Nabaksuzirasmo Kolašinca, koliko smo mu loše energije poslali. I lista za Pariz i povreda ga sprečiše. Definitivno bez turista na OI, po prvi put!
I ti biciklisti i stonoteniserka, za koje i ljudi koji ne prate sport znaju da nemaju šanse za visok plasman, itekako su zaslužili učešće! Mnogo para, kilometara, truda i njihovog umeća je potrošeno da bi se plasirali. Recimo Hrvatska, koja je za koplje iznad nas u drumskom biciklizmu u poslednjih par decenija, neće imati predstavnika u drumskom biciklizmu. Znači, nije lako.
Vučenović je 4. ispod crte. Da je Vilagoš pustila, bila bi 3. ispod crte, nadam se da to neće presuditi u vezi njenog učešća. Još su u igri i Elzan i Strahinja. Za vikend bi trebalo da izađu konačne liste učesnika igara u atletici.
Ne stigoh juče da se uključim u raspravu o medaljama, u međuvremenu zaključasmo prvobitnu temu. Veći deo ovog ciklusa sam osećao da smo na nivou od nekih 6 medalja i da je to naravno potencijalno nespešan bilans u skladu sa bližom istorijom. Pisao sam da bih potpisao 7 medalja i da je to neki "ph neutralni" bilans, nit da budemo prezadovoljni, ali ipak spašava ciklus i nije debakl, čak je i deo niske iz Rija i Tokija, iako je manje. Međutim, sa diskvalifikacijom Rusa, koji nas uništavaju na OI i najmanje nam leže od svih nacija, dodavanjem naših na konto njih u tekvondou i možda još nekom sportu i slabljenjem konkurencije - kako generalno a posebno u borilačkim sportovima, smatram da nam šanse rastu da tih 6 povećamo za 1 ili možda čak i 2 medalje. Sa 8 bih bio veoma zadovoljan, iako i ja kao i većina forumaša potajno priželjkujem dvocifren broj i zlata Novaka i Ivane, kao krune njihovih karijera. Da lepo krenu igre, da ne čekamo dugo na prvu medalju i prvo zlato i onda počinjemo da verujemo u neke lepe snove. Do tad velika strepnja.