Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Malkovic » 03 Nov 2024, 00:06

"Сабља" танкосава.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Tegi » 03 Nov 2024, 03:47

Aleksandar Joksić sa Mozzarta maestralan u ulozi Bagzija.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Foteljas » 03 Nov 2024, 12:23

Kada ce da se pojave crveni udbaski vojvoda, Grobar i vrhovnik, koji su mesecima ranije najavljivali ubistvo premijera i radovali se posle istog?
A ni druga Cokija nesto za sada nisam prepoznao medju karakterima?
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby boza891 » 03 Nov 2024, 22:11

Grabez me odusevio kako je skinuo Cedu Jovanovica... mnogo bolje od Milana Marica u seriji ,,Porodica''
boza891

Postby rolerkoster » 04 Nov 2024, 13:55

Pokazali su govor Seselja sa mitinga pred odlazak u Hag,ali nisu Tomin sa istog mitinga kada je rekao da je i Tito imao problema sa nogom.Psiha ne verujem da ce i spomenuti,po meni Micanovic odlicno skinuo Djindjica,a sto se tice serije nemam nikakva ocekivanja,pa ako bude solidna iznenadicu se pozitivno.
rolerkoster

Postby Malkovic » 04 Nov 2024, 14:02

Ма где одлично, Ђинђић представљен као "клише добрица" из холивудских филмова ког неко жели убити. Опет, то је вероватно до сценаристе и режисера пошто има толико извора из прве руке да је Ђинђић био све само не наивни тупаџија.

Уопште, све изгледа као да је одрађено на брзину, површно и ликови су безлични, попут робота.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Foteljas » 04 Nov 2024, 14:35

Za sada nema ni druga Cokija i njegovog pokusaja da preuzme mesto predsednika Vlade...

Sto kaze rolerkoster, dobar je Micanovic.
Foteljas

Postby rolerkoster » 04 Nov 2024, 14:38

Mislio sam na govor kako ga je skinuo,zena gledala seriju j usput nesto radio i cujem Micanovica i kao da Djindjic govori....Vidim da su uvezli glumce kao da u Srbiji nemamo glumaca za izvoz.Dusana igra HRV glumac Bojan Navojec,Ruzicu igra HRV glumica,zaboravio sam ime i Fedja Stukan,verovatno ima jos nisam se udubljivao.Cak su i jednog Bebu Popovica predstavili pozitivno,kao sto rekoh bas nemam nikakva ocekivanja pogotovo o domacoj seriji o tom dogadjaju.
rolerkoster

Postby Foteljas » 04 Nov 2024, 14:45

rolerkoster wrote:Ruzicu igra HRV glumica,zaboravio sam ime

Tihana Lazovic.

rolerkoster wrote:Cak su i jednog Bebu Popovica predstavili pozitivno

Koliko sam citao, sta god mislili o tom coveku, vise svedocanstava se slaze da je on tim prvim satima i danima posle atentata bio najprisebniji i najodlucniji po pitanju sta da se radi i kako da se uzvrati udarac.
Foteljas

Postby Tegi » 04 Nov 2024, 15:50

Malkovic wrote:Ма где одлично, Ђинђић представљен као "клише добрица" из холивудских филмова ког неко жели убити. Опет, то је вероватно до сценаристе и режисера пошто има толико извора из прве руке да је Ђинђић био све само не наивни тупаџија.

Уопште, све изгледа као да је одрађено на брзину, површно и ликови су безлични, попут робота.

Čoveka kome je omiljeni politički mislilac bio Karl Šmit predstavili su kao legalistu kome je jedini politički princip poštovanje zakona. :laugh:

Ubija u pojam politička nepismesnost drugosrbijanskih filmskih radnika.

Još su u jednom intervjuu rekli "bilo je jako teško ući u karakter čoveka koji je doktorirao kod Habermasa". Đinđić nije doktorirao kod Habermasa i to su za 4 godine koliko su pisali scenario mogli da provere. Ali tako to biva kada su ti lična politička uverenja ispred ne samo istine, već i dramske uverljivosti.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Cvele » 04 Nov 2024, 15:54

Serija "Porodica" dve klase iznad.
Cvele

Postby Tegi » 04 Nov 2024, 16:08

Cvele wrote:Serija "Porodica" dve klase iznad.

N ovom uzorku, bez dileme.

I te kako je moguće napraviti real-političku tv seriju gde bi suptilno stao na stranu žrtve, a da ti osnovni dramski princip bude borba za moć, vlast i novac, a ne borba pravde protiv nepravde.

Govor mafijaša Šešelja pred odlazak u Hag je sto puta efektiniji od svakog dijaloga koji su scenaristi napisali.

I dalje je jedina ozbiljno napisana politička drama kod nas prva epizoda "Sloma" Svete Lukića i Save Mrmka koja se bavi pristupom Kraljevine Jugoslavije Trojnom paktu. U drugoj epizodi su već morali da lažu da su komunisti protagonisti 27. marta i tu se serija survava. Nažalost, sve naše kasnije serije slične tematike su pisane na tom tragu društveno-političke podobnosti.
Tegi

Postby Loka » 04 Nov 2024, 17:21

Колико се ја сећам, а мислим да се сећам добро, Ђинђић је отпустио Бебу Поповића у последњим месецима своје власти и живота. Одакле се Поповић појављује у данима пре 12. марта 2003. око Ђинђића у серији, имам нека своја претпоставке.
У реалности, Поповић се нагло појављује након убиства и преузима део власти незванично. Због неких лоших процена током Ванредног стања, након завшетка истог, губи моћ и почиње његово деловање на рушењу дсс-а али Тадићевог дс-а након 2004. Tако настаје лдп, као они који су изгубили у унутрашњој борби унутар дс. Прво су били одвојена фракција дс-а а онда су постали лдп. Ту је Поповић играо значајну улогу.

Прилично " уметничке слободе" за сада. Гађају се лаке мете у данашњем времену попут Шешеља, који је једини одгулио 11 година затвора након тога. Очекујем да ће и Чеду да начепе. Мислим да ће да ударе и на део СПЦ тј. Амфилохија, који је сада мртав, видећемо.
Loka

Postby rolerkoster » 04 Nov 2024, 18:10

U trejleru imakako hapse vojno lice,vrv Generala Acu Tomica,pa ce i po Vojsci da opljunu.Pisao sam kako sam u novijim filmovima i nasim serijama primetio pljuvanje po Vojsci i VBA.Loka i ja koliko se secam odigrao je kljucnu ulogu u formiranju LDP-a.Napisao je neko vec zanima me hoce li Cokija spomenuti,on je veoma vazan segment tog doba i dogadjanja.
rolerkoster

Postby Stefanm992 » 04 Nov 2024, 18:31

ova vojska i jeste da je pljujes
Stefanm992

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura