Magomedov je onda u Italiji na kval.turniru zasluzio olimpijsku vizu. Bio je bolji i samo nepravednim i nejasnim sudijskim kriterijumom je ostao bez plasmana. Veletic je na istom turniru bio losiji u tom duelu, tu nema dileme. Sendrika tada nisam ispratio.
Nina jeste diskvalifikovana tada na bizaran nacin, samo sto sam ja mislio da su joj u tom momentu trebale 2 pobjede za OI a ne jedna. Jos gore ako je jedna, a bila je u formi za razliku od turnira u Tajlandu. Koliko se sjecam, Kuluhova isto ubjedljivo porazena u Tajlandu.
Zato moj generalni utisak za boks nije ni negativan ni pozitivan. U Japanu jedna ucesnica (Nina, na korak od medalje) - sada 3 - sto samo po sebi jeste napredak, ali ako znamo da je jos njih 5 bilo na korak do OI - ostaje ta zal zbog propustenih sansi.
Steta i za Olgu koja je na RG za nju napravila odlican rezultat, ali je za OI nedostajala jos ta jedna pobjeda za renking. Ovaj put manje, bas manje odustajanja za OI pa mozemo reci da je Olga i baksus. Ipak, potrebni su i njeni konstantniji rezultati za karijeru generalno, ne samo za OI.
Za Strahinju sam vec rekao. Ako je povrijedjen, onda je ta neka zal malo manja iz objektivnih razloga jer je bio sprijecen. Nije nastupao u Kraljevu gdje je mogao skupiti jos koji poen koji bi mu izgleda bio dovoljan. Steta jer je do prije desetak dana bio iznad crte i tu se drzao dug period. Koliko god Kolasinac bio "turista", meni je zao i njega jer je svaki covjek bitan.
Sutra je valjda presjek za rvanje, ali mislim da taj Bjelorus nece odustati kad nije do sada, tako da nista od Kadzaje a ni u streljastvu od Teodore. Za streljastvo imam kritike. Losi rezultati ovih koji se nisu plasirali, jesu Teodora, Milenko i Sanja bili blizu, neko vise neko manje ali navikli smo tu na sigurne kvote. Kritike i za savez zbog forsiranja nekih koji su zreli za sportsku penziju a ignorisanje nekih mladih nada koji u svojoj uzrasnoj kategoriji imaju odlicne rezultate
Da zakljucim: broj od 112 olimpijaca je dobar, da ne kazem odlican. Od ekipnih sportova ide sve sto je ili odlicno ili iole kompetitivno. Rukometasi su i dalje daleko od te price, ni kvalifikacije nisu izborili, prema tome ovih 5 ekipnih + 3x3 basket je maksimum i odlican polazni rezultat. Odbojkasice su favoriti za medalju iako ce biti tesko (rezultati poslednjih 8,9 godina im daju breme favorita), kosarkasi u ekstra jakoj konkurenciji, bice borba isto, od vaterpolista prvi put ne ocekujemo medalju ali se u isto vrijeme negdje i nadamo jer, em 5-6 reprezentacija igra ovo, em mi se cini da maalo nadolazi sve to nakon smjene generacija uprkos brojnim problemima koje srpski vaterpolo ima (makar su mirni jer su unistili VK Partizan

), mislim da je bronza mozda moguca.
Kosarkasice i odbojkasi nemaju sta da izgube, ako udju u cetvrtfine bice odlicno, pogotovo mi je drago zbog plasmana odbojkasa posle 12 godina ali i ove turbulentne lige nacija. Marini Maljkovic kapa dole za sve! 3.put na OI bez klupske kosarke u Srbiji prakticno.
Basketasi su medju glavnim favoritima za zlato a medalju svakako.
Sto se tice individualnih sportova, da skratim malo (

), ocekujem 2-3 medalje u borilackim sportovima (Rvanje 1-2, zasto da ne opet tekvondoo i boks (Perisicka, Takov, Sara, dvoje Rusa)).
Ne ocekujem da Nole uzme zlato ali se nadam konacno, Ivana i ili neka od ove 2 mlade djevojke (Adriana i ili Angelina), a iz sjenke mozda iznenadi i Milica.
Od Barne bar finale, mozda i stafete. Od kajaka i veslanja ako bude neko finale, bicu zadovoljan.
Medalja iz streljastva moguca naravno.
Stoni tenis i biciklizam - premija ucesce, svaka cast za plasman, Isabela, Jelena i Ognjen nemaju sta da izgube. Dzudo mozda pozitivno iznenadi, ali licno ne ocekujem na bazi proslih iskustava sa OI.
Za kraj ovog opsirnog zakljucka, volio bih da zastavu na otvaranju nose Maja Ognjenovic i Bogdan Bogdanovic. Ivana svakako kasnije stize u Pariz na OI prema rasporedu.
Srecno olimpijskom timu Srbije. Samo hrabro, srce na teren/parket/boriliste

i vjerujemo u dobre rezultate i sto vise medalja.