Zlaja wrote:Nije ruka kad lopta ima prvo kontakt sa telom.
I penal je bio.
Suđenje je uvođenjem vara na najvećem nivou u istoriji i ne znam zbog čega ljudi i dalje stavljaju najveći akcenat na sudije.
Vraćam snimak 10 puta i ubijeđen sam da Saka prvo kači loptu desnom šakom, a mislim i da je Cinciripini u pravu što se tiče napadačeve igre rukom
Akcenat na sudijama je veći nego ikad jer im je i posao lakši nego ikad, nije ista stvar ne vidjeti nešto u treptaj oka, i ne vidjeti ga na usporenom snimku, pogotovo kad imaš trojicu - četvoricu kojima je jedini zadatak da gledaju video.
I prije je bilo krupnih grešaka i tendencioznosti, ali ako si objektivan nisi mogao da se ljutiš na sudiju ako u gužvi od 15 igrača posle kornera on ne vidi da je jedan kačio loptu malim prstom, ili da je neko bio u ofsajdu 7 centimetara, mislim da tek uvođenjem tehnologije i izvlačenjem linija za ofsajd vidimo koliko su npr linijski ranije imali nemoguć posao.
Međutim, danas se toliko polaže na sitnice i detalje da svako ko je oštećen za bilo šta što podliježe VAR provjeri mora da se osjeća namagarčeno i da se pita je li tendenciozna odluka. Nejednaki aršini i zbunjujuća pravila su posebna priča, za to nisu krive (samo) sudije, ali doprinosi ukupnoj atmosferi - VAR nije morao da donese perfektno suđenje, ali je morao da obezbijedi konzistentnost i preciznost kod najvećih odluka, u tom pogledu jednostavno ne može da bude grešaka.