Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Unexpected » 01 May 2012, 21:15

Felipao wrote: I mislim da su promenili glumca za lik Lorasa.

Ako je verovati imdb-u nisu, izgleda da su ga samo ošišali.
The End.
Unexpected

Postby alcesta » 03 May 2012, 14:44

Upravo sam završila 1. sezonu, i to sam sve epizode odgledala iz cuga :biggrin: zna li se koliko je epizoda/sezona ukupno planirano i do kog dela serijala će biti ekranizovano? Interesuje me ima li šanse da se radnja barem na TV-u zaokruži ako već Martin ne završi knjige.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Unexpected » 03 May 2012, 14:56

alcesta wrote:Upravo sam završila 1. sezonu, i to sam sve epizode odgledala iz cuga :biggrin: zna li se koliko je epizoda/sezona ukupno planirano i do kog dela serijala će biti ekranizovano? Interesuje me ima li šanse da se radnja barem na TV-u zaokruži ako već Martin ne završi knjige.

Mislim da sam negde pročitao da je početni plan jedna knjiga, jedna sezona, s' tim što, ako se ne varam (nisam čitao knjige) knjige 4 i 5 pokrivaju isti period, ali različite likove, tako da će sezone 4 i 5 biti kombinacija ove dve knjige, tj jedna sezona će se baviti jednim likovima, a druga drugim.
Ako je verovati da će Martin zavšiti najavljenih 7 knjiga, onda bi trebalo biti 7 sezona.
The End.
Unexpected

Postby vicharhcp » 03 May 2012, 15:51

alcesta wrote:Upravo sam završila 1. sezonu, i to sam sve epizode odgledala iz cuga :biggrin: zna li se koliko je epizoda/sezona ukupno planirano i do kog dela serijala će biti ekranizovano? Interesuje me ima li šanse da se radnja barem na TV-u zaokruži ako već Martin ne završi knjige.

10 epizoda po sezoni i trebalo bi da bude - koliko knjiga toliko sezona.

Nema šanse da se bilo šta zaokruži dok Martin sve ne napiše. Ima toliko pitanja, a Martin, posle pet knjiga, još ni na jedno nije dao odgovor :biggrin:

Četvrta i peta knjiga jesu pisane o istom vremenskom periodu, ali govore o različitim likovima, tako da i ja mislim da će te dve knjige morati da kombinuju u seriji. E, sad, prve tri knjige su savršene (posebno treća) i pune su dešavanja. U četvrtoj i petoj knjizi nema toliko konkretnih dešavanja. Možda će u seriji neke događaje prebacivati iz sezone u sezonu, kako bi bolje odradili ove knjige koje su pune dešavanja (npr. deo iz druge knjige u treću sezonu i deo iz treće knjige u četvrtu sezonu). Da ja radim seriju, ja bi tako uradila. Videćemo već na kraju ove sezone jesu li odradili sve što je u Sudaru Kraljeva.

Spoiler: pokaži
Jesi li se smorila kada su ubili Starka :crybaby: ?
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby alcesta » 03 May 2012, 16:46

Uh. A ja se nadala da ću makar moći seriju da prekinem na nekom odgovarajućem mestu :( mada ne verujem da će imati para za toliko sezona, kolika god da je gledanost mislim da se ne bi održala dovoljno dugo da prati Martina.
vicharhcp wrote:
Jesi li se smorila kada su ubili Starka :crybaby: ?
Jesam bogami :( ali od početka te scene je nekako bilo jasno kako će se završiti. :(
Ipak, nije me to previše pogodilo, pošto mi je Tirion daleko najomiljeniji lik u seriji, mnogo bi mi više smetalo da se njemu nešto desi :biggrin:

Prva sezona mi je super, ali obeshrabruje pomisao na neodređen broj sezona i epizoda u budućnosti. :( I Lost mi se dopao u početku pa sam ubrzo digla ruke kad sam videla da se neće ništa razrešiti u dogledno vreme, dobro je što je ovo makar bolje definisano, ali ne verujem da ću izdržati do kraja, mrzim dugačke serije ako ne smem da propuštam epizode.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Choda » 03 May 2012, 17:00

Ne znam tacno gde sam cuo/procitao al mi je u glavi da ce treca sezona biti podeljena na 2 dela, sto je i realno jer je knjiga duza od prve 2. Evo naso sam potvrdu :biggrin:
link

What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby vicharhcp » 03 May 2012, 17:20

Meni je tako nesto i logicno. Treca knjiga je ludilo dobra i bas ima mnoooooogo desavanja koja moraju da se pokriju.

Time, osim sto ce izgleda ipak dobro pokriti trecu knjigu, dace Martinu jos jednu godinu vise da napise sestu knjigu i sedmu knjigu :biggrin:

Ja sam negde cula da Martin ima spreman nacrt svega do kraja i da samo treba da sedne i da pise (a ne da se smuca po promocijama Plesa sa Zmajeivma :biggrin: ). To ima i za slucaj da se njemu nesto desi, da knjigu neko drugi moze da zavrsi.
vicharhcp

Postby Napredpartizan » 03 May 2012, 18:17

Koliko su drugacije glumice van serije,nerealno :biggrin:
Napredpartizan

Postby Hamilkar » 03 May 2012, 20:33

Posto u knjizi nema pozitivnih ili negativnih likova kao sto je to uobicajeno, ko vam je omiljeni lik. Tirion je genijalan, ali meni se nekako bas dopada Dzora Mormont...
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby vicharhcp » 03 May 2012, 21:11

Meni, pored Tiriona i Dzona, Dzejmi. Nisam ga volela od pocetka, vec negde od kraja druge ili pocetka trece knjige, ne mogu sad da se setim. Sad ga bas gotivim. I Arja mi je super. To je od ovih, da tako kazem, glavnih likova. Ima i par sporednih (u stvari, videcemo koliko ce biti sporedni :biggrin: ) koji su mi ok.
vicharhcp

Postby Withnail » 03 May 2012, 21:41

ja gotivim sve viteze, hrabre ljude :biggrin: otac i sin Mormont, ser Davos, ser Baristan Selmi...i Bron
Withnail

Postby Felipao » 03 May 2012, 21:42

Hamilkar wrote:Posto u knjizi nema pozitivnih ili negativnih likova kao sto je to uobicajeno, ko vam je omiljeni lik. Tirion je genijalan, ali meni se nekako bas dopada Dzora Mormont...

Gde nema negativnih :D

Omiljeni-Matori medved,Edard Stark,Sirio Forel,Arja Stark,Dzon Snezni,Dzaken Hgar. Manje vise,mozda sam zaboravi nekog.
Felipao

Postby Felipao » 06 May 2012, 14:54

IAko sam uzeo zmajeve jos 2-3 dana kad je izasao tek sad sam poceo da ga citam.Dosao sam do poglavlja sa smradom i tu sam skapirao da sam malo pozaboravljao taj deo.Moze neko da me podseti sta se desavalo sa Remzi Boltonom i smradom
otkud smrad u onom zatvoru,isto se ne secam kad su prevarili Teona za zimovrel koju je ulogu odigrao smrad a koju Remzi,nesto sam izmesao njih dvojicu
Felipao

Postby vicharhcp » 06 May 2012, 15:21

Sve si ti nesto pomesao, vidim ja :biggrin:

Prvobitni Smrad, odnosno, Smrad Original, je lik sa kojim je kopile Bolton odrastao. Kasnije je Bolton isao okolo i silovao, pa su iz Zimovrela poslali ljude da ga uhvate i ubiju. Tada je Bolton svoju odecu dao Smradu i kada su ovi iz Zimovrela ubili Smrada, mislili su da je Bolton, pa se ovaj pretvarao da je Smrad.
E, sad, ako se secas, kada Theon zauzima Zimovrel, sklapa dogovor sa kopiletom Boltonom i salje ga da pronadje i dovede saveznike. Kada se vratio doslo je do izdaje i on pobija sve po Zimovrelu, a Theona uzima kao zarobljenika.
Sadasnji Smrad je Theon.
vicharhcp

Postby Felipao » 06 May 2012, 15:37

E znao sam da se sa nekim zamenio al ni na kraj pameti mi nije bio Teon.Tj mislio sam da su se zamenili Bolton i smrad al mi nije bilo jasno sad kad citam da je smrad u tamnici (koji nije pravi smrad) a Bolton lord.U principu njih dvojica se jesu zamenili ali sam zaboravio ovaj deo kasnije sa Teonom.Tnx,i ocekivao sam da cesh odgovoriti u ekspresnom roku :D
Felipao

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura