Fudbaloman wrote:A da ne kazem da si se od toliko primera naturalizacije uhvatio tog Eduarda, kao da on menja nesto sve i kad bi se tvoji parametri naturalizacije (pogresni naravno) cenili kao ispravno. Pored svega sto sam naveo ni ne spomenuh masu Amera iz geta koje su uzimali i i dalje uzimaju za plejeve u kosarkaskoj reprezentaciji. Ja poceo od Pesalova i Sidneja 2000. godine, a zaboravih Slovenca Istoka Puca kojeg su uzeli za Atlantu 1996. u rukometu i koji je bio apsolutno jedna od najjacih karika za to osvojeno zlato. Naturalizuju bre gde koga i kad stignu. I onda dodje neko ovde (ne znam jesi to bas bio ti) i prospe kako Hrvati ucestvuju u sportu sa "svojim snagama". Mi jesmo preterali na ovim Igrama sa rvanjem i svima nam se to smucilo, ali sto se toga tice, trebalo bi nam ohohoho da ih stignemo po tom pitanju. Za pocetak da uzmemo nekog Brazilca u fudbalu da zameni Tadica kad vec nece imati ko ocigledno

Ovo nije adekvatan primer... Hrvatska i Slovenija se granice, kako mozes znati da majka Istoka Puca npr nije Hrvatica...
Pa i mi imamo u reprezentaciji kapitena Mandica... Etnicki Srbin iz Crne Gore koji je resio da igra za Srbiju umesto za Crnu Goru...
Ali to su ljudi sa istih prostora, istog porekla i istorije... Tu postoji pravo izbora...
Raznorazne Kadzaje, Abasovi, Cabolovi i slicni su potpis naprednjackog rezima... Da se za jeftine pare kupe medalje, da se narodu baci tradicionalno hleba i igara i da se mere patke da li smo bolji od komsija u sportu, ili nismo, umesto da se bavimo bitnijim zivotnim stvarima... Medjutim izvarali su ih... Prodali su im losu robu za koju su mislili da garantuje uspeh...
Da li ce i jedno dete u Srbiji poceti da se bavi rvanjem ako Kadzaja osvoji medalju, ja garantujem da nece i samim tim su te medalje krajnje nebitne jer nam ne donose nista sem jeftine patkometrije, a steta moze biti ogromna jer ukoliko procene da takvi potezi dovode do zetve medalja samo ce pojacati naturalizaciju i zapostaviti mladje kategorije...
Ok je i jedan Amerikanac u reprezentaciji, prihvatili smo mi i Page-ovu i Andersonovu kao zenske kosarkasice jer je tu situacija specificna... Jedan igrac ne moze promeniti ''nacionalni sklop'' u ekipnom sportu jer je tu ostalih 11, ali u individualnom sportu borac se bori prevashodno za sebe pa tek onda za sve druge jer u suprotnom ne bi bio individualni sport...