Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Gromiko » 07 Jul 2024, 12:14

Sva 4 glavna favorita su u finalu, a od finalista sam očekivao Sloveniju umesto Hrvata i Italiju umesto Porto Rika. Mislim da neće biti ni jednog iznenađenja odnosno da domaćini + Litvanija idu na Igre.
Navijam za Porto Riko zbog nas i navijam za Bahame kao i verovatno svi na svetu koji prate košarku a nisu Španci.
Gromiko

Postby leteceprase » 07 Jul 2024, 12:16

grobar_Zvornik wrote:Видим да кладионице баш фаворизују Летонију. Oпет, мислим да су они тај "фаворит" који неће проћи, што би ипак било прилично изненађење, имајући у виду да играју кући и да су Бразил тукли прошле године 20 разлике на СП.

Ide davis u 25+ ne brigaj
leteceprase

Postby druga generacija » 07 Jul 2024, 12:18

Grcka, Brazil, Spanija i Litvanija
Gledao sam samo malo turnir u Grckoj. Spanulis na postavljenu odbranu stavlja Giannisa strogo ispod kosa, sto pomaze grckoj igri. Ostali dosta dobro pogadjaju za tri. Pitanje sta ce se desiti kad pocnu da mase i utakmica ode u egal. Ali ipak su veliki favorit.
Za Brazil mislim da ce ih Aco nekako progurat na igre.
druga generacija

Postby grobar_Zvornik » 07 Jul 2024, 12:45

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby cole » 07 Jul 2024, 13:12

Ako ostane kvota za Kornejeva, na OI bi trebali imati 112 predstavnika.
Kvotom Elzana Bibića su vjerovatno zatvorene kvalifikacije što se tiče našeg olimpijskog tima.
Sutra se zatvaraju liste za sve sportove.

Dosta naših sportista je stalo na korak do vize za Pariz:
Boks -5 (Nina Radovanović, Kristina Kuluhova, Dušan Veletić, Aleksej Šendrik i Sadam Magomedov)
Streljaštvo -3 (Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović)
Atletika -2 (Strahinja Jovančević, Asmir Kolašinac - povreda)
Kajak -2 (k-2 Dragosavljević/Holpert, k-1 Bojan Zdelar)
Tekvondo -1 (Nadica Božanić - povreda)
Rvanje -1 (Mihail Kadžaja)
Tenis -1 (Olga Danilović)
cole

Postby Storm » 07 Jul 2024, 13:59

Magomedov je onda u Italiji na kval.turniru zasluzio olimpijsku vizu. Bio je bolji i samo nepravednim i nejasnim sudijskim kriterijumom je ostao bez plasmana. Veletic je na istom turniru bio losiji u tom duelu, tu nema dileme. Sendrika tada nisam ispratio.
Nina jeste diskvalifikovana tada na bizaran nacin, samo sto sam ja mislio da su joj u tom momentu trebale 2 pobjede za OI a ne jedna. Jos gore ako je jedna, a bila je u formi za razliku od turnira u Tajlandu. Koliko se sjecam, Kuluhova isto ubjedljivo porazena u Tajlandu.
Zato moj generalni utisak za boks nije ni negativan ni pozitivan. U Japanu jedna ucesnica (Nina, na korak od medalje) - sada 3 - sto samo po sebi jeste napredak, ali ako znamo da je jos njih 5 bilo na korak do OI - ostaje ta zal zbog propustenih sansi.

Steta i za Olgu koja je na RG za nju napravila odlican rezultat, ali je za OI nedostajala jos ta jedna pobjeda za renking. Ovaj put manje, bas manje odustajanja za OI pa mozemo reci da je Olga i baksus. Ipak, potrebni su i njeni konstantniji rezultati za karijeru generalno, ne samo za OI.

Za Strahinju sam vec rekao. Ako je povrijedjen, onda je ta neka zal malo manja iz objektivnih razloga jer je bio sprijecen. Nije nastupao u Kraljevu gdje je mogao skupiti jos koji poen koji bi mu izgleda bio dovoljan. Steta jer je do prije desetak dana bio iznad crte i tu se drzao dug period. Koliko god Kolasinac bio "turista", meni je zao i njega jer je svaki covjek bitan. :roll:

Sutra je valjda presjek za rvanje, ali mislim da taj Bjelorus nece odustati kad nije do sada, tako da nista od Kadzaje a ni u streljastvu od Teodore. Za streljastvo imam kritike. Losi rezultati ovih koji se nisu plasirali, jesu Teodora, Milenko i Sanja bili blizu, neko vise neko manje ali navikli smo tu na sigurne kvote. Kritike i za savez zbog forsiranja nekih koji su zreli za sportsku penziju a ignorisanje nekih mladih nada koji u svojoj uzrasnoj kategoriji imaju odlicne rezultate

Da zakljucim: broj od 112 olimpijaca je dobar, da ne kazem odlican. Od ekipnih sportova ide sve sto je ili odlicno ili iole kompetitivno. Rukometasi su i dalje daleko od te price, ni kvalifikacije nisu izborili, prema tome ovih 5 ekipnih + 3x3 basket je maksimum i odlican polazni rezultat. Odbojkasice su favoriti za medalju iako ce biti tesko (rezultati poslednjih 8,9 godina im daju breme favorita), kosarkasi u ekstra jakoj konkurenciji, bice borba isto, od vaterpolista prvi put ne ocekujemo medalju ali se u isto vrijeme negdje i nadamo jer, em 5-6 reprezentacija igra ovo, em mi se cini da maalo nadolazi sve to nakon smjene generacija uprkos brojnim problemima koje srpski vaterpolo ima (makar su mirni jer su unistili VK Partizan :crybaby: ), mislim da je bronza mozda moguca.
Kosarkasice i odbojkasi nemaju sta da izgube, ako udju u cetvrtfine bice odlicno, pogotovo mi je drago zbog plasmana odbojkasa posle 12 godina ali i ove turbulentne lige nacija. Marini Maljkovic kapa dole za sve! 3.put na OI bez klupske kosarke u Srbiji prakticno. :blue:
Basketasi su medju glavnim favoritima za zlato a medalju svakako.

Sto se tice individualnih sportova, da skratim malo ( :biggrin:), ocekujem 2-3 medalje u borilackim sportovima (Rvanje 1-2, zasto da ne opet tekvondoo i boks (Perisicka, Takov, Sara, dvoje Rusa)).
Ne ocekujem da Nole uzme zlato ali se nadam konacno, Ivana i ili neka od ove 2 mlade djevojke (Adriana i ili Angelina), a iz sjenke mozda iznenadi i Milica. :roll:
Od Barne bar finale, mozda i stafete. Od kajaka i veslanja ako bude neko finale, bicu zadovoljan.
Medalja iz streljastva moguca naravno.
Stoni tenis i biciklizam - premija ucesce, svaka cast za plasman, Isabela, Jelena i Ognjen nemaju sta da izgube. Dzudo mozda pozitivno iznenadi, ali licno ne ocekujem na bazi proslih iskustava sa OI.

Za kraj ovog opsirnog zakljucka, volio bih da zastavu na otvaranju nose Maja Ognjenovic i Bogdan Bogdanovic. Ivana svakako kasnije stize u Pariz na OI prema rasporedu.

Srecno olimpijskom timu Srbije. Samo hrabro, srce na teren/parket/boriliste :roll: i vjerujemo u dobre rezultate i sto vise medalja. :hatman:
Storm

Postby Hajzenberg » 07 Jul 2024, 14:21

Ne može niko od košarkaša da nosi zastavu jer oni će uveliko biti u Lilu gde u nedelju igraju sa Amerima, barem bi trebalo da je tako što se njih i njihovog boravka tiče.

Rukometaši jesu na papiru bili daleko ali u praksi to i nije bilo baš tako jer su samo zahvaljujući žrebu za SP dobili neuporedivo teži deo kostura za razliku od Slovenaca koje su sa dve pobede izbacili u baražu a ovi dobili em WC za SP em im samo SP donelo to za jedno čarobno mesto bolji plasman i samim tim ne samo da su otišli u olimpijske kvalifikacije nego i u tim kvalama dobili samo jednu vanevropsku ekipu za rivala čime je plasman na OI bio osiguran, pisali smo o tome. Nevezano za naš debakl posle toga na EP gde i nije bilo realno da se juri kvota za kvalifikacije i nevezano za skorašnji tesni poraz u dvomeču sa Španijom, ovo je bila samo i isključivo nesrećna okolnost oko žreba za to SP odnosno situaciju na relaciji Srbija-Slovenija a sve posle našeg laganog plasmana upravo na to SP i upravo protiv pomenutog rivala.
Hajzenberg

Postby leteceprase » 07 Jul 2024, 14:27

Zastavu treba da nosi Maja Ognjenovic ili Tijana Boskovic od zenskih a Dusan Mandic kod muskaraca,sve preko toga je proseravanje.
leteceprase

Postby Foteljas » 07 Jul 2024, 14:30

Ivana Spanovic i Bogdan Bogdanovic da se ja pitam.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Storm » 07 Jul 2024, 14:31

Rukometasi ni kvalitetom ni mentalitetom ne bi prosli kvalifikacije, sve i da su imali srece kod tog zrijeba za SP.
Kad ne mogu sacuvati 2 gola prednosti protiv Islanda 30 sekundi do kraja na EP, ne treba ni u kvale da idu.
Cak i da su preko SP otisli u kvalifikacije i tamo imali samo jednu vanevropsku ekipu, ne vjerujem da bi otisli. Od tog sporta u Srbiji treba dici ruke, taj novac koji se ulaze u rukomet usmjeriti na mnoge individualne sportove a i neke druge ekipne.
Za fudbal treba isto uraditi, ali fudbal je planetarno druga dimenzija pa je opsta atmosfera takva da ljudi vole fudbal najvise i zele da im timovi na neki nacin budu konkurentni.

Za kosarku da, to sam zaboravio potpuno. Onda ili Maja sama, ili sa nekim jos.
Storm

Postby leteceprase » 07 Jul 2024, 14:35

Mandic je mislim nas najuspesniji sportista u ovom sazivu sa 2 zlata i 1 bronzom(moguce i da je Ćuk tu)samo Mandic i niko drugi. Naravno svi znamo zasto Dusan nece nositi zastavu.
leteceprase

Postby cole » 07 Jul 2024, 14:38

Storm wrote:Nina jeste diskvalifikovana tada na bizaran nacin, samo sto sam ja mislio da su joj u tom momentu trebale 2 pobjede za OI a ne jedna. Jos gore ako je jedna, a bila je u formi za razliku od turnira u Tajlandu.

Nini je mislim jedna pobjeda trebala na evropskim igrama 2023 da uzme kvotu.
Zaboravih Stašu Gejo i ona je bila 2 na evropskim kvalama kada je 1 mjesto i kvotu uzela predstavnica Francuske.

Streljaštvo je ubjedljivo najveće razočarenje, razočarali i strijelci i selektori koji biraju sastav tima.
Ne hvale se nešto u savezu sa brojem takmičara na OI, ali zato forsiraju priču kako se kvalitetno radi sa mladima, kako se širi baza po Srbiji, kako smo sada počeli slati i mlade pištoljaše na takmičenja jer se i tu sada dobro radi iako su svi miljama daleko od nekih vrijednih rezultatskih ostvarenja itd.
cole

Postby Koridor » 07 Jul 2024, 15:01

Koji je fazon s Olgom? Je li se ceka odgovor ili lista?
Koridor

Postby leteceprase » 07 Jul 2024, 15:06

Odgovor je bio da ali lista kaze ne definitivno.
leteceprase

Postby Koridor » 07 Jul 2024, 15:22

Znaci to je sto je.
Koridor

PreviousNext

Return to Paris 2024