Radonjaa wrote:Ranko Stojić je rijedak primjer gosta u srpskom fudbalskom programu koji zna o čemu priča
Apsolutno.
Redovno ga slušam kada u studiju na areni prati LŠ...
Elem, odosmo na EP posle 24 god. Neka nam je sa srećom!
Ja generalno nemam mnogo poverenja u naš fudbal, kako reprezentativni, tako i klubski. Međutim, čini mi se da danas sve češće u nekom društvu držim stranu igrača i selektora, nego što sam protiv njih...
Razumem argumentaciju po pitanju loše igre, jer to stoji. Ali isto tako postavljam pitanje kada smo poslednji put igrali mnogo bolje od ovoga, a uz to imali rezultate?
Znači, mislim na nekog drugog selektora pre nego je Piksi došao...
Verovatno ćemo svi da se složimo oko Antića, a ovo između, ta cela jedna decenija, nije bila ništa bolja, šta više.
Uspeli smo ove kvalifikacije da izguramo na guzove...bili smo favoriti za odlazak i našli se među dve ekipe.
Mađari su trenutno, svidelo se to nekome ili ne, kvalitetniji tim od nas. Imaju sigurno boljeg trenera...taktički pismenijeg i to se vidi na terenu...
Mi igramo stihijski i manje više to nam je zaštitni znak. I tu može mnogo toga da se zameri Stojkoviću...
Ali bih rekao da bolja atmosfera i jedinstvo dugo nisu vladali u fudbalskoj reprezentaciji. Ja sam iskreno oečkivao posle SP-a i one afere, da se sve raspadne.
Takve stvari ne treba zanemariti.
Moja zamerka Stojkoviću, pored očiglednih taktičkih nedostataka koje naša reprezentacija ima na račun njegovog znanja, ali i fonda i kvaliteta igrača kojima raspolaže, je to što bazu igrača koje je imao na SP, nije proširio kroz ove kvalifikacije.
Konkretno, Samardžić nije uspešno uveden i to je sada više nego očigledno! A EP je za nekih 6-7 meseci...
Ima tu još primera, gde je moglo da se radi na nekom podmlađivanju i širenju rostera za EP. Previše se oslanjamo na Mitra, Tadića, pa i SMS-a...a nije da neki drugi momci ne mogu da doprinesu...ali im treba naći ulogu i dati šansu...
Takođe, oni koji su zagovarali da Terzić ili Mladenović, pa i Ristić, treba da igraju levog sa četvoricom pozadi...
Pa valjda su nešto videli u ove prethodne dve utakmice...
Nisam optimista po pitanju učešća na EP, jer ne vidim pomak ili ideju...ne samo taktičke promene, nego i ovo napred pomenuto...
Ali je lepo biti na EP posle 24 god!