Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

Četvrtfinale SP: Litvanija - Srbija

Ko će proći dalje?

Poll ended at 05 Sep 2023, 15:40

Litvanija
10
20%
Srbija
40
80%

Total votes : 50

Re: Četvrtfinale SP: Litvanija - Srbija

Postby Lester Bo » 03 Sep 2023, 16:07

Tegi wrote:Otvaranje Eurobasketa 2013., senzacionalna pobeda gde su obe ekipe zbirno postigle malo više nego Litvanija danas Amerikancima. Krstić razbio Valančijunasa, 20+9 partija, Nedović x faktor kao tadašnji igrač Ritasa.

Druga, grupna faza Eurobasketa 2009., teška pobeda u završnici, nama je trebalo za 3. mesto i tada nejake Ruse u četvrtfinalu, Litvaniji ništa nije značilo. Serija trojki Novice i Tea u poslednjih 5 minuta.

Poslednja pobeda u eliminacionoj fazi - četvrtfinale Eurobasketa 1997. Litvanija tada bez Sabonisa i Marčuljonisa, tipična rutinska Željkova pobeda iz tog doba. Neverovatno koliko je promenio filozofiju košarke od tada.

Šta smo beše izgubili, četvrtfinala u Sidneju s kraja prošlog veka,četvrtfinale u Švedskoj,za bronzu u Turskoj,evropsko kada su bili domaćini godinu dana kasnije,polufinale u Lilu,još nešto ?
Lester Bo

Postby СрбинПодгорица » 03 Sep 2023, 16:08

Да момци одиграју храбро па шта буде, једино бих замјерио да изађу без муда.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Foteljas » 03 Sep 2023, 16:10

Mislim da dobijamo. Oni ce biti psihicki ispraznjeni i fizicki iscrpljeni nakon ovakvog meca sa SAD.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Baxter Stockman » 03 Sep 2023, 16:12

Utorak 10:45
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Tegi » 03 Sep 2023, 16:14

Lester Bo wrote:
Tegi wrote:Otvaranje Eurobasketa 2013., senzacionalna pobeda gde su obe ekipe zbirno postigle malo više nego Litvanija danas Amerikancima. Krstić razbio Valančijunasa, 20+9 partija, Nedović x faktor kao tadašnji igrač Ritasa.

Druga, grupna faza Eurobasketa 2009., teška pobeda u završnici, nama je trebalo za 3. mesto i tada nejake Ruse u četvrtfinalu, Litvaniji ništa nije značilo. Serija trojki Novice i Tea u poslednjih 5 minuta.

Poslednja pobeda u eliminacionoj fazi - četvrtfinale Eurobasketa 1997. Litvanija tada bez Sabonisa i Marčuljonisa, tipična rutinska Željkova pobeda iz tog doba. Neverovatno koliko je promenio filozofiju košarke od tada.

Šta smo beše izgubili, četvrtfinala u Sidneju s kraja prošlog veka,četvrtfinale u Švedskoj,za bronzu u Turskoj,evropsko kada su bili domaćini godinu dana kasnije,polufinale u Lilu,još nešto ?

Litvanske pobede: četvrtfinale Sidneja, rutinirali nas nakon šoka protiv Kanade, igrali smo bez povređenog Stojakovića. Poraz od Kanade nas je umesto šetnje do srebra preko Francuske i Australije praktično izbacio sa turnira.

Četvrtfinale u Švedskoj 2003. Verovatno najbolja litvanska ekipa svih vremena, mi ponovo bez povređenog Stojakovića, nismo imali šanse, Macijauskas nas razbio.

Meč za treće mesto u Turskoj 2010. Opet su nas izrešetali trojkama u startu, par sati nakon pljačke u Turskoj. I Litvanci i mi smo tada igrali sjajnu košarku i zaslužili da podelimo medalje, a da Turci izduvaju.

Grupna faza 2011., nakon Savanovićevog promašaja protiv Francuske. Dosta jači su bili tada, razbio nas Kalnietis trojkama, plus Šaras i Valančijunas iz pik en rola, Teodosić i Krstić su im bili idealan meč ap. JoVal je danas u naponu snage, Šaras ima skoro 50 godina.

I za kraj, najbolnije polufinale 2015. Nešto slično kao sada, samo obrnuto. Mi bili najbolja ekipa na turniru, Litvanci se provlačili i u grupi i protiv Gruzije i protiv Litvanije, došla je do izražaja naša slaba centarska linija i rukometna odbrana na Teu, plus Bogdanova povreda. Kako je rekao Pefi kod Luke i Kuzme, čoukovali smo tada. Uprkos svim navedenim okolnostima, u glavi smo izgubili utakmicu.

Neki zaključak je da smo uglavnom u lošem psihičkom i fizičkom stanju ulazili u utakmice sa njima i da smo sa njihovom filozofijom košarke tako deprimirani bili kao poručeni. Sada je situacija takva da smo se u petak pozdravili sa prvenstvom, a da danas imamo ono što smo od početka želeli, odlučujuću utakmicu sa njima. Oni igraju fenomenalno, ozbiljan overachieve za sada, imaju ozbiljan doprinos od igrača koji nisu igrali ovaj nivo takmičenja i mogli bi da nam legnu na volej u utorak.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Hajzenberg » 03 Sep 2023, 16:17

Te čuvene utakmice za bronze, koliko smo ih samo pogubili, nevezano za Litvance. I sve zbog psihološkog momentuma uglavnom. A ovde bronza kako stvari stoje donosi OI.
Hajzenberg

Postby Baxter Stockman » 03 Sep 2023, 16:32

U petak oko 12 sati je ličilo na smak sveta, nakon današnjeg dana nam vrlo moguće treba samo još 1 meč za OI.

Jebeni rolerkoster.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby fontaneros » 03 Sep 2023, 16:34

Ma jebe mi se za OI, njih cemo preko kval. turnira (iskesirace prezidente za organizaciju opet)

Nego sad treba da se makljamo sa Kanadom u polufinalu
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Sani » 03 Sep 2023, 16:36

Bice zajebano, nadamo se u nasu energiju i novu nadu nakon onog potopa prekjuce, i njihovu istrosenost danas.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby black swan » 03 Sep 2023, 16:38

Aj u PM stavise ans u 10:45
black swan

Postby grobar_Zvornik » 03 Sep 2023, 16:41

На основу до сада виђеног, Литванија је највише показала на овом првенству. Имају 11 играча спремних да доприносе. Одличну атмосферу и прави су тим. Истовремено и благи фаворит у дуелу с нама.
За прву побједу над Европљанима на такмичењу биће нам потребна најбоља утакмица на турниру. Ваљда смо спремни за њу.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Dexi » 03 Sep 2023, 16:50

Objektivno svi smo ocekivali ovo pre pocetka prvenstva. :okk: Da odlucujuci mec za prolaz na OI i borbu za medalje igramo sa Litvom.Cak smo dozvolili sebi luksuz da opet izgubimo od Azura :biggrin:

Sad nema izgovora,uspesnost Karijevog drugog boravka zavisiti ce od ove naredne utakmice.

Kao i pre danasnjeg dana verujem u Karija i ekipu,svidela mi se reakcija posle teskog poraza od Italije. :okk: Zaista odlican mec celog tima i deluje da smo podigli nivo igre za jedan veci stepen.

Svaka cast Litvancima na danasnjoj pobedi,na odlicnim igrama na ovom SP.Vec sam rekao da je velika prednost ove ekipe njihov selektor koji je odlican trener.Igraju odlicnu kosarku.

Ipak i pored svega toga verujsm da smo mi ipak bolja ekipa,tj.da imamo bolji tim.Uz to verujem da su se dosta istrosili u ovom prethodnom mecu i da ce sledeci odigrati neuporedivo slabije.

Sve ove mismeceve koje su imali,dominaciju pod kosem bice neutralisana u mecu sa nama.Zaista ocekujem da Bogdan odigra jos jedan odlican mec i bude taj tas na vagi :okk: .

Pricao sam vec da moramo da budemo mudri,skromni i da iskoristimo dobar zreb,i da ucimo na greskama.

Ocekujem i nadam se da ce nas stari lisac Kari odvesti do finala,a ja verujem i do zlata,ipak da ne budem previse neskromsn nek nas on odvede na OI za pocetak. :biggrin:
Dexi

Postby Cvele » 03 Sep 2023, 16:52

Jedva čekam da Bogi uništi Bruksa.
Cvele

Postby Chuck » 03 Sep 2023, 16:53

Prebice nas litvanci, moramo 40 minuta da se sibamo kako znamo i umemo. Ocekujem tvrdu utakmicu, na mali broj poena
Chuck

Postby Zappa » 03 Sep 2023, 16:54

Chuck wrote:Prebice nas litvanci, moramo 40 minuta da se sibamo kako znamo i umemo. Ocekujem tvrdu utakmicu, na mali broj poena

Toga se najviše plašim.. Veliki su favoriti..
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.