AirBall wrote:mastro mostro wrote:pomozite ljudima a ne debelim krmačama koji zloupotrebljavaju Kosovo u svoje lične svrhe a na čije srceparajuće priče tako lako nasedate.
Ne razumem ko je na sta naseo...

Konkretno ja nisam glasao ni za bivsu ni za sadasnju vlast, jer mi je savrseno jasno o kakvom profilu licnosti se radi i takvima ne bih poverio da vode ni ovce, a kamoli jedan narod... Ono sto sam ja napisao i nevoljno se ukljucio u ovu polemiku je teza o faktickom stanju koju pojedinci zastupaju... Fakticka stanja u istoriji su bila i Vavilon, pa zatim Egipat, Rim pa ih danas nema, tako da ce jednog dana nestati i ovaj poredak koji postoji... I nista manje i nista vise od toga...
U pravu si... ali kad već pričaš o nestajanjima naroda (a nestajali su samo oni narodi koji su slavili smrt i poraze), mnogo je veći problem što će Srba za 20 godina biti 30% manje (oko 5 miliona na sadašnjih 8) a Albanaca 300 % posto više (oko 6 miliona na sadašnjih 2, koliko ih ima, i to samo na Kosovu, ne računajući Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i dijasporu)... a šta misliš gde će sva ta bulumenta da živi?
Dok mi guslamo o nepostojećem Milošu Obiliću i ostalim postistorijski i romantičarski friziranim likovima, junacima kosovskog boja, mi ćemo kao država apsolutno nestati, i to prostim zbirom nataliteta i mortaliteta gde su naše primitivne komšije u ogromnoj prednosti. Ljudi svoju dobru volju i iskrene namere inspirisane čistim i poštenim patriotizmom (protiv čega nemam ništa protiv) usmeravaju na pogrešnu stranu, jer dozvoljavaju da ih alavi čobani poput ovaca šibaju i teraju gde njima odgovara.
U srpskoj istoriji se ova matrica stalno ponavlja, i ja se plašim da kao narod mi nikad nećemo uspeti da je promenimo, već ćemo uvek svesno ići protiv svojih interesa i tražiti način da se ponosimo svojim stradanjem i žrtvama.