Board index Košarka Reprezentacije

Ženska reprezentativna košarka

Re: Ženska reprezentativna košarka

Postby Storm » 11 Feb 2024, 03:10

Foteljas wrote:Ako se pravi krug i ako je ista kos razlika u njemu, sledeci kriterijum je ukupan broj datih poena u utakmicama u krugu te tri ekipe.

Nase trenutno imaju 1-1 u krugu sa Nemicama i Brazilkama uz kos razliku 138-138 u krugu. Mi idemo dalje ako:

1) pobedimo Australiju bilo kojim rezultatom;

2) ako izgubimo od Australije a:

2a) Nemice pobede Brazilke ili
2b) Brazilke pobede Nemice sa do + 6 i vise od +8, osim u slucaju pobede Brazila od +7 sa rezultatom 74-67, 75-68, 76-69, itd. Jer bi onda i Brazilke i Nemice imale 1-1, kos razliku 0, ali bi obe protivnice imale kos razliku u krugu 140-140, 141-141, itd. Ako Brazil pobedi sa 73-66, onda sve tri ekipe imaju medjusobni skor 1-1 i kos razliku 138-138, i onda se kao naredni kriterijum gleda ukupna kos razlika (i protiv Australije). Nama bi onda odgovarao i bilo kakav poraz od Australije zakljucno sa -18 razlike, jer bi Nemice i da izgube sa -7 spustile svoju kos razliku na -19.

Ispravite me ako gresim negde... :question:

Ako Brazil dobije rezultatom 73-66, skor Njemacke je 139-139. Tacnije, ono sto je jedino bitni je br.postignutih koseva a to je 139.
Imali bi vise od Srbije i Brazila za 1 poen.
Ako sam dobro protumacio ovaj izvod iz pravila Fibe, onda bi u kalkulaciji ostali samo Srbija i Brazil i gledao bi se prvi osnov a to je medjusobni duel sto bi znacilo da Srbija ide u Pariz.
Storm

Postby Foteljas » 11 Feb 2024, 03:18

Bog otac ovo ne moze vise da raspetlja u ove sitne sate... :biggrin:

Samo da ne zakukamo na kraju za onim silnim izmasenim bacanjima u cetvrtoj cetvrtini. :roll:

Nogic u dva meca sut iz igre ukupno 6/33, za tri 3/18, alal joj... vera. :roll:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Storm » 11 Feb 2024, 09:10

U pravu si, ipak bi se pri istom broju postignutih poena sva 3 tima gledala ukupna kos razlika (sto ukljucuje i razliku protiv Australije).
Mada i 73 Brazila Srbiji daju primat u odnosu na njih zbog medjusobnog.
Tada bi Njemacka imala 139 datih, 1 vise od preostala 2 tima.

Ujutru se lakse i bolje razmislja. :biggrin:

Edit: mislim da je cak matematicki i nemoguce da sva 3 tima zavrse sa istim brojem datih koseva, tj sa 138.
Last edited by Storm on 11 Feb 2024, 09:59, edited 3 times in total.
Storm

Postby grobar_Zvornik » 11 Feb 2024, 09:20

Најбитније да смо добили.
Захваљујући прије свега Ивон.
Уздати се да вечерас нећемо свједочити епском намјештању... И да настављамо континуитет на ОИ.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Nikola » 11 Feb 2024, 09:27

Ako neko nije zasluzio da ispadne na takav neki nacin, onda su to Marina i njene devojke
Svakako verujem da mozemo dobiti AUS.
Nadam se da ce proraditi i sut, ovo dosad je bilo bas tanko, posebno trojke
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Fratelo » 11 Feb 2024, 10:13

Brazil- Nemacka 77-70
Fratelo

Postby Storm » 11 Feb 2024, 10:25

Moram da se ispravim, da ne bude zlih jezika. Mogu 3 tima zavrsiti sa 138 datih poena, ali ne mogu onda u isto vrijeme svi imati 0 kos razliku.

Cisto da ne bude zabune. To bi bio rezultat 73-65 za Brazil i +8. Njemacka ne bi isla na OI.
Storm

Postby Lester Bo » 11 Feb 2024, 11:18

Opustite se ljudi , kakve kalkulacije, ženski sport i da hoće teško da ovako nešto mogu da nameste.

Najbitnije da se sinoć dobilo i mnogo znači da se nastavi kontinuitet igranja na OI.

Teško da ima kvaliteta za medalju, ali jbg 12 ekipa, ako prođeš u četvrtfinale, jedna utakmica...
Lester Bo

Postby Dexi » 11 Feb 2024, 11:43

Foteljas wrote:Ako se pravi krug i ako je ista kos razlika u njemu, sledeci kriterijum je ukupan broj datih poena u utakmicama u krugu te tri ekipe.

Nase trenutno imaju 1-1 u krugu sa Nemicama i Brazilkama uz kos razliku 138-138 u krugu. Mi idemo dalje ako:

1) pobedimo Australiju bilo kojim rezultatom;

2) ako izgubimo od Australije a:

2a) Nemice pobede Brazilke ili
2b) Brazilke pobede Nemice sa do + 6 i vise od +8, osim u slucaju pobede Brazila od +7 sa rezultatom 74-67, 75-68, 76-69, itd. Jer bi onda i Brazilke i Nemice imale 1-1, kos razliku 0, ali bi obe protivnice imale kos razliku u krugu 140-140, 141-141, itd. Ako Brazil pobedi sa 73-66, onda sve tri ekipe imaju medjusobni skor 1-1 i kos razliku 138-138, i onda se kao naredni kriterijum gleda ukupna kos razlika (i protiv Australije). Nama bi onda odgovarao i bilo kakav poraz od Australije zakljucno sa -18 razlike, jer bi Nemice i da izgube sa -7 spustile svoju kos razliku na -19.

Ispravite me ako gresim negde... :question:

Pa ako se bude gledala ukupna kos razlika u slučaju da Nemice izgube od Brazilki u sta ne verujem jer su bolje od njih,onda bi nama odgovarao poraz i od 29 pts,jer su Nemice izgubile sa preko 30 :biggrin: .

Na stranu sve,ali neverovatan posao radi Marina Maljkovic :blue: Posle smene generacije,gde ti odu 3 najbolje igračice u penziju,još jedan bitan član isto,gde projektovani lider ove reprezentacije Crvendakic ima problema sa povredama ti i dalje opstaje u vrhu,igraš najvažnija takmičenja i to bez jakih timova,lige,bez para svaka cast :okk: .

E to se zove rudarski posao.Nogic,Raca,Dugalic,Janković,Djordjevic uz nadam se Crvendakic i eto već napravljene reprezentacije do LA 28' i verujem da od 2025 opet ćemo biti kandidati za medalje,kad ostale reprezentacije(Belgija,Spanija)odrade smenu.

Mi sad uopšte I nemamo neki doprinos igračica iz te zlatne ekipe Nevene,Tine,Cadjo kakav smo očekivali.Sa druge strane mnogo dobar turnir igra Dragana Stankovic :okk:

Ne znam kakve su mlade selekcije i mlade igračice,ali ako i tu uspe Marina da napravi tri,četiri igračice još biće sjajno.
Dexi

Postby Foteljas » 11 Feb 2024, 12:03

Sada sam odmoran detaljnije pregledao, i definitivno je ovo sto kolega Storm kaze (ima cak i primer u FIBA pravilima na str 82-82).

Dakle ako Brazil dobije Nemice sa 73-66, Nemice su prve u krugu sa medjusobnom kos razlikom 139-139. Nase i Brazilke bi onda imale 138-138, ali se ipak onda gleda medjusobni i nase bi bile druge u krugu zbog pobede nad Brazilom. Dakle i taj rezultat nam odgovara.

Ne odgovara nam sve pocev od 74-67 i bilo koje dalje pobede Brazila sa +7 i vecim brojem postignutih poena (75-68, 76-69, 77-70, itd).

Ipak treba dobiti Australiju i otkloniti sve ove kalkulacije i dileme. U suprotnom, ne bih se ja bas previse uzdao u tudji fer plej.Nemicama je itekako u interesu da mi kao jaca evropska ekipa izvisimo sa olimpijskog turnira, a da odu ove krmace poluamaterke koje ce van svog bunjista biti zicer svakome.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Olimp » 11 Feb 2024, 12:20

Brazil je protiv Australije bio konkurentan dok je Njemačka izgledala amaterski.
Olimp

Postby Dexi » 11 Feb 2024, 14:22

Moje mišljenje je da su Nemice svesno digle ručnu protiv Australije i da su sacuvale energiju i snagu za današnji mec.
Mislim i da im ove Sabali uopšte nisu igrale juče.Zbog toga I takav odnos u rezultatu.

Ne verujem da će Nemice uopšte kalkulisati nešto i mislim da će dobiti Brazilke.

Čak mislim da i naše imaju dobru šansu večeras da dobiju Australiju i da Australija nije nista posebno.

Mnogo zanimljiv turnir i ujednačen je u Sopronu gde sve četiri selekcije imaju skor 1-1 .

Olimpijski turnir mogao bi biti ekstremno ujednačen,gde osim Portorika sve ostale učesnice biće nezgodne.
Dexi

Postby tremi08 » 11 Feb 2024, 16:41

Apsolutno bravo za Marinu kako uspeva da izvuce maksimum iz ove debelo limitirane ekipe. Da nije bilo Draganinog vrhunskog meca, uz Ivon izgubili bi i juce.
Imamo prakticno 4 igracice+Crvendakic koja je povredjena. Posle OI cemo u timu dobiti verovatno Avlijas koja ce dobiti sansu moguce vec na EP 2025., treba prikljuciti i Lanu Maric vec od sledece godine, a onda za godinu dve i Knezevic i Popovic. Te 4 igracice su sve vrhunski talenti na nivou Evrope posebno Avlijas i Popovic.

Cini mi se da je od ovog tria Raca, Masa, Mina, Raca ubedljivo najvise pokazala. Dugalic isto tako igra dobar turnir i bas nam znaci.
tremi08

Postby Hajzenberg » 11 Feb 2024, 18:32

Šteta za promašeno bacanje za +8, šteta što ne odlučuje ukupna koš razlika ako su tri ekipe u krugu jer bi mogli da izgubimo i sa 32 razlike od Australije ali šta da se radi, valjda ove ne nameste ali ništa nije nemoguće. Onih +7 od noćas je bilo i više nego dobro i pored silnih promašenih bacanja u finišu a pogotovo imajući u vidu oružanu pljačku u vidu suđenja u korist domaćina. Čini mi se da su nam dali dve trice iz drugog pokušaja kada su posle skoka uzele lopte za novi napad plus ona trojka kod 49-41 sa gotovo pola terena ali srećom promašiše one šuteve na samom kraju na +6 za nas i pride onaj faul na Raci koji i nisu morale da prave a sudije su mogle da ih ne vide. Kao da se sve crtalo za tih famoznih +7 na kraju.

U Šopronu nameštaljka samo takva. Posle pobede Japana danas nad Kanadom bilo je poznato da na OI idu i Japan i Španija i naravno Španjolke gube 19 razlike od Mađarica na poluvremenu i domaćin turnira ide u Pariz iako izgubio u prvom kolu od Kanade. Dogodilo se ono o čemu sam pisao pre par meseci, tačnije u oktobru kada je bio žreb.

Kanada ako bude bolja od Portorika, Kolumbije i Venecuele u panameričkim kvalifikacijama onda upada u jaču grupu, onu u Mađarskoj, sa Španijom i Japanom pride, nzm koliko im se to isplati imajući u vidu da su baš dobar tim a sa druge strane ako budu druge onda bi išle u Kinu gde je još Francuska i slabi Novi Zeland. Znači tu je možda u najavi fakat da će na OI ili NZ ili neko tipa Portoriko.

Znači FIBA (odnosno nerezonski žreb) je kvalitetnu ekipu kalibra Kanada poslala u pakao od grupe a mrtvi Portoriko da igra sa NZ i da ide na još jedne OI, pre 3 godine dobile Brazil čini mi se tada u Belgiji. I pobedila ih Kanada nekih desetak razlike na PAN isto kao što ih je 2022 na SP u Australiji dobila dvadesetak razlike u 1/4 finala ali kakvu je grupu ona sada dobila a kakvu Portoriko. I još su bile Kanađanke četvrte na tom SP i koje su veoma težak rival za Srbiju i koje su nas dobile na tom SP pre godinu i po dana u prvom kolu i koje su nas dobile i u Riju 2016 ali im se naše revanširale posle u Tokiju. Sve su to bili teški i neizvesni mečevi po grupama u tim takmičenjima i svakako Pariz neće videti jednu veoma dobru ekipu osim ako Mađarice ne ispuste ovih dvadesetak razlike.

Nadajmo se samo da se na utakmici BRA-NEM neće dogoditi ishod koji nama ne odgovara a ako pre toga naše izgube od AUS što je više nego realno i izvesno iako se mi nadamo nečemu. Svaki rezultat je bitan, sve se boduje za žreb za OI tako da nije baš da Australija neće zapinjati. Juče su imale olakšan posao jer Nemice igrale bez dve sestre iz WNBA.

Edit: i dobi Španija drugo poluvreme sa 20 razlike :blue: na kraju od 66-72 do 73-72 i Kanada ipak ide na OI.
Hajzenberg

Postby Storm » 11 Feb 2024, 19:19

Pa da li je moguce ovo, kakav preokret Spanije. :blue: :blue:
Kanada na OI.
Storm

PreviousNext

Return to Reprezentacije