Board index Tenis Teniseri i teniserke

Janko Tipsarevic

Re: Janko Tipsarevic

Postby Gama » 18 Apr 2012, 21:53

Sa meca protiv Montanjesa. Pobeda 2-0 :okk:
ImageImageImage
Gama

Postby Gama » 03 May 2012, 08:17

Gama

Postby alcesta » 03 May 2012, 22:18

Potvrdio je da igra i Kvins.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Gama » 13 May 2012, 14:59

Image

Tipsarević: Nije mi pomogao stav
"Ja sam imao problem da serviram protiv vetra. Svaki put kada sam servirao sa vetrom u leđima, ja mislim da on nije ni do 30 dolazio na moj servis, ali protiv vetra sam imao problem. On je uspeo da varira igru sa slajsem, sa izlaskom na volej."
Tipsarević je rekao da nije uspeo da usmeri lopticu tamo gde je želeo.

"Lopta se jednostavno isuviše pomerala levo-desno i nisam mogao pored plave šljake koja je svakome teška za balans na terenu i pored vetra, nisam uspevao da stanem i da udarim loptu da ona padne tamo gde bih hteo. Bukvalno sam se molio da padne kiše, pa da zatvore krov, kako ne bi bilo više vetra."

Janko je istakao da je razočaran svojim negativnim stavom na terenu.

"Uvrteo sam sebi u glavu bez potrebe da je jako teško igrati sa Federerom po ovom vetru. Ja nisam znao kakvi su uslovi dok nisam izašao na teren. Međutim, odjednom je toliko počelo da duva i umesto da imam normalan stav prema situaciji koja je data na terenu ja sam jednostavno imao isuviše negativan pristup razmišljajući: `Jao evo ga vetar, sad će mi biti jako teško, on će početi da igra slajs i da izlazi na volej itd, itd`. Na kraju se to kobno završilo i jednostavno moj stav na terenu nije pomogao."
Ipak Tipsarević ne tvrdi da je vetar razlog poraza od Federera.

"Ne kažem da nije bilo vetra da bih pobedio Federera, ali generalno razočaran svojim stavom na meču i negativnim pristupom koji sam imao zbog tolikog vetra na terenu."

Tipsarević se nada da će se bolje prilagoditi eventualnom vetru i senkama na turniru u Rimu.

"Znam da već neko vreme igram dobro. Igram sigurno najbolji tenis na šljaci koji sam igrao do sada. Video sam žreb u Rimu, nije ni malo lagan, ali sigurno da imam samopouzdanje. Pobedio sam dva jako dobra igrača ovde i moram da učim iz svojih grešaka. Sledeće nedelje ako bude jak vetar, ili senke na terenu, Rim je poznat po tome, moraću bolje da se prilagodim na situaciju jer na kraju rezultat je bio 6:3, 6:2 i svakoga tamo boli briga da li je bio vetar ili nije."

Ne razmislja o svojoj igri vec sta ce Fed da odigra. I tako je izgledao, posle svakog udarca je ostajao skoro ukopan i cekao sta ce Fed da odigra a tesko je i citao na koju stranu. I onda neka mi kaze da nema straha od Feda :teacher:
Gama

Postby Gama » 17 May 2012, 17:09

Tipsarević je prošle nedelje igrao polufinala na Mastersu u Madridu, a pošto je u prvom kolu bio slobodan u Rimu, u drugom je poražen od Švajcarca sa 6:3, 6:1.

„Na treningu je sve bilo dobro, ali mi je ovo bio ubedljivo najlošiji meč u zadnje dve godine. Ne želim da ponižavam Vavrinku, odigrao je fenomenalna meč, ali uslovi nisu isti kao što su bili u Madridu i jednostavno se nisam dobro snašao. Za ovaj poraz nikako ne bih da krivim dobar rezultat u Madridu“, rekao je Tipsarević za B92.

Masters u Rimu mnogi smatraju poslednjom pripremom za Rolan Garos, ali Janko ističe da će to za njega biti Svetski kup u Diseldorfu naredne nedelje.

„Krivo mi je što sam rano izgubio jer je ovo Master serija i ovaj rezultat će stajati tu godinu dana. Ali, s druge strane, imamo Diseldorf sledeće nedelje, gde ćemo ići na pobedu, ali je malo opuštenija varijanta od ostalih turnira i to je generalno jako dobra priprema za Rolan Garos i tamo ću biti 100 odsto spreman“, naglasio je Janko.

Tipsarević se na kraju razgovora za B92 osvrnuo na sezonu do sada i svoje ciljeve do kraja godine.

„Posle ovog poraza teško je reći, u sledećem kolu me je čekao Sepi, u tom meču b ih bio izrazit favorit i kasnije ne znam šta bi bilo. Generalno, polufinale Madrida je veliki rezultat, u trci sam među najboljih deset, videćemo da li će se nešto promeniti posle Rima, ali za sada nije loše, a može bolje“, rekao je Tipsarević, „Jurim da stalno napredujem, ne želim da budem jedan od igrača koji je zadovoljan učinjenim, cilj bi mi bio da na kraju godine budem među osam najboljih, da budem standardan na Mastersu. Da bih stigao Berdiha ili Congu moram da budem mnogo konstantniji i na ovakvim turnirima“.
Gama

Postby alcesta » 19 May 2012, 17:30

Janko: Lukaš i ja smo odličan spoj
AG
Janko Tipsarević pričao je za B92 nakon iznenađujućeg plasmana u finale turnira u Rimu u dublu.

On i Poljak Kubot pobedili su neke od najboljih teniskih timova sveta i u nedelju će igrati u finalu.

„Ja sam došao na ovaj turnir sa malo većim ambicijama u singlu, ali evo završilo se drugačije. Lukaš i ja smo se fenomenalno spojili, igramo jako dobro."

"Tri meča smo odigrali veoma dobro, a u prvom kolu moram da kažem pošto mislim da malo ljudi zna spasili smo pet meč lopti i evo sad smo nekako dogurali do finala.“

Kubot i Tipsarević pobedili su Linsteda i Tekaua, a pre toga i braću Boba i Majka Brajana.

„Ovo samo potvrđuje da Strbija kao reprezentacija može sa Zikijem da miskuje ili Viktora ili Novaka ili mene. Pogotovo na šljaci gde sva trojica dobro reterniramo.“

Tipsarević i Kubot nisu tipičan dubl pošto obojica vole da igraju sa osnovne linije.

„Pa da. Lukaš je malo drugačiji, nije toliko dobar napred ali smo sigurno jedan od najozbiljnijih retern timova i ko igra protiv nas ima dosta pritiska kada servira, pogotovo na šljaci koja je najsporija podloga. Mi smo dobili tri jaka tima, sva tri tima su igrala završni Masters prošle godine. Ne želim da zvučim uobraženo ali smo ih dobili dosta rutinski. Da li se spojilo da li je to samo ovaj turnir, ne znam. Sigurno je da ću u budućnosti igrati malo više sa Lukašom
:bravo:
alcesta

Postby Gama » 25 May 2012, 23:41

Exclusive column by Janko Tipsarevic - Wednesday, 23 May 2012

Spoiler: pokaži
Recently, I’ve been reading about sociology. I like to learn when I read, and with sociology and psychology, I get to know how people are thinking in the 21th century. I generally do love books that talk about life. I’ve only been reading about this for the last two or three years. For me reading is not relaxation. If I want to relax I will either watch a movie or play video games.

Basically, I believe you have three kinds of books: books you read where you do not agree with the author – with those ones I try very hard to force myself to finish. The second ones are books where you agree with every word and these can be the most boring. But the third ones, when you find a book that makes you think and makes you want to talk about it – they are the best ones for me.

I talk about my readings mostly with my wife, mainly the ones I don’t agree with – I mean, I like to argue, if there is something important to argue about, but not for the sake of it. Let’s say it’s a discussion rather than an argument, that’s a better word. It’s good to discuss ideas. The books where I can learn something are the best.

Talking about books that make you think, I quite liked The Leader who Had No Title, A Modern Fable on Success in business and Life by Robin Sharma. I am currently reading The Rational Optimist (by Matt Ridley), which is quite a good title for a tennis player. I really didn’t like the first 100 pages, because I was agreeing with everything he was saying and it was all very basic. There was no conflict.

I don’t really read fiction. I did read The Hobbit and The Lord of the Rings but if I want fiction, then I prefer to watch movies or play video games. I especially like fiction in video games.

As some people may know – because of my tattoos – I like Dostoevsky. I read Crime and Punishment a long, long time ago now. But I’d like to start reading him again because for me he is the greatest writer. The way he describes things is incredible. Now you don’t have so much time to build things up or to think about things; it was a time when the behaviour towards people was so important and his characters were amazing.

-

Clay – it’s not my best surface but it’s not like I can’t play on it. I’ve won a couple of good matches on clay, I reached the semis in Madrid in singles and the finals in Rome in doubles along with Lukasz Kubot. For sure, I had a disappointing exit in Rome in singles but it’s not like I don’t know what to do. But clay is the surface that I feel least comfortable on. OK, so I lost early in Rome but on the other hand, it gives me more time to prepare for the most important event of the clay-court season: the French Open.

But even though clay is not my best surface, it’s very important for the rest of the season. On hard courts you can sometimes get away with free points on your serve but on clay you have to suffer for each and every point. You have to have a set of strong lungs if you want to beat the top players.
Gama

Postby Gama » 31 May 2012, 21:51

Janko za B92: Prvi set odlučio
Srpski teniser pobedio je Francuza sa 3:0 i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa.

„Ušao sam u meč suviše zategnuto. Slična priča je bila kao i u prvom meču sa Kverijem. Mislim da sam imao sreće jer sam uspeo da napravim brejk na 5:3, on je imao jednu ili dve set lopte i jako dobro sam reternirao."

„Vratio sam se u set i od tog trenutka sam imao osećaj da sam držao meč pod kontrolom. Sviđa mi se kako sam reternirao i kako sam generalno igrao na svoj servis. Za tri seta on me je dva puta brejknuo na totalne gluposti. U prvom setu ja sam mu dao tri poena i u trećem setu ja sam mu dao tri duple i jedan bekhend zicer što znači da ako baš ne napravim velike glupisti, bio sam ja mislim dosta dominatan na svojim servis gemovima što je super.“

Očigledno je bilo da je prvi set bio odlučujući pošto je nakon toga Tipsarević potpuno zagospodario terenom.

„Ja sam gledao njega kraičkom oka i video sam da je dosta, ne mogu da kažem da je razmišljao o tome, ali imao je veliku šansu. Imao je dva puta set loptu, dva puta servis, dva puta je pogodio prvi servis i nije dobio, ali jedna od mojih boljih strana u poslednje vreme je da šta god da se desi na terenu i kada krene naopako, da se ne predajem i borim do kraja, pogotovo na ovakvim nedeljama kada su Gren slemovi.“

U narednoj rundi Tipsarevića očekuje još jedan domaći teniser, Žilijen Beneto.

„Kako turnir ide dalje sve su teži i teži protivnici, bolji i bolji igrači. Beneto je svež, zato što je od Monte Karla bio povređen i nije igrao mnogo, ali sa druge strane nema puno mečeva. Imao je dva protivnika koji nisu eksperti za ovu podlogu. Ja mislim da sam jednom igro sa njim na Rolan Garosu i izgubio. Mislim da će biti dobar meč, mislim da mi odgovara jer igra čisto, igra ravno, biće razmena sa osnovne linije, ali za nijansu bolji protivnik od ove dvojice sa kojima sam igrao.“

Tipsarević se izvinio novinarima što je zakasnio na konferenciju jer su mu ukrali patike.

Poneo sam dovoljan broj patika za tenis, ja mislim šest pari. Ali neko mi je ukrao patike za trčanje i evo sada sam u papučama. Danas sam čuo i da su Almagru ukrali dva para za tenis. Igrao je čovek u ’Adidas’ patikama iako mu je ’Ribok’ sponzor. Stvarno sramota za turnir.“

To je bila i tema danasnjeg Tipsi tajma :laugh:, Almagro gore prosao
Gama

Postby Milutinov Tata » 01 Jun 2012, 04:52

Image

Tipsarevic: I’d love to do a set with Gael Monfils

Janko Tipsarevic is at the top of his game this season. Before playing France’s Jeremy Chardy in the second round, the world no.8 gives us his pick of players for some off-court activities.

Who would you choose to drink a bottle of wine with?
Michael Llodra. He plays doubles with my mate Nenad Zimonjic and he’s always saying he’s obsessed with wine. I think he’d be the right person to down a good bottle with.

To eat in your favourite restaurant?
Carolina and Benito, my press people.

To spend a night in Las Vegas with?
Kafelnikov, he’s a high roller.

To MC at your wedding?
If I had to choose someone, I’d say Gael Monfils. He’d be pretty good at that.

To go to a football match with?
Hmmm... (he thinks for a while) Rafael Nadal. He’s a fan of Real Madrid. I support Barça, so it would make for a bit of banter.

To interview if you were a journalist?
Dmitry Tursunov. He’s different, and really interesting. It would be a change from some of the boring interviews you read.

To open a bar with?
Again, Benito and Carolina.

To go fishing with?
Rafael Nadal, he’s supposed to be an expert, isn’t he?

To play in a band with?
I’m a bit of a DJ in my spare time, so I think it could be fun to do a set with Monfils.

To play mixed doubles with?
Katarina Srebotnik. The word on the circuit is that she’s the best doubles player. With her, you’re almost sure to win.

To pick up girls with?
I’m married, so I don’t do that anymore. It’s “game over” for me! But if I wasn’t married, I think Feliciano Lopez would be a good sidekick.

http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/ ... 90773.html
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Houdini » 01 Jun 2012, 10:03

Malo Tipsy Time-a :biggrin: Najbolji je deo sa Zikijem :lol:

"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Gama » 02 Jun 2012, 21:56

Image

Agresivno i protiv Almagra
"Almagro je težak protivnik, ali iz meča u meč rivali su sve teži i teži. Moram da budem agresivan, ne smem da bežim nazad. On je specijalista za šljaku. Obojica dobro serviramo i bitno je da na njegov servis ostanem blizu osnovne linije kako bi on konstantno osećao pritisak“.

Tipsarević je istakao da je zadovoljan zbog dobrog servisa u pobedi nad Žilijenom Benetoom (6:3, 7:5, 6:4).

"Zadovoljan sam zbog dobrog servisa na početku meča i promenom ritma kroz bekhend paralelu. U ključnim momentima nisam se dugo zadržavao u igri bekhend na bekhend koja bi me uspavala, nego kad god sam imao priliku ulazio sam u teren. U trećem setu je došlo do malog pada koncentracije".
On je dodao da mu je prijalo što je igrao na terenu „Filip Šatrije“.

"Volim da igram na centralnom terenu, tj. na velikim terenima. Osećao sam se dobro na osnovnoj liniji i znao sam šta da radim i kako da igram".

Tipsarević je kazao da zbog dobrih rezultata u poslednje vreme ima veliko samopouzdanje.

"Dobio sam mnogo mečeva u poslednje vreme i samopouzdanje mi je na jako dobrom nivou. Ako to budem uspeo da ispratim dobrom koncentracijom, mislim da ću biti neugodan protivnik".

Plasmanom u osminu finala Tipsarević je napravio svoj najveći uspeh na Rolan Garosu.
Gama

Postby Gama » 04 Jun 2012, 21:19

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2012&mm=06&dd=04&nav_id=615567
“Almagro je bio bolji, igrao je baš dobro i morao sam da preuzimam dosta rizika, gde sam grešio. U svim razmenama po dijagonali on je izlazio kao pobednik. On meni bukvalno ništa
nije dao, za svaki poen sam morao da radim. Odigrao je savršen meč”, rekao je Tipsarević.
“Malo sam razočaran, cilj mi je bio četvrtfinale i da opravdam mesto nosioca i mesto u svetu tenisa. Krivo mi je zbog poraza, ali mislim da sam se dobro borio. Nisam se predavao i kada je on vodio sa 2:0 i setovima i imao brejk”, istakao je Tipsarević. “Ako budem igrao kao prošle sezone neće biti dovoljno dobro da ostanem u prvih deser. Moram da igram bolje, pogotovo što se vratio Del Potro, što Izner igra dosta bolje, tu su i Simon i Almagro. Moraću da igram barem jedno polufinale Gren slema ako želim da igram završni turnir sezone”, ocenio je Tipsarević.

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/intervju.php?yyyy=2012&mm=06&dd=04&nav_id=615681
Tipsarević je takmičenje na drugom Gren slemu sezone završio porazom od Nikolasa Almagra iz Španije sa 6:4, 6:4, 6:4.

“Almagro je bio bolji teniser od mene sada, rezultat pokazuje udobnu pobedu, i kakvi god vremenski uslovi bili, on se bolje snašao. Ali, da je bilo teško za igru, posebno meni, koji se oslanjam na prvi servis i prvu loptu posle servisa, jeste. Vetar mi je remetio bacanje pri servisu, zbog kiše sam non-stop morao da brišem naočare, sve to dolazi u obzir, ali generalno, to je pet odsto od svega što se desilo na terenu. I da su bili normalni uslovi, pitanje je šta bi se desilo”.

Na pitanje da li postoji nešto što bi na terenu drugačije uradio protiv Almagra nego što je slučaj bio u ponedeljak, Tipsarević je rekao:

“Moje mišljenje je da sam igrao previše po situaciji, u čemu je on, na šljaci, generalno bolji igrač od mene. Što znači da znam da ta lopta ako baš nije kratka se ne igra po paraleli, ali protiv njega sada sam morao više rizika da preuzimam i više da igram po paralelama. Jer, jednostavno, iz te igre, dijagonala-još kraća dijagonala-još kraća dijagonala, on je možda posle Nadala i Ferera najbolji na svetu na šljaci. Jednostavno, trebalo je konstantno da ga pritiskam i da se nadam da će se u jednom trenutku slomiti”.

“Francuzi, kao publika, samo traže neki povod da krenu da zvižde bez potrebe. Bilo šta da se desi, da ti pitaš sudiju kada će biti nove lopte, oni će krenuti da zvižde protiv tebe. Ako uopšte dajem neki savet, ali mislim da to Novak dobro zna, ne treba im davati nikakav povod za bilo šta. Bilo šta da se dešava, treba biti fer, korektan, sigurno će biti provociranja, ali cilj je svojim ponašanjem to svesti na minimum, što sam ja dobro uradio protiv Benetoa”.

Tipsarević je istakao da je koliko-toliko zadovoljan svojom sezonom na šljaci.

“Krivo mi je, jer cilj mi je bio da igram četvrtfinale na ovom turniru. Zaista sam to želeo, ali, jednostavno, to sada nije išlo. Dobro sam odigrao prva tri meča, sada ne baš najbolje, ali, opet, ne ispod nekog svog nivoa. Krivo mi je što nisam ušao u najboljih osam, što se tiče Rolan Garosa”.
“Što se tiče sezone na šljaci, mogu da kažem da sam zadovoljan, u Monte Karlu nisam radio dovoljno spreman zbog Dejvis kupa, u Rimu sam igrao finale u dublu, u Madridu polufinale u singlu, osvojili smo Svetski kup u Diseldorfu, dok sam ovde došao do četvrtog kola. Generalno nije loše, ali trenutno sam osmi na svetu, ne želim da zvučim arogantno, ali rezultati se očekuju od mene. Igrači u mom okruženju, gledajući Almagra, Del Potra, Ferera, Berdiha, ne pričajući o Novaku i Nadalu, svi prave te rezultate. Ovo je bolje od prethodnih sezona za mene, ali ako želim da budem tu gde jesam, ovo je norma, koju iz godine u godinu moram da ispunim”.

Za kraj, Tipsarević je prokomentarisao šta ga čeka do kraja sezone.

“Dobiću kasni start u Kvinsu tako da ću imati devet dana pauze, bez takmičenja, posle ide Vimbldon, a posle ću možda odigrati dva turnira na šljaci pre Olimpijskim igrama. :tap: London, Toronto, Sinsinati, US Open, Azija, tim redom ide. Cilj mi je da budem među najboljih osam u Londonu, što manji broj to bolje”, rekao je Tipsarević za B92.
Gama

Postby Gama » 04 Jun 2012, 23:41

Gama

Postby Milutinov Tata » 14 Jun 2012, 21:09

Janko o zaradama tenisera

http://www.thetennisspace.com/opinion/t ... ously-low/

B92 je preneo ovo pisanje, komentari su saroliki. Svidja mi se sto je potkacio golfere ;)

“Po mom mišljenju, najveći problem trenutno u tenisu jeste prosečna plata tenisera. Momci na samom vrhu zarađuju mnogo novca, to je tačno. I ne govorim o sebi – sada sam u Top 10 i zarađujem više novca nego ikada ranije. Ali za momke koji su u Top 200 prosečna plata je i suviše niska”, napisao je Janko.

“Toliko toga mora da se žrtvuje da bi se profesionalno igrao tenis, putovanja tokom cele godine. Novac je jednostavno smešan kada se uporedi sa ostalim pojedinačnim sportovima. Ne govorim o fudbalu, sa time ne možemo da se merimo. Ali golf je najbolji primer. Po mom mišljenju, golf i tenis su iz iste porodice sportova. Pogledajte samo koliko je igrača u golfu zaradilo više od milion dolara prošle godine (94) u poređenju sa tenisom (15). Mislim da je to smešno”, dodao je Tipsarević.

“Reč je o prosečnim platama. Ako ste rangirani oko stotog mesta ili 80. i 90, rekao bih da ne gubite novac, ali ga ni ne zarađujete. Biti u 100 najboljih u bilo čemu u životu prilično je dobr astvar. Moraju i da se plate svi troškovi i porezi. Na GS turnirima povećane su nagrade za prvo kolo, ali mislim da nam je potrebna radikalna promena. Radeći korak po korak, ništa se zapravo neće promeniti. Sa druge strane, nije nam potrebna ni revolucija. Ali, hajde i to da kažemo, NBA igrači se bore da im plate budu 51 posto od ukupnog prihoda, a mi imamo između 11 i 13 procenata. Ne želim da ljudi pomisle da smo pohlepni – kada vide da pobednik GS turnira uzme milion dolara, svi pomisle da teniseri zarađuju mnogo novca, ali ostalim igračima nije lako. A i karijera je kratka. Ne tražimo više novca, samo veći procenat. Dobiti 15 hiljada evra za poraz u prvoj rundi deluje dobro, ali kada se oduzme poraz, plata trenerima, putovanje, smeštaj, nije baš tako ružičasto”.

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.ph ... _id=618126
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby alcesta » 15 Jun 2012, 13:25

I Stahovski je već o tome pričao. Mada sad ispade da svi turniri daju 15000 za poraz u prvoj rundi, trebalo je to jasnije da kaže.
alcesta

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke