Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Španska liga

Postby Bolkonski » 03 Dec 2021, 12:43

Samo što za "lažnog" Ronalda postoji X egzaktnih argumenata, kao i za osporavanje tvoje tvrdnje o Modriću.
Dok se tvoji argumenti zasnivaju na "ja tako kažem".

I ovo sa "lažnim" i "pravim" Ronaldom je bilo simpatično pre deset godina, a sada je otišlo predaleko i postalo samo jedna glupost i gnjila frazetina.

Šta je to "lažni" Ronaldo?
Onaj koji je nadljudskom radnom etikom do krajnje granice ispoštovao i ogromni talenat, i navijače svakog kluba u kome je igrao, klub i sam sport?
Čovek koji je sa podjednakim motivom i predatorskom željom ulazio i u finala Lige šampiona i u 1/4 finale Liga kupa protiv Redinga, koji je gurao sebe preko granice limita i koji u 37-oj godini, posle svega što je uradio, pristupa svakoj utakmici kao da mu od nje zavisi dalja karijera?
Na kraju, čovek koji je vlasnik gotovo svih rekorda?
Već to njegovo poštovanje talenta, prilike i samog fudbala je za naklon, sve i da nije postigao ovo što jeste.

On je lažni Ronaldo.

A pravi je onaj koji je 2/3 karijere proveo sa deset kilograma viška, zbog kojih često i nije bio na svom najvišem nivou i kod koga je često amaterska fizička sprema, nedovoljan trening, bezobzirnost i nepoštovanje bogomdanog talenta, dovodilo do tih toliko pominjanih povreda.
Suštinski, njegova lenjost i nerad su doveli do toga da po karijeri nije ni blizu Kristijanu Ronaldu, a to je još i gore, jer je odraz nehaja prema sopstvenom daru, i, osim njega samog, niko drugi nije kriv zbog toga.
Već zbog toga nije ni dostojan poredjenja sa Kristijanom.
Ali nas vezuje za neka romantičnija vremena i najlepše godine života, a i mogao je da predribla četvoricu.

Nije isti nivo talenta, niti uticaj na igru, ali suština je srodna - kao kada bi za 20 godina neko rekao "Znaš kakav je talenat bio Usman Dembele, da nije bilo povreda bio bi bolji od Di Marije".
A on trenira na nivou fudbalera sedme lige, nije uradio ništa da ispoštuje svoj talenat, dolazi na utakmice fizički zapušten i provocira povrede.

Takodje, ovde se pojavila perspektiva po kojoj je jedini činilac fudbalskog talenta sposobnost igrača da u trku predribla trojicu i da gol.
Kada bi se tako gledalo Rekoba bi bio bolji fudbaler od Van Nisterloja.
Fudbalski talenat je kompleksna i višestrana stvar, koja se sastoji od mnoštva elemenata zavisno od pozicije.

Tako je i taj Kristijano u ranim godinama bio vrhunski dribler (pogledajte njegove utakmice u prvih pet godina od odlaska iz Sportinga), fudbaler savršene tehnike sposoban da u punom trku predribla trojicu.
Medjutim, čovek je shvatio način na koji može biti efikasniji i spoznao natprirodne talenate koji mu to omogućavaju, a po kojima mu niko nije ravan - talenat savršenog osećanja prostora, osećaja za gol, postavljanja i brzine egzekucije, što je uz njegove druge talente, kao što su akrobatska gipkost i koordinacija, eksplozivnost, brzina, snaga i skočnost, tehnika, sposobnost samostalnog stvaranja šanse i završnica, dovelo do stvaranja gotovo savršenog fudbalera.
Verovatno niko nije imao sintezu te količine različitih napadačkih talenata na toliko visokom nivou.

Sve su to talenti, a ne samo ono što prija očima gledalaca.
Bolkonski

Postby bwa » 03 Dec 2021, 12:44

A ako cemo oko zapetljanosti, kad sam te pitao za mog prezimenjaka Piksija, zasto njega ili Prosineckog i tako te igrace niko nikad nigde ne pominje, dao si mi bas los odgovor.

A koga pominju od starih igraca? Piksi zavrsio karijeru prije 20 godina covjece... Pa nece sigurno niko da pita Zidana ili Rangnika o igracima koje nijesu trenirali ili igrali sa njima, ne vidim zasto je los odgovor?
Drugo da li mislis da je npr Inijesta ili Cavi bio na Modricevom mjestu, da li bi Real ostao bez tih trofeja, ili bi ih mozda imao vise?
Dakle, ja ne govorim da Modric nije vrhunski fudbaler, ja govorim da vi imate tendenciju da zanemarujete ljude koji su ranije igrali fudbal, i to u gorim ekipama, ekipama koje nijesu sastavljane po principu kupicu sve najbolje sto je na trzistu, nebitno za koje pare.
Dakle, ja ne mjerim karijere ni trofeje. Piksi je bio vodja i najbolji igrac u Zvezdi, Pedja u Partizanu i Valensiji, Dejovi bljeskovi su cista fudbalska klasa, Jugovic, Prosinecki, Boban, Suker, Pancev, Milko, igraci iz jos starijih generacija koji nijesu imali priliku da idu napolje da igraju fudbal, Galic, Cajkovski, Sekularac, Bobek, Vukas, oba Susica, Dzajic, Pizon, Savic itd, itd. Malo olako potezete epitet najboljeg svih vremena obzirom ko je sve u konkurenciji.
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby rabesandratana » 03 Dec 2021, 13:04

Bolk,

0:35

Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby fabricio » 03 Dec 2021, 13:06

Pamte Krojfa i Bekenbauera, al ne pamte Piksija? Mozemo i blize, Mateus, Platini, Gulit, Van Basten, Butragenjo... Sve igraci Piksijevog vremena.
Sve igraci koji bar jednom dnevno izadju u nekim clancima i dan danas.

Nije poenta da dodje novinar na konferenciju i pita Zidana o Piksiju, ali negde bi se to ime nekad provuklo. Ipak, Nikad.

Savicevic je jedini punio clanke svih svetskih medija sve dok sam ja bio dete jos i Mijatovic kome je zlatna lopta izmakla zbog fenomena brazilskog onomad. Kasnije Vidic i to je to.

Gledaj, da me shvatis pogresno, postujem te kao forumasa, samo preteruje se. Ajde ako ja nisam gledao, ali gledao je neko stariji, pa opet nista.
Da je bio genije, sigurno jeste, da je bog medju smrtnike ipak nije
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby rabesandratana » 03 Dec 2021, 14:09

Bolkonski wrote:A pravi je onaj koji je 2/3 karijere proveo sa deset kilograma viška, zbog kojih često i nije bio na svom najvišem nivou i kod koga je često amaterska fizička sprema, nedovoljan trening, bezobzirnost i nepoštovanje bogomdanog talenta, dovodilo do tih toliko pominjanih povreda.
Suštinski, njegova lenjost i nerad su doveli do toga da po karijeri nije ni blizu Kristijanu Ronaldu, a to je još i gore, jer je odraz nehaja prema sopstvenom daru, i, osim njega samog, niko drugi nije kriv zbog toga.
Već zbog toga nije ni dostojan poredjenja sa Kristijanom.
Ali nas vezuje za neka romantičnija vremena i najlepše godine života, a i mogao je da predribla četvoricu.

Ocigledno je da nikada nisi gledao Ronalda,
Mrzi me da obrazlazem. evo snimka pa ako je ovo amterska fizicka sprema
Pre povrede kolena fizicki spreminiji igrac od Portugalca

Jedini period gde je imao visak kilograma je vreme provedeno u Real Madridu, u koji je dosao posle dve teske povrede kolena koje bi za vecinu igraca znacile kraj karijere.
Povrede naravno da nisu nastale kao rezultat fizicke spreme ,u tadasnjem fudbalu raznoraznim kasapinima je bilo dozvoljeno da sakate majstore fudbala a nikoga nisu mlatili kao Ronalda.

Obrati samo paznju na startove u predelu kolena, to moze da podnese samo izuzetno spreman igrac.

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Bolkonski » 03 Dec 2021, 14:42

Ali, fizički spremniji igrač od Kristijana :biggrin:
Upitno je da li je bio čovek.

On je po dolasku u Real imao 26 godina. I do kraja karijere je bio bucmast, ličio na onog Ailtona.
Bolkonski

Postby rabesandratana » 03 Dec 2021, 15:03

Iskusno si preskocio Specijalnog :biggrin:

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Cvele » 03 Dec 2021, 15:17

@Grande Alessandro

Živimo u vremenu gde nije toliko bitno da li si pratio igrača uživo. Čak takvi mogu biti manje objektivni u odnosu na one koji nisu gledali uživo. S toga su mi Maradona i Zidan u prva dva, iako sam naravno u svom postu iz zajebancije bio isključiv kao da to mora biti tako.

@DeniBer

On mi je u grupi odmah iza Ronalda, sa Ramosom, Benzom pa i hajde i Krosom, iako mi je Modrić za nijansu bolji igrač.
Cvele

Postby Bolkonski » 03 Dec 2021, 15:41

rabesandratana wrote:Iskusno si preskocio Specijalnog :biggrin:

A ono što je rekao za Modrića ne brojimo :biggrin:
Bolkonski

Postby veljkos161 » 03 Dec 2021, 16:30

Ovo je ekvivalentno onome da je Toni Kukoc kurcina za Bodirogu jer dok je Bodi kao prva violina harao Evropom Kukoc je bio "Neki tamo vodonosa" u prstenju Bulsa.
Imali smo i takvo glediste jednom ovde.
Olako preskacete kako Modric nosi reprezentaciju vec 10 plus godina.
Od kada je postao glavni igrac niti jedan turnir nisu ispustili,a ispustali su ih i Italijani i Holandjani...
Eto, da se ne hvatamo samo za ono finale kome "10 boljih od njega" iz Nagoje u ostalih velikana nisu ni prisli.
Ostavio sam link na kome je neko pitao na reditu cini mi se hoce li se Modric smatrati legendom Reala,na sta je stiglo jedno 15 odgovora tipa"Hoce li Mesi biti legenda Barse", "Kakvo je ovo glupo pitanje,naravno da hoce".
Ali ovde ljudi bolje znaju od navijaca Reala :biggrin:
Nek mi neko onda objasni sta je potrebno da postanes legenda Reala?
Inace,ovih 100 najboljih ikad koje je neko postavio je iz 2017. dakle bez poslednje lige sampiona,finala mundijala,nagrade za najboljeg igraca mundijala i zlatne lopte.
To ne da je podebljalo njegov legasi,nego ga je podiglo u tacku,tako da je ovo totalno irelevantan tekst sto se toga tice.
rabesandratana wrote:Luka Modric mi recimo nije ni medju deset najboljih sa ovih prostora.

Mozes li da mi nabrojis onda najboljih 10,ako ti nije tesko naravno.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Sezione » 03 Dec 2021, 17:39

Konobar, daj dva visketa za mene i Pikseta :D

Debeli Ronaldo sto se tice fudbala, Ronaldinjo sto se tice umetnosti, pa onda redjajte ove vase polupance i statisticare :biggrin:
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby fabricio » 03 Dec 2021, 21:14

Kad smo kod povreda i loseg zivota, ovaj lik je mogao stopama fenomena.

Ona sezona kad je Kalco isao na Pinku, Adriano je bio bog za Gojka.

A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Sezione » 04 Dec 2021, 01:14

I na sve to, krajem devedesetih i u prvoj polovini 2000-ih kada je Ronaldo bio u prajmu bila je plejada ozbiljnih defanzivaca, verovatno i najboljih u dosadasnjoj istoriji fudbala i jedan potpuno drugaciji fudbalski kriterijum sa mnogo manje valjanja i faulova generalno

Jedan od njih

СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Bolkonski » 04 Dec 2021, 07:14

Prestar si brate.
Bolkonski

Postby veljkos161 » 04 Dec 2021, 20:15

Jebi se Colo.