leteceprase wrote:Znaci mi ovim prakticno pustamo niz vodu K4 da bi majstori pojurili medalju u K2? Samo ako je osvoje ce to biti opravdano.
Dobro, nije ovo veslanje i trka na 2000m da te slomi pa da ne pomisliš na drugu disciplinu. Ako je iole dobar raspored između disciplina nije problem da jedan kajakaš vesla i u dve discipline.
Dragosavljević je bio član četvoroseda par godina i sa njim smo bili slabiji nego sa ovom posadom koja je ostvarila kvotu. Nema sumnje da je Dragosavljević individualno bolji takmičar od Vrdoljaka. Čak nije ni bitno što je Vrdoljak doneo kvotu. I ja sam za to da bolja posada ide. Ali individualni kvalitet nije garancija boljeg timskog čamca. Recimo Tomićević je bio naš najbolji jednosedaš ubedljivo a Zorić se vrteo oko 4-5. mesta na državnim prvenstvima. No njih dvojica su odgovarali jedan drugom po stilu i pravili su najbolju sinergiju. Nemci su majstori timskih posada: veslanje, kajak, da ne govorim o zimskim sankaškim disciplinma. I sa njima se niko, a ne mi, ne može porediti. No ovakav višeciklusni amaterizam kod nas u organizaciji višeseda se vidi iz aviona i sem tog slučaja s SP koji sam naveo Tomićević/Torubarov, ja ne znam drugu posadu koja je par nedelja nakon sastavljanja napravila ne medalju već i solidan plasman u finalu. Zašto uvek mora da se menja? Isto pitanje kao i za Piksija zašto nema standardnu postavu nego večito kombinuje. Sport nam generalno vode dunsteri i rezultati koje postižemo najviše su rezultat talenta i ogromne želje pojedinaca.