Board index Tenis Teniseri i teniserke

Janko Tipsarevic

Re: Janko Tipsarevic

Postby Dejan » 21 Mar 2012, 15:22

...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Gama » 22 Mar 2012, 09:20

Image
Janko Tipsarevic has just signed a deal with TennisFlex. TennisFlex is the first racquet integrated tennis-specific resistance training and conditioning exercise device.

“Competing against the top athlete’s in the world requires me to be at the peak of my performance in every match; TennisFlex is an integral part of my tennis-specific resistance training and conditioning program. Training with TennisFlex gives me the competitive edge to power my way to the top!”
Gama

Postby Gama » 22 Mar 2012, 23:05

TipsarevicJanko Janko Tipsarevic
Last night players party was GREAT...Was DJing with @bobsinclair ..Will post some pictures later

ImageImageImageImage
Gama

Postby Gama » 24 Mar 2012, 22:58

Tipsarević: “Borim se sa sobom”
Drugi reket Srbije Janko Tipsarević rekao je da je svestan da mora da stigne do završnica najjačih turnira ako želi da ostane među najboljih deset na svetu.
Tipsarević je zbog toga primoran da manja takmičenja, iz serije 250 svede na minimum, pa zbog toga neće igrati na “Srbija Openu” u Beogradu.

“Već sam pokazao da dobro igram na 250, ali razlika se pravi na Mastersima i Gren slemovima. Tu su veliki poeni, i voleo bih baš na najvećim takmičenjima da prođem što dalje. To mi je cilj za 2012”, rekao je Tipsarević za „Novosti“.

Janko je u Indijan Velsu izgubio u trećem kolu od Nalbandijana, a u Melburnu od Gaskea, a to su rivali koji definitivno po plasmanu na ATP listi nisu bolji od srpskog tenisera.

“Čak iako sam konstantniji nego pre godinu dana, imam, da ne kažem unutrašnje demone, ali često dođem u situaciju da se borim sam sa sobom na terenu, pokušavajući da zadržim fokus. Ipak, uspeo sam da postanem disciplinovaniji i da se izborim sa manjkom koncentracije, u smislu da mi misli ne odlutaju na to kako vozim snoubord ili radim neke glupe stvari”, naglasio je Janko.

Na pitanje sa kim na ATP turu najmanje voli da vidi sa suprotne strane mreže, Tipsarević je rekao:

“Sa Federerom, zbog servisa i forhenda koji mi zadaje dosta problema. Ne volim da igram ni protiv Felisijana Lopesa, jer sam izgubio četiri puta od njega, iako imam i jednu pobedu. Pokušavam da se setim još nekog osim Đokovića, Nadala i Rodžera”.

Iako se čini da se u Tipsarevićevom životu ništa nije promenilo od ulaska u Top10, ipak je suprotno.

“Više vodim računa o sitnim detaljima. Reč je o stvarima koje uglavnom radim van terena. Na terenu uvek sam bio veliki radnik. Nikada nisam preskakao treninge ili zabušavao na mečevima. Čak i kad sam se loše osećao, uvek sam davao sve od sebe”, rekao je Tipsarević, “Kada završim obaveze trudim se da jedem dobro, da idem u krevet na vreme. Radim sve što je potrebno da bih u meču bio 100 odsto fit. Tokom duela na terenu provodimo po sat i po vremena, do dva sata, dok nam aktivnosti van toga, koje ljudi ne vide, oduzimaju dosta vremena. Potrebno je da dođete mnogo ranije u klub kako biste pripremili sve što treba, posle treninga ostajete na masaži i tretmanu i radite sve ostalo što čini život na turu. Treba sve te detalje uklopiti na najbolji način”.
Gama

Postby alcesta » 25 Mar 2012, 13:29

u smislu da mi misli ne odlutaju na to kako vozim snoubord ili radim neke glupe stvari
WoW? :biggrin:
Koji car :laugh:
Odlično je što je uspeo da dobije Nalbija u dva seta, šteta što nije bilo prenosa.
Valjda neće dopustiti da ga Dolgi iznervira danas, preko njega sasvim može. Idemo, Janko :jupi:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Gama » 28 Mar 2012, 17:18

Overflowing the Cup
by Pete Bodo
http://blogs.tennis.com/tennisworld/2012/03/by-pete-bodo-miami-not-long-ago-i-came-across-a-video-in-which-janko-tisparevic-then-still-miles-from-his-current-top.html

MIAMI—Not long ago, I came across a video in which Janko Tisparevic, then still miles from his current Top 10 position, spoke of his short-term goals. I’m going to paraphrase, which will be easy because the idea is beautifully simple in a way that, once you read it, may make you smack your forehead and say, “Duh!”

Tipsarevic said his goal was to take care of his serve and get to four-all or five-all in his matches, especially against the better players, because everybody—but everybody—may choke. I’ve been waiting to use that nugget for months, and this is as good a time as any, given Tipsarevic’s 7-6 (3), 6-2 win over Grigor Dimitrov today. Tipsarevic is now in the quarterfinals.
...................
.....................

Ajmo Janko!!!!
Gama

Postby Gama » 31 Mar 2012, 17:14

FUN INTERVIEW WITH JANKO TIPSAREVIC
FRIDAY, MARCH 30, 2012

If you could switch places with anyone and live their life for one day, who would it be and why?

I would like to change place with either Mr. Obama or Mr. Putin, one of the two leaders of the world. I feel like those two nations are kind of leading the world and I would like to see how do they deal with the pressure and sorts of stuff that is thrown to their faces everyday in their work.

How would you describe yourself in 3 words?

Honest, Sarcastic, and (then he asks his agent what the 3rd thing would be and she says...) Big Sense of Humor.

What is the first thing you would buy if you won a 250 million dollar lottery?

I would probably look for a house of my dreams.

Where would that be?

Either in Belgrade or Miami.

If you were stranded on an island and you could only bring one thing, and then one player with you that would help you get off the island, who and what would you bring?

Do I have reception at the island?

No.

Do I have a charger for my cell phone?

Sure, you can have a charger.

But no reception?

Nope.

Hmmm....Ok, well if I need to get off the island, then I guess a small boat. [Laughter] And then I would probably take Rafael Nadal because he is the fittest player and could probably row it well so I would probably pick him. [Laughter]

:laugh:
http://www.onthegotennis.com/home/fun-interview-with-janko-tipsarevic.html
Gama

Postby Dejan » 02 Apr 2012, 08:39

Image
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Milutinov Tata » 05 Apr 2012, 16:08

Image

Image
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Gama » 06 Apr 2012, 00:34

Janko Tipsarevic is not only a player among the Tecnifibre Team, he's leading it! Not just through his ATP ranking. Janko used to be a very good junior (No. 2 in world junior rankings in 2001) and accepts the challenge to drive our NEXT GENERATION of Players.
Janko will start his mission inviting some of our best NEXT players on 5 Tournaments in 2012 to follow him on and off-court, before and after the matches. From sparring-partner to behind the scene private confidant, Janko will explain to the kids what is it to be a professional tennis player.
Here is the 1st episode with American Junior Number 1 Mitchell Krueger!

Gama

Postby Delester » 06 Apr 2012, 10:15

Zadovoljstvo je gledati Janka u ovoj ulozi, imam utisak da bi bio sjajan mentor i trener i nadam se da ce ostati u tenisu po zavrsetku karijere upravo na taj nacin.
Mislim da ima mnogo toga korisnog i pametnog da prenese i sto je jos vaznije, rekla bih da to i zna da uradi. Vidi se da se u to iskreno unosi, nista ne odradjuje kako je nekad imao obicaj da radi na svojim mecevima :biggrin:
Ali to je long gone now, naivcina sam za svaku dobru redemption pricu :biggrin: . Konacno ima krajnje ozbiljan status i autoritet.
Bas sam ponosna na Janka, i kako je opet pomenuo Noleta u jednom primeru :inlove:
Ajmo Janko!
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby alcesta » 14 Apr 2012, 16:14

Janko Tipsarevic@TipsarevicJanko
Hooked up on #GameofThrones
:biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Houdini » 14 Apr 2012, 20:50

alcesta wrote:
u smislu da mi misli ne odlutaju na to kako vozim snoubord ili radim neke glupe stvari
WoW? :biggrin:
Koji car :laugh:

citao sam Jankov intervju pre par godina, negde nakon onog maratona protiv Feda na AO. gde je rakao, parafraziram, lako je njemu da se motivise protiv jacih protivnika, ali protiv slabijih mu je teze jer mu se igra World of Worcraft (PC igrica) a on tu mora da igra tenis :lol: tada je bio daleko od top 20, dobro je da je sredio glavu.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby ivana23 » 17 Apr 2012, 17:16

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2012&mm=04&dd=17&nav_id=601369

...................................................................................
ivana23

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke