Karelia slims wrote:Fudbaloman wrote:Samo da konacno uhvatimo taj momentum gde ni na jednom delu terena nismo rupetina bez resenja, ne mora i znamo da necemo imati vrhunska resenja na svakom mestu, no taj jaz koji precesto imamo da se smanji i da tamo gde nismo na nivou, dobijemo makar prihvatljive opcije od zadatka na koje ce moci da se racuna. Posto sam se ogranicio na sledeca dva turnira, za pocetak nama se za 10-ak dana verovatno kroji sudbina uopste oko plasmana na SP, jer ce zreb u ovom sistemu biti sve. Bice steta ako dobijemo tim a nastane opet neki vakum od 4-6 godina gde nas nece biti nigde zbog nemogucnosti da preko neke azdaje odemo tamo. Pazi recimo, samo Maksimovic koji je vec usao u reprezentaciji sa ocekivanim napretkom ce na SP moci da ide sa 19 godina a vec dovoljno iskustva, to nije mala stvar.
tako je druze, u ova 2 sledeca ciklusa bas mozemo da konacno pretocimo kvalitet u rezultat

Ja sam davnih dana cesto pricao sa prijateljima, da zenit ovih par nosilaca A reprezentacije koji su bili prvaci Evrope 2013. i sveta 2015. ocekujem izmedju EP 2024. i EP 2028., kada ce vecina imati izmedju 29 i 33 godine, jer su to generacije 1994. i 1995., naravno misleci tada na Rajka, Sergeja, Mitra, Grujica, Veljkovica itd...Naravno znajuci logicno da ce se do tada pojaviti novi igraci i snage koje ce popuniti ostalo sta treba, kao sto se pojavljuju. Ovo EP je otpalo, po meni ostaju jos te dve sanse. Primer Hrvata, njima su "Cileanci" iz 1987. doneli bronzu na SP 11 godina kasnije u Francuskoj, a isto tako i ovi nosioci u Rusiji, poput Modrica, Rakitica, Perisica, Mandzukica su imali bas taj raspon godina od 29 do 33. Zato nesto slicno ocekujem od nas u tom periodu, ali je jako bitno da neko to poslozi, tako da ce zavisiti i od toga ko nam bude selektor ili eventualno one manje izvesne varijente da i sam Piksi sazri pa postane ono sto nije bio do sada.