Tipsarević je takmičenje na drugom Gren slemu sezone završio porazom od Nikolasa Almagra iz Španije sa 6:4, 6:4, 6:4.
“Almagro je bio bolji teniser od mene sada, rezultat pokazuje udobnu pobedu, i kakvi god vremenski uslovi bili, on se bolje snašao. Ali, da je bilo teško za igru, posebno meni, koji se oslanjam na prvi servis i prvu loptu posle servisa, jeste. Vetar mi je remetio bacanje pri servisu, zbog kiše sam non-stop morao da brišem naočare, sve to dolazi u obzir, ali generalno, to je pet odsto od svega što se desilo na terenu. I da su bili normalni uslovi, pitanje je šta bi se desilo”.
Na pitanje da li postoji nešto što bi na terenu drugačije uradio protiv Almagra nego što je slučaj bio u ponedeljak, Tipsarević je rekao:
“Moje mišljenje je da sam igrao previše po situaciji, u čemu je on, na šljaci, generalno bolji igrač od mene. Što znači da znam da ta lopta ako baš nije kratka se ne igra po paraleli, ali protiv njega sada sam morao više rizika da preuzimam i više da igram po paralelama. Jer, jednostavno, iz te igre, dijagonala-još kraća dijagonala-još kraća dijagonala, on je možda posle Nadala i Ferera najbolji na svetu na šljaci. Jednostavno, trebalo je konstantno da ga pritiskam i da se nadam da će se u jednom trenutku slomiti”.
“Francuzi, kao publika, samo traže neki povod da krenu da zvižde bez potrebe. Bilo šta da se desi, da ti pitaš sudiju kada će biti nove lopte, oni će krenuti da zvižde protiv tebe. Ako uopšte dajem neki savet, ali mislim da to Novak dobro zna, ne treba im davati nikakav povod za bilo šta. Bilo šta da se dešava, treba biti fer, korektan, sigurno će biti provociranja, ali cilj je svojim ponašanjem to svesti na minimum, što sam ja dobro uradio protiv Benetoa”.
Tipsarević je istakao da je koliko-toliko zadovoljan svojom sezonom na šljaci.
“Krivo mi je, jer cilj mi je bio da igram četvrtfinale na ovom turniru. Zaista sam to želeo, ali, jednostavno, to sada nije išlo. Dobro sam odigrao prva tri meča, sada ne baš najbolje, ali, opet, ne ispod nekog svog nivoa. Krivo mi je što nisam ušao u najboljih osam, što se tiče Rolan Garosa”.
“Što se tiče sezone na šljaci, mogu da kažem da sam zadovoljan, u Monte Karlu nisam radio dovoljno spreman zbog Dejvis kupa, u Rimu sam igrao finale u dublu, u Madridu polufinale u singlu, osvojili smo Svetski kup u Diseldorfu, dok sam ovde došao do četvrtog kola. Generalno nije loše, ali trenutno sam osmi na svetu, ne želim da zvučim arogantno, ali rezultati se očekuju od mene. Igrači u mom okruženju, gledajući Almagra, Del Potra, Ferera, Berdiha, ne pričajući o Novaku i Nadalu, svi prave te rezultate. Ovo je bolje od prethodnih sezona za mene, ali ako želim da budem tu gde jesam, ovo je norma, koju iz godine u godinu moram da ispunim”.
Za kraj, Tipsarević je prokomentarisao šta ga čeka do kraja sezone.
“Dobiću kasni start u Kvinsu tako da ću imati devet dana pauze, bez takmičenja, posle ide Vimbldon,
a posle ću možda odigrati dva turnira na šljaci pre Olimpijskim igrama.

London, Toronto, Sinsinati, US Open, Azija, tim redom ide. Cilj mi je da budem među najboljih osam u Londonu, što manji broj to bolje”, rekao je Tipsarević za B92.