Inzaghi wrote:
Jedina sansa da se sport vrati korenima - igri za uzivanje i razonodu. Nece manjkati publike nikada na stadionima jer je za te ljude i taj grad Betis, Kadiz, Atalanta, Brajton itd taj klub sve pa makar igrao i bez najbogatijih.
Naravno tu su problem pre svega svi koji zele pare, savezi, TV kuce itd itd. Sve sto si napisao i opet ce biti eto im superliga kad je zele.
Sto se tice Ceferina ja sam prezadovoljan njegovim radom i idejama (ato se tice klubova) i takmicenjima. Dao je sansu svima maltene. Bolje od ovoga ne moze. Mnogi manji su profitirali od ovih ideja sto je odlicno za fudbal.
Izvini, ali ovo sto predlazes je utopija...svodjenje fudbala ponovo na amaterski nivo...
I sve da si u pravu po pitanju navijaca, a mislim da si i tu u zabludi, sta mislis koliko fudbalera, trenera ili nekih drugih sportskih radnika, onih pravih a ne lopova poput Terzica ili Vazure, stvarno zele da se fudbal svede na taj nivo koji ti pominjes? Bicu slobodan u toj prognozi, pa da kazem apsolutno niko...i poprilicno sam siguran da je moja procena daleko tacnija ili realnija od tvoje da navijaci zele da se
sport vrati korenima...
Ako hoces da se sport, tj. fudbal svede na taj nivo, prvo moras da dignes ruke od ovakvog fudbala koji trenutno imamo...
Pa i tad je pitanje da li ces uspeti, jer je fudbal, a i sport generalno, postao ozbiljan poligon za okretanje i pranje novca...i to nije od juce...