Pre izvesnog vremena drpio me neki "avanturstički" živac.
Preturam po nekim mojim stvarima posle X godina i nerviram se kao pas.
Nemam ništa. Kada bih morao/trebao urgentno da se spakujem i odem u neku nedođiju na dan-dva ili duže ne bih imao bukvalno ništa da ponesem ili obučem.
Pa krenem:
Ranac iole pristojan nemam sem sportskog ranca drečave šerpa plave boje kojeg vukljam svaki dan.
Maskirna košulja, maskirne pantalone sa sve zimskim ulošcima koji nisu baš česti, maskirni prsluk, nabavio ih na foru 99' preko ortaka iz vojne policije nestali. Nema ih, poklonio, pogubio, ko će ga znati.
Šatorsko krilo izgubio.
Nemam pristojan nož, lovački, folder bilo kakav...
Baterijska lampa LED, neki komplet modularnog alata, sekirica...
Nema ništa, ništa.
Jedino mi ostao čitav Zipo upaljač u fabričkom stanju nabavljen pre više od 20g.
Napravio spisak dugorčni i polako krenu u nabavku.
Prvo sam naravno nabavio nož. Bio sam spreman da dam i neku pristojnu kintu ali sam se ipak na kraju odlučio na "budžet" varijantu sa magenzijumskim kresivom u kompletu. Sveo sam istražvinanje na dva brenda koja su dosta zastupljena. Prvi je čuvena švedska Mora, suvereni vladalac tržištem jeftinih noževa. Jednostavni noževi spartanskog karaktera, izdržljivi i pouzdani do besvesti, ništa fensi, ništa šminka, dobar čelik i plastika, jeftino i radi posao ozbiljno. Drugi je isto švedski Hultafors. Potpuno ista priča, pouzdan nož za preživljavanje za smešne pare.
Odlučio sam se za Hultafors OK4 sa njihovim magnezijumskim kresivom u kompletu. Odlučile neke sitnice.
Sledeći je na spisku dobar ranac, ako može taktički, 30l-40l dovoljno.
I tu imam spisak od 3-4 proizvođača zastupljenih u domaćim armi i lovačkim prodavnicama. Cene su veoma slične, izrada i modularnost takođe. Opet će odlučiti sitnice.