Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

Finale SP: Nemačka - Srbija

Ko osvaja?

Poll ended at 10 Sep 2023, 15:35

Nemačka
14
16%
Srbija
76
84%

Total votes : 90

Re: Finale SP: Nemačka - Srbija

Postby Zappa » 09 Sep 2023, 20:41

Uzasno tezak mec ce biti.

+10000

Inače, voleo bih da pročitam mišljenje forumaša Tegi, Dylam, DrArslanagić, Domingo , izvinjavam se ako sam nekog propustio ,a interesuje ga sociologija, društveni odnosi :biggrin:

U vezi euforije, atmosfere u narodu..
Deluje mi da u narodu nema energije, nema povezanosti , euforije kao što je to bilo pre 20 godina, pa čak i pre 10 godina
Da li se sve prenelo na društvene mreže, da li je narod psihički slomljen ili?
Gledam klip sa dočeka iz 2002 godine i jedan od komentara. Gde je ova Srbija?
Da li je taj komentar patetika ili istina?
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby black swan » 09 Sep 2023, 21:03

Ovo oko Kovacica i Srudera lepo je objasnio Tegi, inace tada sam zategnuo ton zbog Kovacica i njegovog SRUDA bilo je iritantno i odvratno tako ne izgovaraju Nemci, u drugom delo valjda ga je neko upozorio poceo je na srpskom
black swan

Postby СрбинПодгорица » 09 Sep 2023, 21:12

Starks wrote:
Puta Tapar wrote:To on radi i sa turskim prezimenima pa izgovara Mahmuto_lu jer Turci (pogotovo evropski i ovi sa egejske obale) gutaju to ğ koje je igrom slučaja u srpskim turcizmima ostalo zvučno (aga, jatagan, fugme).

Ali njegovo omiljeno mi je: DUEJN UEJD

Ukrao si mi misao :D

Nevjerovatno je da ljudi ne kapiraju da svaki jezik ima svoja pravila transkripcije i fonetiku.

Kod nas su voditelji počeli da izgovaraju karikaturalne oblike poput Ejbraham Linkoln, Vošington, Los Ejndželes, Sen Fransisko...

Mi ni ruski jezik i ostale slovenske ne transkribujemo onako kako ih oni izgovaraju u originalu, iako su nam srodni.

Ali će krelac Kovačič (ili neki drugi) da nam kobjašnjava da je Andrej KIRILJENKA ili kako su sela PATJOMKINOVA.

Кириљенка био би изговор бјелоруског језика. Лукашенко је Лукашенка на бјелоруском. Руси изговарају Масква а ми Москва. Тако многи су новог играча Партизана звали Понитка чак су исправљали по нету људе и чак и Тегија што се изговара Поњитка и ако је тако правилно. Као и клуб Шљонск а ми сви Сласк.
У енглеском малтене свака држава има своје изговоре за ријечи. Летонци и Литванци додају њихове додатке на имена и презимена тако да Богдана зову Литванци Богданас Богданавичиус.

Него да се вратим на тему ја не знам како ћу спавати вечерас заиста.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Hajzenberg » 09 Sep 2023, 21:19

Popij bromazepam bez zezanja :biggrin: bez namere da te uvredim ili bilo šta. Pola tablete, nipošto više i spavaćeš kao beba i što je najvažnije bićeš opušten makar sutra do pola 3. Ovo ti govorim iz ličnog iskustva :okk:, jednom mesečno (ne više) to odradim i to je to, uvek jedan dan u mesecu bude baš zajeban u vezi bilo čega i onda posegnem za tim. To mu dođe 6 pišljivih tableta za godinu dana.

Nisam znao ovo za Litvance kako izgovaraju, ok u nekoj lokalnoj ''izvedbi'' ali baš glupo i strance tako oslovljavati, isto kao kad bi mi znači njihove igrače sa -ić oslovljavali.
Hajzenberg

Postby Domingoo » 09 Sep 2023, 21:23

Zappa wrote:U vezi euforije, atmosfere u narodu..
Deluje mi da u narodu nema energije, nema povezanosti , euforije kao što je to bilo pre 20 godina, pa čak i pre 10 godina
Da li se sve prenelo na društvene mreže, da li je narod psihički slomljen ili?
Gledam klip sa dočeka iz 2002 godine i jedan od komentara. Gde je ova Srbija?
Da li je taj komentar patetika ili istina?

Mislim da se sve prenelo na drustvene mreze polazim od sebe hteo sam danas da gledam Italija Makedonija pogledao sam 15 min a ostatak vremena cackam telefon i lutam po netu i ako nista konstruktivno i normalno nisam video ali rpokleta navika rekao bih zavisnost.
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Olimp » 09 Sep 2023, 21:24

Ja se isto tresem biće teško gledati finale, 21 godinu čekamo tu titulu, imamo šansu koja se rijetko kad ukazuje da možeš do zlata bez meča s Amerima.
Mnogo stvari, sitnica i sujevjerja mi govori da dobijamo meč ali ne bih sad o tome.
Da izdržimo još malo.
Olimp

Postby Ćoba » 09 Sep 2023, 21:29

Prije 21 godinu bio sam momčić od 15 godina. Buraz i ja gledali finale. Gubimo od Argentine, gotovo jebiga raspada se sve.. ja urlam od muke na svaku našu grešku, nije mi dobro i ne mogu više ni da gledam... izlazim napolje da se smirim, sjedim sam na stepenicama i poslije, meni se činilo i vječnosti, viče buraz ajde Bodiroga je poludio, imamo ih!

Prošla je 21 godina, vrijeme se za novo zlato.
Ćoba

Postby Гроф Тинторето » 09 Sep 2023, 21:30

Nakon polufinala sa Kanadom u Nisu nijedna kola da zatrube, sto bi rekao Muta, sve je ovo normalno :D
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Kreanga » 09 Sep 2023, 21:33

Tegi lepo objasnio i razbio bilo kakvu pricu oko Kovacica.
Pit u svom novonastalom novinarskom zanosu je poceo da objasnjava poznavanje jezika jebenog Ilije Kovacica, niko ne zna ko je on :D
Sto se tice utakmice, razbija me euforija, mozda i jaca nego sa KKP-om u onom PO. Ruzno je reci, i tada mi je mnogo stalo, ali ovo cekam bas dugo, jos od 2002.
Tad sam bio klinac, sada sam matora konjina :beyond:
Ne sumnjam u pobedu, u meso od starta.
Kreanga

Postby White Mamba » 09 Sep 2023, 21:35

Bice dobro :okk:
Mora :okk:
Nema proklete amerike :D u top sastavu u finalu, vreme je
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Olimp » 09 Sep 2023, 21:35

Isto smo godište znači :)
Ja se sjrćam finala 1998, ludilo nakon Rebračine blokade ali tada to sa 11 godina nisam toliko doživio kao 2002 i Indy.
Kada smo osvojili probudio sam cijelu kuću od dernjave, odtad do danas nema mi dražeg sportiste od Bodiroge, s time da je sad tu i Novak uz njega.

Nadam se da ćemo postići nešto da se sutrašnjeg dana sjećamo i za 20 godina. Sretno Srbijo, momci još jedna za vječnost.
Olimp

Postby Radonjaa » 09 Sep 2023, 21:36

Ima i nas koji ne pamtimo nijedno zlato košarkaške reprezentacije, po meni je ovo najveći momenat u srpskom sportu u poslednje 2 decenije, uzimajući u obzir da u finalu OI nismo imali realnu šansu

Sretoh danas Džonija Ivanovića ispred zgrade, na pitanje ko dobija ko iz topa kaže: MI :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Domingoo » 09 Sep 2023, 21:37

Ja sam imao 12 nisam bas ni bio svestan svega toga ali sutradan kada sam otisao u skolu osetio sam neki neopisiv osecaj koji ne bih uporedio sa necim drugim , imao sam neki latentni osecaj kao da sam ja nesto osvojio i da trebam da se osecam kao sampion .

Boleo bih da u ponedeljak mnoga danasnja deca osete to kada kroce u skoslko dvoriste i na skolska igralista ..

Igrajte za Borisu , za one koji nisu verovali u vas ,za vase porodice prijatelje ,za ovaj napaceni narod ,za nase predke,igrajte za decu kojq ce se najiskrenije obradovati ..

Nisam pustio suzu ima 4 godien od bakine smrti , juce sam prvi put zaplakao ,od nemoci od srece , od secanja na emocije iz 2002 ..

Ova ekiap definitino ima ono nesto oseca se u vazduhu u njihovim pogledima u nacinu na koji odbijaju nalete protivnika ..
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby СрбинПодгорица » 09 Sep 2023, 21:39

Hajzenberg wrote:Popij bromazepam bez zezanja :biggrin: bez namere da te uvredim ili bilo šta. Pola tablete, nipošto više i spavaćeš kao beba i što je najvažnije bićeš opušten makar sutra do pola 3. Ovo ti govorim iz ličnog iskustva :okk:, jednom mesečno (ne više) to odradim i to je to, uvek jedan dan u mesecu bude baš zajeban u vezi bilo čega i onda posegnem za tim. To mu dođe 6 pišljivih tableta za godinu dana.

Nisam znao ovo za Litvance kako izgovaraju, ok u nekoj lokalnoj ''izvedbi'' ali baš glupo i strance tako oslovljavati, isto kao kad bi mi znači njihove igrače sa -ić oslovljavali.

Ево за Богдана чак Хила Гранта "превели" Хилас Грантас као и остале Амере.

Пити нећу, чим су мечеви овог значаја спавања слабо има :)
Last edited by СрбинПодгорица on 09 Sep 2023, 21:42, edited 1 time in total.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Houdini » 09 Sep 2023, 21:41

Meni je i dalje ona Atina 1995. vrhunac svega, pa onda tamo sve do 1998. i tog zlata.. Ta mi je generacija najmilija i to se neće promeniti..

Ali ovo bi u slučaju titule, kada se porede očekivanja, otkazi i sve ostalo, mogao biti najveći uspeh naše košarke od kada nismo velika zemlja..

Ne znam zašto ali me još ne tuče euforija, možda zato što sam siguran u konačan ishod :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.