by bukowski » 06 Sep 2022, 14:45
možda je i dobro da nema toliko dobrih i iskusnih reprezentativaca, jer jokiću odgovara kad oko sebe ima igrače uloge koji znaju i odrađuju svoju ulogu, a ne traže mnogo loptu u rukama, osim par bekova, pri čemu ih on čini boljim nego što oni objektivno jesu, a igra tako nesebično da je milina gledati ga, još i verovatnije igrati sa njim, posebno kad se zapati u timu i traži pas više i bolja pozicija. baš imamo dosta asistencija, sinoć u prvom poluvremenu 19 asist. na 23 koša iz igre, nadrealno. a nije prvina, odličan nam je protok i s jokićem i vasom, otvorenih pozicija će biti, a dovoljno su svi iskusni da mogu da šutiraju u solidnim procentima. drago mi je da primećujem da je jokić emotivno uključen, primetio sam da sa jaramazom ima vrlo dobar odnos na klupi, verovatno drugari još iz mege, a i sa drugim saigračima. pohvalio bih kuridžu, trojka, nekoliko skokova u napadu, u jednom, dvaput, završeno trojkom, dobro se snalazi i na pet protiv ovih slabijih centara, pun pogodak, baš me prijatno iznenađuje, pravi oldskul veteran, što možda znači da smo umesto ristića mogli možda beka ili četvorku da povedemo, mada kari možda nije hteo da opterećuje jokića i kuridžu minutažom u uvodnim utakmicama, pa i razumem potez, kao i davidovca u timu, kao zakrpe na više pozicija.
edit: pitam se da li je kari spreman da ostavi trag na kraju karijere uz još jedno zlato tako što će postaviti jokića na pleja, kuridžu na pet, lučića, kalinića i davidovca na ostale pozicije kako već zamišlja? on je bjelicu s krila i krilnog centra stavio na pleja i napravio od anonimusa i lejt blumera osvajača prstena s jednim od najboljih igrača današnjice i nosioca medalja s reprezentacijom.
Last edited by
bukowski on 06 Sep 2022, 15:02, edited 1 time in total.
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.