskoj odbojci (Kina, Italija)

Po meni smo ovako:
prvi favorit u basketu
drugi u vaterpolu, ali iza Španaca,a sigurno ne Mađara, koji su osvojili na domaci teren nakon sto godina
za žensku odbojku ajde da se složim da smo iza Kine i tu negdje sa Italijom
Košarkašice ne znam slabo to pratim ako smo peti favorit to je super.

Za košarku se necu izjašnjavati jer je pitanje kakav ćemo tim imati, a evo upravo me i ubjeđuju da je normalno da nam najbolji igrači ne igraju. A pitanje i da li cemo proci. Ako prodemo i igramo sa svim najboljim igračima mislim da smo drugi favorit.
Olimp

PreviousNext

Return to Tokyo 2020