by SrbijaNS » 11 Aug 2024, 11:09
Da i ja bacim koju za kraj, iako nije još kraj jer uskoro igraju vaterpolisti finale.
Generalno gledano, neuspeh je na ovim OI. Očekivali smo više medalja, nismo imali realno ni sreće. Šadrina sa svojom (ukradenom) medaljom, nikad jeftinija bronza u skoku u vis (3 cm više od visine koju je Angelina skočila sa slomljenom nogom), povređen jedini pravi favorit za medalju u rvanju... Čak mogu reći da i Komarov nije imao sreće a mogao je nešto da napravi. Kad se doda da nismo imali nijedno iznenađenje, a da su nam neki "sigurni" aduti podbacili popust basketaša, možemo biti nezadovoljni.
Međutim, da nas je sve ovde neko pitao koji su nam priroriteti na ovim OI, mogu da se kladim da bi 99% ljudi reklo zlato Đokovića, košarkaši, i konačno Arunovićka da uzme medalju. I to se ispunilo. Čak su nas i vaterpolisti iznenadili svojim finalom. Trenutke kad ovi naši sportisti uzimaju medalje ne može ništa da mi pokvari ili zameni. Košarka je naš simbol, bilo kog Srbina da pitaš, svima je vrhunac OI kad gledamo naše košarkaše, bez njih nama Igre nisu Igre. Tako da, meni su ove OI donele radosti kakve prethodne nisu i to će mi biti glavni osecaj kad se setim Pariza 2024.
I samo još nešto, mi smo nacija kolektivnih sportova, nama su sportovi sa loptom sve, mi se kroz to definišemo, i ne da mislim nego znam, da bi svi menjali svoje medalje iz sportskog penjanja, džudoa, tekvandoa, i ostalih sportova za samo jednu medalju iz košarke, rukometa, odbojke... već sam pisao pre neki dan, 5 medalja iz rvanja mi ne bi zamenili ovu bronzu iz košarke. Sve je stvar (lične) perspektive - za mene zlato u tenisu, dve medalje u košarci i vaterpolu više vrede nego bugarskih 6 u borilačkim sportovima ili uzbekistanskih 13 u tih par sportova. Jeste da je na kraju medalja - medalja, i broj određuje plasman na konačnoj rang listi, ali nemaju svi sportovi istu vrednost i nema svaka medalja istu težinu.