Je l' ste videli trejler iz Heroja Hilijarda ?
Ovaj sad krade i od Formana fore

a kol'ko vidim na temi FBIH bilo je žustre rasprave oko ove priče i pozadine svega uopšte što se događalo tih nesrećnih ratnih godina u napaćenoj zemlji Serbiji.
Nema tu nekakve posebne rasprave, svako svoju stranu drži. Od kraja 80-ih pa recimo negde do početka ovog milenijuma saslušao sam se svakakvih priča tada još uvek u životu pripadnika oba antifa/''antifa'' pokreta počev od čoveka koji je jedan od retkih preživelih sa Kadinjače a koji je bio rođak mog pokojnog dede do par Šumadinaca iz okoline Aranđelovca odakle sam i sam poreklom po majčinoj liniji i koji su vojevali sa kokardom na glavi, imam u bližoj familiji primere stradalih od pripadnika tri različite srpske/jugoslovenske vojne formacije a nevinih ljudi koji nisu pripadali nijednom od tih pokreta ali su se našli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Jednog zaklali četnici u okolini Užica, običnog seljaka koji nije hteo sa njima ali nije ni komuniste simpatisao, jednostavno bio im ćef. Jednog streljali kao taoca ljotićevci usred Užica, pripadnici zloglasnog požeškog korpusa, a trećeg zaklali, da zaklali i stomak proburazili bosanski partizani u srcu Šumadije na kućnom pragu jer nije hteo da oda četnike iz sela koji su bežali pred njima i to ne na kraju rata nego tamo negde 42-43 kada partizana u Srbiji gotovo i da ''nije bilo''. Sve crno na belo. Naravno, ukoliko u ratu uopšte ima nevinih kako stara izreka veli. Priče da ti ostanu urezane za ceo život ne samo u vezi konkretno ove tri smrti nego i te priče preživelih pripadnika oba pokreta i smatram da je bespredmetno ulaziti u bilo kakve priče a kamoli polemike i rasprave jer tu nema kraja i biti ga neće.
Smatram da je film bespotreban i u globalu neka se nose i jedni i drugi i treći. A i podosta ovih glumaca koji su slavu stekli u ''partizanskim'' filmovima a sada se razmeću nacionalističkim nabojem i tendencijama, veći monarhisti od samoga kralja. Kuš.