За неких мјесец дана почиње највећи спортски догађај на планети - Олимпијске игре.
Вјерујем да ми колеге модератори, а и газда Аир, неће замјерити што ову тему покрећем већ сада. Сматрам да је врло сврсисходна и да је у протеклих неколико циклуса, без сумње, учинила сам форум квалитетнијим. Узгред, без лажне скромности, нигдје тако квалитетно (мислим на форуме) нису испраћене Игре као на Авангарди. И тако већ годинама.
Тема је дакле
техничка.
На њој ћемо се практично ових пар недјеља (а вјерујем и у току самих Игара) договарати како и на шта би требао да личи ПДФ посвећен највећем спортском догађају.
Свако има право да изнесе своје идеје око ПДФ-а, приједлоге, сугестије, замјерке шта је претходних година био проблем или шта је било сувишно. Наравно, да се не љути ако се и не реализују неке од њих.Оно што ме лично радује је да смо у протеклом периоду ојачали
ООС пдф са неколико нових форумаша који итекако прате тзв. мање олимпијске спортове и који имају шта да кажу на дату тему, стога вјерујем да ће и њихово учешће бити на завидном нивоу. Грубо речено, то је оно што нам је фалило неких ранијих година, иако, понављам, ОИ су биле испраћене фантастично и у Риjу и у Токију. Истине ради, у међувремену су нас, како то обично бива када су форуми у питању, напустили неки заиста квалитетни форумаши који су пратили ОИ и сам програм, на врло квалитетан начин.
Искуства из ранијих година су показала да се од правог рецепта не треба одступати, али да се он итекако може обогатити новим детаљима и самим тиме за посљедицу донијети квалитет.
Стога је свачије мишљење итекако значајно. Питања за све љубитеље Игара, а и посјетиоце ове теме су већ стандардна, а сваки одговор драгоцјен.
Које би сте тему(е) жељели да отворите, напишете увод? (ако сте у дилеми како то изгледа, слободно се консултујете са архивским
https://www.avangarda.in/forum/viewforum.php?f=147 )
Да ли испоштовати структуру Рио/Токо?
Шта је недостајало на ПДФ Рио 2016 и ПДФ Токио 2020, а подигло би квалитет?
Оно што је мој некакав став, а волио бих чути и остале да ли се слажу, мислим да је оптимално да буде као и прошли пут 20 тема у ПДФ-у (једна страница), све преко је по мени сувишно. Наравно, у разматрање ће бити узети и другачији ставови и не постоји ствар која је фиксна и није немогуће да и ову "традицију" измијенимо, ако буде већински став.
У наставку дискусије изнијећу још неке властите замисли, па да видимо гдје смо...
Досадашње статистике када су ЛОИ у питању...
Токио 2020 - 11 855
Рио 2016 - 19 812
Лондон 2012 - 10498
Теме....
Srbija, Jugoslavija i ExYU zemlje na LOI -
Foteljas Odbojka Pariz 2024 - muški turnir -
Novosadista Košarka Pariz 2024 - ženski turni -
tremiKošarka Pariz 2024 - muški turnir -
letecepraseStreljaštvo Pariz 2024 -
cole Vaterpolo Pariz 2024 -
Milutinov Tata Plivanje Pariz 2024 -
Milutinov TataPrognoza Pariz 2024 -