Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

Četvrtfinale SP: Litvanija - Srbija

Ko će proći dalje?

Poll ended at 05 Sep 2023, 15:40

Litvanija
10
20%
Srbija
40
80%

Total votes : 50

Re: Četvrtfinale SP: Litvanija - Srbija

Postby Radonjaa » 04 Sep 2023, 17:15

Starks wrote:Očni test nije pouzdan kod Litvanaca. Izuzev meča protiv SAD uopšte nisu djelovali kao šuterski moćna ekipa. Posebno protiv Crne Gore kojoj je to bio najlošiji meč ne samo na SP već u 2023. godini.

Zanimljivo mi je da Amerikanci nisu pokušali diamond-n-one u drugom poluvremenu makar, ako je nisu vježbali tokom priprema nesumnjivo imaju dovoljno fizikalija i atletičnosti da ispoštuju osnove sistema. Njihova slabost na skoku je hronična tokom prvenstva, a Litvanija je baš u reketu napravila prednost.

Srbija bi mogla nju pokušati sjutra.

Ne znam jesi li gledao protiv Grka pošto su se tu preklopili sa Slovenija - Australija i Kanada - Brazil, ali njih su preokrenuli i dobili trojkama u drugom poluvremenu. Čini mi se trojke 12/16 u 3. i 4. četvrtini, znam da su otvorili sa 8/8.

Pitanje je šta znači šuterski moćna ekipa. Jer je od tih 8 bilo 6 potpuno otvorenih spot-ap šuteva, onda je Motiejunas pogodio relativno otvoren šut iz popa, i na kraju Kuzminskas sa desnog krila, otvoren, ali sa korakom iza linije, sve u svemu rutinski šutevi. Pomoglo je i tvrdoglavo skupljanje Grka u reketu jer nisu vjerovali u svoju odbranu 1 na 1.

Teško da će Litvanci nekoga izbombardovati šutevima iz driblinga ili kretnji, ali odlično nalaze otvorene pozicije i iz njih maltene ne promašuju. Zato bih pokušao da im makar na startu smanjim broj pokušaja za 3, jer kad otvore kao protiv SAD, ili kao protiv Crne Gore (5/5, ili 6/6, tako nešto), ne samo što dobiju šutersko samopouzdanje, nego onda mnogo agresivnije napadaju obruč (što visoki, što npr Brazdeikis) jer znaju da će se u tom momentu malo ko usuditi da skuplja ili udvaja.

Crna Gora je protivnik sa kojim je trebalo da imaju više problema, i na papiru, i po viđenom na turniru, pa čak i po onome što su odigrali taj dan. Ali veće iskustvo, veći doprinos klupe, i ponajviše bolji selektor, a čini mi se i nervoza CG, sve u svemu su ih baš jeftino odradili, pogotovo uzimajući u obzir da se znaju iz kvalifikacija
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Starks » 04 Sep 2023, 17:40

Mislio sam na to da smo od Litvanaca navikli da budu tim pun prangijaša, gdje svi od pleja do centra predstavljaju prijetnju u šutu spolja. Današnja ekipa odudara od istorijske reputacije.

Za litvansku igru viđenu u dosadašnjem toku turnira, a uvažavajući roster Srbije, čini mi se da bi pametnije bilo pokušati neku zonsku odbranu koja se lako može prebaciti u čovjek na čovjeka (diamond and one) da bi se sačuvala energija što je duže moguće. Lako sjutrašnji duel može otići u produžetak. Nema Pešić više od dvojice-trojice fizički moćnih momaka na raspolaganju, kojima nije problem da pruže doprinos na oba kraja parketa igrajući na sto obrtaja.

I dalje ne vjerujem da ekipa (Litvanija) koja nema istinskog vođu može iz meča u meč nalaziti dovoljno rezerve za prelamanje rezultata u svoju korist.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Cvele » 04 Sep 2023, 17:43

Starks wrote:I dalje ne vjerujem da ekipa (Litvanija) koja nema istinskog vođu može iz meča u meč nalaziti dovoljno rezerve za prelamanje rezultata u svoju korist.

Izgleda da je Maksvitis preozbiljan trener. Nije da nije nagovestio ove sezone u EL.
Cvele

Postby Bogun » 04 Sep 2023, 17:58

mmajstor wrote:Jel ima neka prikladnija tema pa da se tamo prebace a ne da se brisu posto masi ljudi je to tema i zavredjuje paznju...

Ja nisam nasao a mogla bi biti neka tema o tome...

Pravac na NBA toping ako se nekom piše o Jokiću, frižideri vas sa oduševljenjem čekaju. Dare pogotovo.

Stvarno ne kapiram potrebu da se piše o Jokiću, Miciću, Kaliniću i ostalim koji su ispalili ovo leto.

Imamo 11 momaka koji sutra igraju vrlo važnu utakmicu da nas posle 6 godina vrate u polufinale nekog velikog takmičenja, imamo momka koji se bori za život (bukvalno). Štaviše, rekao bih da bi utakmica trebala da bude u drugom planu.

I idalje je predmet rasprave, Jokić... ne odgovarajte mi na ovaj deo posta molim vas.

Starks wrote:Očni test nije pouzdan kod Litvanaca. Izuzev meča protiv SAD uopšte nisu djelovali kao šuterski moćna ekipa. Posebno protiv Crne Gore kojoj je to bio najlošiji meč ne samo na SP već u 2023. godini.

Zanimljiv podatak Litvanije je pre meča sa Amerikom šutirala 44% za 3, posle meča sa Amerikom ta brojka iznosi 46%. Znači šutiraju dobro ceo turnir. Štaviše, šutiraju najbolje na celom turniru. :biggrin:

E sada, na priprema su šutirali između 30 i 35 posto i mislim da je to mnogo realniji procenat ove skupine igrača koja igra u Litvaniji.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Gerzovo » 04 Sep 2023, 18:02

Boriši želim brz i uspješan oporavak.

Po upisima ovdje zaključih da se više molimo Bogu da litvance ne krene, nego što smo mi kvalitetni.
Doduše, možda i ima istine.
Gerzovo

Postby Starks » 04 Sep 2023, 18:18

@Bogun
Ispratio sam statistiku, zato kažem da bi očni test zavarao. Da si me pitao koji im je procenat šuta za tri nakon onog što sam odgledao, rekao bih oko 35 odsto. Ne djeluju kao tipična selekcija Litvanije koja je od pamtivijeka imala haubice u svom sastavu.

I ovo na šta je već Radonja ukazao -> tolika učinkovitost rezultat je odlične pripreme i dobro izrađenih pozicija, nikako individualne klase. Usuđujem se da tvrdim da je Rokas Gedraitis njihov najbolji čisti šuter u ovom trenutku, a nijedan selektor ga nije iskoristio.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby mmajstor » 04 Sep 2023, 18:54

Meni Vanja deluje kao izvrstan momak i dobar saigrac za kvalitetnu atmosferu.

Sad to zvakanje zvake...
mmajstor

Postby Sir Oliver » 04 Sep 2023, 18:54

Litvanci su dobro organizovani i strpljivi u napadu. Lako koriste protivnička preuzimanja da ostave nekog igrača samog na šutu. Ni Grci ni Ameri nisu ovo znali da brane. Tu treb mnogo koncentracije i dobre kako individualne tako i kolektivne odbrane. Ne sme previše da se sužava, a onda mora da im se parira kada dobiju loptu u reketu. Ozbiljan zadatak ali nije neizvodiv....
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby V.M. Varga » 04 Sep 2023, 19:26

Tegi wrote:Litvanske pobede: četvrtfinale Sidneja, rutinirali nas nakon šoka protiv Kanade, igrali smo bez povređenog Stojakovića. Poraz od Kanade nas je umesto šetnje do srebra preko Francuske i Australije praktično izbacio sa turnira.

Tegi, jedna ispravka. U Sidneju je falio PSD, a ne Stojaković. PSD se povredio tokom utakmice protiv Kanade i to je verovatno uticalo na Kanadski preokret. To tog trenutka je bio naš najbolji strelac na tim OI.

Protiv Litvanije Peja je ubacio 20, Bodiroga 14.

Pre svega nas je prodala centraska linija Rebrača, Tomašević, Tarlać. Prebili su ih Litvanci. Kombinovano su imali 4/14 iz reketa. Rebrača i Tarlać za 38 min kombinovano uhvatili 3 skoka. Sevali laktovi u sekirixe. Promašili smo 10 bacanja. I tako su nas dobili.
V.M. Varga

Postby Tegi » 04 Sep 2023, 19:36

Hvala na ispravci, Vargec.

Olimpijski komitet ima nultu toleranciju na piratske snimke sa Jutjuba. Pre 6-7 godina je neko okačio sve snimke naših utakmica sa tog turnira, pa nisam uspeo valjano da ih zapamtim.

Verovatno permutovah zato što je Peja presedeo 1999. (valjda zbog nekog ujeda) i zato što se navodno još u Sidneju pokačio sa Žocom.

Inače, Čiča Gurević je pre par večeri u podkastu rekao da je jedan naš igrač na sličnim pozicijama lično zahtevao od Željka da ga precrta sa spiska. Ako dijabola ne lupeta, pretpostavljam da misli na Danilovića.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby fontaneros » 04 Sep 2023, 19:46

Al zato ima ovo :D

Ja sam relativno skoro gledao, evo ako zeli jos neko

https://youtube.com/watch?v=DZa9JVD2DdY&si=VjA8tyIAmlsTIhrt
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Trickett » 04 Sep 2023, 19:50

Što se žvaka tiče, pričao je Alimpijević da je zbog iste imao sukobe kada je bio trener Zvezde. Posle je bio u Americi i tamo je video da oni imaju osoblje koje igračima poslužuje žvake pre treninga. :biggrin: Tu je shvatio da to nije bitno i da ne treba da se opterećuje sa tim.

P.S. Eno i Kaminski žvaće na treninzima Partizana.
Ostoja Mijailović wrote:Nije uvek lako, ali je uvek skupo gledati Partizan.
Trickett

Postby White Mamba » 04 Sep 2023, 20:01

fontaneros wrote:Al zato ima ovo :D

Ja sam relativno skoro gledao, evo ako zeli jos neko

https://youtube.com/watch?v=DZa9JVD2DdY&si=VjA8tyIAmlsTIhrt

Ovo ti je 7 dana
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Гроф Тинторето » 04 Sep 2023, 20:10

Jbm ti kako mu klecnu noga
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Ćoba » 04 Sep 2023, 20:22

Osam godina Bogdan čeka da ovo vrati. A onda Dončiću u polufinalu vraća.
Ćoba

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.