Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 21:23

Gunde Svan wrote:
Fudbaloman wrote:Grci ocekivano na OI, prvi put jos od 2008., iako su dosta nesigurno odigrali ovo finale. S obzirom da se liste zatvaraju sada i zvanicno mozemo da konstatujemo. U regionu pored neprikosnovenih Madjarsa sa 174 ucesnika, mi smo najbrojniji sa 112, a tu su i Rumuni sa 107. Grcka sa ovim plasmanom kosarke skace na 101, Slovenija odlicna sa 89, dok su daleko iza ostali Hrvati sa 73 i Bugari sa samo 47. Inace od egzoticnih u susedstvu, Crna Gora ispala najveca sila sa cak 16 kvalifikovanih, dok su Albanija i Bosna jedva namakle 5. Najveca propast svakako je makedonski sport, naime oni ce imati samo 4 ucesnika u Parizu i po tome su verovali ili ne, 4. najgora drzava Evrope! :lollol: Manje od njih imace samo Island sa 3, Andora sa 2 i Lihtenstajn sa 1 kvotom. Zaista je tuzno biti Makedonac :crybaby:

Zanimljivo je da su Makedonci na prošlim igrama uzeli svoju drugu olimpijsku medalju u istoriji i prvu koju im je doneo Makedonac. Zemlja približna Sloveniji po broju stanovnika a kada se porede po rezultatima kao da poredimo Italiju i Island. Primer šta znači sistem, red, rad i stabilnost. Pre neki dan sam na tviteru video objavu albanskog olimpijskog komiteta, šalju 8 sportista, Luizu Gegu, tri naturalizovana rvača i još četvoro s specijalnim pozivnicama, u atletici, plivanju i streljaštvu. Ti rvači su dosta ozbiljni i mislim da Albanci nisu daleko od svoje prve olimpijske medalje u istoriji. Ne znam gde im je nestao onaj Rus gimnastičar i on je bio vrlo konkurentan

Specificna nacionalna struktura i prilicno odsustvo talenta za sportove, uz siromastvo i nepostojanje bilo kakvog i sistema i individualnog rada, Makedoniju svrstava medju najgore sportske nacije, generalno gledano. Gora od njih je samo jos Bosna, koja nema ni tu jednu medalju, ali je sasvim moguce da je ova Pudarova donese na opstu radost :jupi: Sto se Albanije tice nisam upoznat sa ekspedicijom, zvanicno stoji samo 5 takmicara, ne znam sto se to ne menja ako je 8, cudno malo ali ajde. Ne verujem da im menja sustinu. Inace CG je sa 34 u Tokiju pala duplo, naravno razlog je, izostanak rukometasica.
Fudbaloman

Re: Reprezentacije UZIVO

Postby Hajzenberg » 07 Jul 2024, 21:24

Iz tzv. grupe smrti vrlo lako mogu i dve ekipe da izvise...pisalo se dosta o tome.
Hajzenberg

Postby Puta Tapar » 07 Jul 2024, 21:25

Za Meksiko me ne čudi i u fudbalu su se strovalili. U Kataru nisu prošli grupu prvi out posle hiljadu godina, a sad su se i na Kopi obrukali
Puta Tapar

Postby Dexi » 07 Jul 2024, 21:28

Hajzenberg wrote:Iz tzv. grupe smrti vrlo lako mogu i dve ekipe da izvise...pisalo se dosta o tome.

Ima vremena o kalkulacijama,mada je realno da treći iz grupe gde su Francuzi I Nemci ispadne.

Tu moramo da budemo maksimalno oprezni i da ne izgubimo previše od USA na startu,kako bi u slučaju ne daj boze poraza od Litve morali da jurimo neku veliku razliku protiv Sudanaca.
Dexi

Postby Ciciban » 07 Jul 2024, 21:31

Mene zanima da se OI organizuju kod nas u Beogradu, koliko bi maksimalno uspeli da izvucemo sportista eto sad ste napisali da je Grcka tad kao domacin uspela 456 :)
Ciciban

Postby Puta Tapar » 07 Jul 2024, 21:32

Računaj da u svim ekipnim imaš po dva tima to ti je bar 200 u startu.
Puta Tapar

Postby Hajzenberg » 07 Jul 2024, 21:33

Ono što je draž ovakvog sistema je da bukvalno svih 18 utakmica u grupnoj fazi imaju status ''odlučujuće'', svaki koš nešto donosi ili odnosi. Za nas je to novina jer nismo osetili to u Tokiju. U odbojci takođe debituje ovaj sistem a tu odlučuje i svaki set i svaki poen.

Japan i Južni Sudan su jedine dve ekipe namenjene za ''nakantavanje'', u A grupi to jedino nije slučaj i zato ona po mnogima figurira kao kandidat da iz nje ne prođe taj trećeplasirani, svakako ima argumenata za to.

Da vidimo šta donosi ponoćni obračun u San Huanu.
Hajzenberg

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 21:34

Dobro su picili fudbal na OI, u Tokiju bronza, u Londonu zlato preko Brazila sa sve Nejmarom...To im je i generalno poslednje zlato, nemaju ni ga ni u Riju ni u Tokiju, plus pre 3 godine samo 4 bronze. Kad ih se malo analizira, nigde nisu jaki, ni u jednom sportu se ne isticu kao jako dobri. Najbrojniji su u atletici ubedljivo, a posle toga idu skokovi u vodu i gimnastika. Dakle svuda ih ima, cak 24 sporta, ali retko gde se isticu kao favoriti. Ocekuje se vise i bolje od drzave sa cak 120 miliona ljudi i latino mentalitetom.
Fudbaloman

Postby Hajzenberg » 07 Jul 2024, 21:34

Imali bismo problem sa hokejom na travi :biggrin: za ragbi bi se već snašli.
Hajzenberg

Postby grobar_Zvornik » 07 Jul 2024, 21:36

Hajzenberg wrote:Imali bismo problem sa hokejom na travi :biggrin: za ragbi bi se već snašli.

Апсолутно.

Неких 350-360 би могли наћи. Све преко, баш тешко.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Pit Bull » 07 Jul 2024, 21:37

Gledajuci ovu grupu Francuska/Njemacka/Japan/Brazil, tu se veoma lako moze desiti da treceplasirani bude u debelom minusu na skoru 1-2.

Francuska u teoriji moze opeglati Brazil 20+, neka ih Njemacka dobije bilo kojom razlikom i oni ako ne dobiju dvocifreno Japana (i obrnuto), imace u najboljem slucaju -15.

Tako da mi na prvu tu djeluje da ce treceplasirani da visi iako sam pisao vec i o nasoj grupi i problematici. Ali iskren da budem, nisam ocekivao da ce Brazil da prodje. :D
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Ciciban » 07 Jul 2024, 21:46

Znaci ne bi mogli nikako preko 400 kao Grci, jer mi nemamo atletiku i plivanje, oni su u tome dosta sportista verovatno nabudzilu pored ekipnih
Ciciban

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 21:46

Ciciban wrote:Mene zanima da se OI organizuju kod nas u Beogradu, koliko bi maksimalno uspeli da izvucemo sportista eto sad ste napisali da je Grcka tad kao domacin uspela 456 :)

Ako pogledamo unazad par OI, podaci kazu da je svaka zemlja domacin ili bila druga po broju ucesnika iza Amerikanaca (slucaj sa Japancima 2021., Brazilcima, 2016), ili cak i prva (Britanci 2012., Kinezi 2008.), e onda dolazimo do Grcke koja je kao domacin bila tek 5. po broju ucesnika 2004. iako je bila zastupljena u 27 od 28 sportova tada :laugh: Dakle dzabe ako si i domacin ako nemas dovoljan broj sportista da popunis program :lollol: Tesko je reci za nas da smo recimo hipoteticki domacini sada, koliko bi imali ljudi za citav program, imali bi sigurno za sve kolektive osim mozda hokeja na travi a to je sigurno vec preko 150 ucesnika. Sigurno imali i mnogo vise atleticara, strelaca, boksera, rvaca, tekvondista pa verovatno i plivaca, biciklista jer se domacinu automatski daju kvote na taj nacin. Pretpostavljam da bi namakli blizu 300, ako ne mozda i preko toga. Pogotovo sto kad si domacin to znas unapred po 7-8 godina pa bi valjda postojao i plan da se u onim sportovima u kojima nas nema spreme neki takmicari i predstave kao domacini :beyond:
Fudbaloman

Postby Ciciban » 07 Jul 2024, 21:47

grobar_Zvornik wrote:
Hajzenberg wrote:Imali bismo problem sa hokejom na travi :biggrin: za ragbi bi se već snašli.

Апсолутно.

Неких 350-360 би могли наћи. Све преко, баш тешко.

Ja ne znam da l kod nas u drzavi uopste igra neko hokej na travi, pitanje da li bi tu uspeli da sastavimo repku :)
Ciciban

Postby grobar_Zvornik » 07 Jul 2024, 21:48

Ма сем хокеја, не би имали женску рагби екипу...Голф, коњички, пар водених спортова...најлакше би плесаче нашли. Слађа Ђогани лајк дис.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Paris 2024