Board index Razni Sportovi Rukomet

Muski reprezentativni rukomet

Re: Muski reprezentativni rukomet

Postby mmarko28 » 08 Aug 2024, 19:38

Pit Bull wrote:Promijenili se ljudi koji vode savez i hoce svog selektora. Nista cudno.

Ništa čudno? To nije čudno samo u Srbiji. Zamisli situaciju gde se u Francuskoj, Švedskoj ili Danskoj promeni predsednik saveza i zbog toga krenu da menjaju selektora.
mmarko28

Postby Foteljas » 08 Aug 2024, 20:52

Pre treba menjati onog Slovenca sto vodi zene.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Pit Bull » 08 Aug 2024, 20:56

mmarko28 wrote:
Pit Bull wrote:Promijenili se ljudi koji vode savez i hoce svog selektora. Nista cudno.

Ništa čudno? To nije čudno samo u Srbiji. Zamisli situaciju gde se u Francuskoj, Švedskoj ili Danskoj promeni predsednik saveza i zbog toga krenu da menjaju selektora.

Mogu da ti navedem XY takvih primjera.

Isto kao u americkim sportovima. Kad dodje novi GM ili novi vlasnici fransize (nebitno kosarka, NFL, bejzbol ili hokej), trener u 10% situacija ostaje.

I ti da postanes sutra GM/predsjednik/vlasnik nekog kluba, je l' bi sam birao svog trenera ili bi preuzeo onog koji je vec tu?
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby mmarko28 » 09 Aug 2024, 00:17

Pit Bull wrote:
Mogu da ti navedem XY takvih primjera.

Isto kao u americkim sportovima. Kad dodje novi GM ili novi vlasnici fransize (nebitno kosarka, NFL, bejzbol ili hokej), trener u 10% situacija ostaje.

I ti da postanes sutra GM/predsjednik/vlasnik nekog kluba, je l' bi sam birao svog trenera ili bi preuzeo onog koji je vec tu?

Gledaš na ovo kao da je predsednik saveza isto što i vlasnik NFL kluba. E, u tome i jeste problem. Što se svi u našem savezu odnose prema njemu kao da im je dedovina koju su nasledili pa mogu da rade u njemu šta im padne na pamet, bez ikakvog dugoročnog plana. Zato nam je rukomet tu gde jeste.
mmarko28

Postby Pit Bull » 09 Aug 2024, 00:44

Brate, u svakoj organizaciji na svijetu kad dolazi novi sef, nebitno je li vlasnik, sportski direktor, itd. trazi/hoce da postavi svoje ljude.

Evo ti banalan primjer.

Meni je urednik jednog portala trazio da dovede dva "svoja" novinara u startu ako hocu da predje kod mene da bude urednik. Po cijenu da se otpuste neki koji su trenutno tu. :D

Isto sutra da ja dodjem (a kapiram i ti) i postanes predsjednik saveza bilo kojeg (fudbal, kosarka, rukomet, vaterpolo), vjerovatno bi insistirao na tome da ili ti biras selektora ili da biras sportskog direktora i ljude koji odlucuju ko ce biti selektor.

Meni je to normalno i nemam nista protiv toga. Niko ne voli da radi sa naslijedjenim ljudima iz XY razloga.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Loka » 09 Aug 2024, 12:25

Јуниори за сада добро гурају на ЕП у Подгорици.
Победили хрвате и словенце, сада иду на најлакше грке. Али и да не победимо први смо, мислим због међусбног односа са словенцим а и хрватима.

Тешко је рећи ко нам долази у другој рудни али вероватно данци и французи, плус једна слабија.
Онда прве две из те нове групе иду у полуфинале.
Loka

Postby Olimp » 10 Aug 2024, 15:38

Ko su nam glavni talenti
Olimp

Postby Nik81 » 11 Aug 2024, 16:31

Olimp wrote:Ko su nam glavni talenti

Draško i Cenić-obojica bekovi i pivotmen Stankov. Još jedna dobra generacija.
Nik81

Postby Loka » 11 Aug 2024, 17:55

Јуниори победили Грке и зваршили на првом месту.
Следећа група из које излазе две прве за полуфинале:

Србија
Немачка
Данска
Мађарска

Сутра играмо са данцима.

Друга група са којом се укршта у полуфиналу:

Шведска
Шпанија
Исланд
Норвешка
Loka

Postby tremi08 » 11 Aug 2024, 22:10

Odlicno igraju ovi momci, ne svidja mi se sto nema prevelike sirine u rosteru jer se sve svodi na 3-4 igraca, ali nam je svakako bitnije da napravimo igrace.

Sto se tice Rojevica, jedini kvalitet mu je sto je u stranci, i sto mu je brat predsednik opstine Vrbas cini mi se. Lako je bilo u Vojvodini dominirati kad su ostali klubovi kadrovski i finansijski mnogo losiji. Ilic nije bas najsrecnije resenje, u Vespremu je bio jako jako los, ali je on legenda naseg rukometa i zasluzuje sansu, posebno sto necemo igrati SP 2025.

Imamo vrhunski potencijal za OI 2028., steta bi bila da ne odemo. Kojadinovic, Kos, Dodic...
tremi08

Postby tremi08 » 12 Aug 2024, 16:40

Odlicni nasi na poluvremenu, 14-14 i to protiv Danaca.
tremi08

Postby Loka » 12 Aug 2024, 17:34

Завршено нерешено 29-29

Штета јер смо имали последњи напад, 20 секунди до краја, за победу. Наравно нисмо искористили, јако лоше одиграно. Не разумем зашто не иду у таквим тренуцима на цепелин тако што крило креће и убацује некком од бекова који улећу. Имали смо такву једну акцију и лагано га дали.
Али ето.

Иначе смо стално били у заостатку 1-2 поготка али смо на крају могли победити. Данска је на 5 минута до краја имал 2 разлике.
Мало користимо крила, у овој геенрацији су доминатни централни играчи од пивота до бекова, пре свег, средњег.
Loka

Postby tremi08 » 12 Aug 2024, 23:11

Cenic i Drasko dobri, Drasko danas dosta nervozan, i pivot nam je dobar, svidja mi se kako igraju ovi momci. Zasluzuju podrsku
tremi08

Postby Loka » 13 Aug 2024, 20:10

Јуниори изгубили од мађарске 36-33 иако су водили на полувремену 14-12 а требало је 14-11 јер смо опет у последњим секундама примили погодак.
Сам резултат вам говори каква је одбрана играна у другом полувремену.
Око 40 минута смо имали плус 2 и играча више они после 2 минута воде један разлике и отада расте предност до 5-6 разлике на 5 минута до краја. Оно што је позитивно да смо скинули 2-3 разлике у последних 2 минута, што можда може да значи.

Ми последњу утакмицу играмо са немачком, која је већ испала после два пораза од данске и мађарске.
Са друге стране данци играју са мађарима.
Ми морамо да направимо велику разлику против немачке а мађари што убедљивије да победе данце да би прошли у полуфинале.

Штета јер до 40 минута добро играли а онда наши голмани и одбрана ништа а њихов голман почео доста тога да скида.

Иначе у нападу мађара једна од нвјважних играча је на средњаку Еклемовић.
Loka

Postby tremi08 » 13 Aug 2024, 23:27

Drasko danas 17 golova ako sam dobro video, nerealno :blue:
tremi08

PreviousNext

Return to Rukomet