Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby veljkos161 » 20 Nov 2024, 05:41

Veljkona22 wrote:Samardžić nema pojma

Pa jes video kako je izbacio Frozinonea u prvom?
Rekoh ranije da nije Mesi ali za naše uslove odličan dodatak na vezni red,pogotovo u perspektivi.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Baxter Stockman » 20 Nov 2024, 17:40

Veži Mijata gde ti gazda kaže :lollol:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Malkovic » 20 Nov 2024, 20:56

Овако брзо у Брозосрбији не аванзују ни синови вечитих министара и директора јавних предузећа.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Milutinov Tata » 21 Nov 2024, 14:15

Sve evropske selekcije biće podeljene u 12 grupa od po četiri ili pet nacionalnih timova i samo će prvoplasirani direktno obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo. Za preostala četiri mesta kroz plej-of boriće se 12 drugoplasiranih selekcija plus još četiri najbolje rangirana tima iz Lige nacija.

Žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na programu je 13. decembra u Cirihu.

PRVI ŠEŠIR: Francuska, Španija, Engleska, Belgija, Holandija, Portugal, Italija, Nemačka, Hrvatska, Švajcarska, Danska i Austrija.

DRUGI ŠEŠIR: Srbija, Mađarska, Ukrajina, Turska, Švedska, Vels, Poljska, Slovačka, Rumunija, Grčka, Norveška i Češka.

TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Slovenija, Irska, Finska, Gruzija, Albanija, Severna Makedonija, Island, Bosna i Hercegovina, Severna Irska, Crna Gora i Izrael.

ČETVRTI ŠEŠIR: Bugarska, Luksemburg, Belorusija, Jermenija, tzv. Kosovo, Kazahstan, Azerbejdžan, Estonija, Kipar, Letonija, Farska Ostrva i Litvanija.

PETI ŠEŠIR: Moldavija, Malta, Andora, Gibraltar, Lihtenštajn i San Marino.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 21 Nov 2024, 14:48

Citam da ucesnici 1/4 finala LN nece biti direktno zrebani u decembru, nego ce 4 selekcije koje se plasiraju na zavrsni turnir sigurno biti u grupi sa 4 tima, tako da ce zreb biti uslovan, tj. zreba se pobednik odnosno gubitnik odredjenog meca (npr. mi mozemo biti zrebani sa pobednikom duela npr. Francuska - Danska). Dakle pobednici 1/4 LN su siguno u grupi sa 4 ucesnika, porazeni mogu biti i u grupi sa 5 ucesnika. Iz prvog sesira svoje mesto u zrebu ce dobiti Engleska, Svajcarska, Belgija i Austrija, s tim da poslednje 2 igraju baraz u martu.

Ono sto me malo buni kada citam pravila je da ce ucesnici baraza u LN (a to smo i mi) imaju prvenstvo pri zrebanju da budu u grupi sa 4 tima. Iz naseg sesira 6 selekcija igra baraz, ne znam da li ovo znaci da automatski idemo u grupu sa 4 tima?

Jos jedna nejasnoca, bar meni, je plasman 4 selekcije iz LN u baraz za SP. Navodi se da prednost imaju pobednici grupa, a to su i oni iz C i D, koji ce imati problema da izbore bar baraz preko kvalifikacija. Ako oni imaju prednost u odnosu na nas, onda ne mozemo racunati na mesto preko LN.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Radonjaa » 21 Nov 2024, 18:57

Sad bi bilo dobro da je Hajzenberg aktivan.

Milutinov Tata wrote:Jos jedna nejasnoca, bar meni, je plasman 4 selekcije iz LN u baraz za SP. Navodi se da prednost imaju pobednici grupa, a to su i oni iz C i D, koji ce imati problema da izbore bar baraz preko kvalifikacija. Ako oni imaju prednost u odnosu na nas, onda ne mozemo racunati na mesto preko LN.

I ja sam shvatio isto, u baraž preko LN idu četiri najbolje rangirana (na UEFA listi) pobjednika grupa koja ne budu među 2 u svojim kvalifikacionim grupama, tako da od toga nema ništa.

Milutinov Tata wrote:Ono sto me malo buni kada citam pravila je da ce ucesnici baraza u LN (a to smo i mi) imaju prvenstvo pri zrebanju da budu u grupi sa 4 tima. Iz naseg sesira 6 selekcija igra baraz, ne znam da li ovo znaci da automatski idemo u grupu sa 4 tima?

Da ne idemo previše u detalje, ali ukratko da.

Pošto će (kao što si rekao) četiri grupe sa 4 tima popuniti pobjednici četvrtfinala tj polufinalisti LN, a preostale dvije ili neko od 4 ekipe koje ne igraju četvrtfinale (Engleska/Belgija/Švajcarska/Austrija) ili neko od 4 poražene, jasno je da je nekih 80% šanse da završimo sa nekim od polufinalista ili Englezima, tj da dobijemo vrlo ozbiljnog protivnika iz prvog šešira.

Sem toga, postoji 83% (5/6) šanse da nam iz trećeg šešira dođe neko od Škotske, Slovenije, Irske, Gruzije i Islanda, pošto će tih pet 100% biti u grupama od četiri ekipe kao i mi, i samo 17% šanse da uleti neko od ostalih (Albanija, Makedonija, Crna Gora, BiH, Finska, Sjeverna Irska i Izrael), pošto će od tih 7 ekipa samo jedna u tu preostalu grupu od četiri ekipe.

U prevodu, preko Lige nacija ne možemo, imamo odličnu šansu da iz prvog šešira izvučemo neku od 5 najboljih evropskih reprezentacija, i još bolju da i iz trećeg izvučemo neku od 5 najboljih ekipa iz šešira. Jeste grupa od samo 4 tima, ali ako nas iz makar jednog od pomenuta dva šešira žrijeb ne pogleda uprkos maloj vjerovatnoći, neće biti nimalo lako otići ni u baraž.

Sve ovo pod pretpostavkom da sam dobro tumačio pravila :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Milutinov Tata » 21 Nov 2024, 21:28

I meni tako izgleda kako si napisao, ali mi prosto nelogicno da fakticki kao "nagradu" za baraz u martu dobijas najgore moguce rivale. Nije ni ovim najboljima bas svejedno sto ce dobiti jake rivale i iz drugog i iz treceg sesira. U grupi od 4 ekipe jedna kiks moze biti veliki.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Inzaghi » 22 Nov 2024, 12:25

Austrija
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Baxter Stockman » 22 Nov 2024, 12:26

Niš - Beč direktan let uopaaa
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Inzaghi » 22 Nov 2024, 12:29

Vrlo moguce da cemo igrati u Lincu. Mada nije ni to predaleko.
Inzaghi

Postby fontaneros » 22 Nov 2024, 12:33

Lutati po dvoru, plasiti gospodu

IDEEEEEEE

Image
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Inzaghi » 22 Nov 2024, 12:38

Mislio sam da se crta da veliki gospodin Ivan peva obe himne. Zamalo.
Inzaghi

Postby Hajzenberg » 22 Nov 2024, 20:13

E Radonja, da ispoštujem i tebe i još par ljudi koji su vrsni poznavaoci sporta i koji su godinama ovde ostavljali odlične postove u vezi raznoraznih kalkulacija. A da ispoštujem i sebe kada sam već pre desetak dana barem trenutno prekinuo forumski post i to posle meča u Cirihu.

Dakle Radonja i MT su manje više sve napisali, ja ću samo još par dodataka i podataka i to bi otprilike bilo to što se tiče tog žreba zakazanog za 13.12. tačno u podne a koji će biti jako specifičan jer ne samo što neće biti prisustva selektora nego što će to biti ''onlajn'' ma šta to značilo a znači verovatno kompjuterski žreb jer je UEFA napravila pravu ujdurmu oko toga pa već sad znamo da imamo 5 potencijalnih rivala iz trećeg šešira za koje su šanse da ih izvučemo i više nego velike što ste već prezentovali procentualno izraženo a najveća fora je ta što su 67 % šanse da do kraja marta nećemo znati ko nam je nosilac grupe. A tek bi frka bila da smo dobili Dance i ušli u prvi šešir jer bi onda mi kao nosioci imali dve potencijalne grupe za ''birati'' ali bi u tom slučaju bili (apsolutni) autsajderi i protiv Nemačke i protiv Francuske i protiv Portugala u 1/4 finala LN pa u tom slučaju i ne bi možda uopšte i uticali na to u koju ćemo grupu upasti ali ovako iz drugog šešira ništa ne utičemo što se žreba tiče.

Ako nam kao nosilac zapadnu Engleska, Belgija, Austrija ili Švajcarska onda normalno znamo ko nam je najveći takmac za prvo mesto a ako nam zapadne pobednik nekog od četvrtfinalnih parova LN onda čekamo kraj marta da znamo ko je taj favorit grupe. Žrebaće se prvo ova 4 para u LN i u prvu grupu upada pobednik prvog para, u drugu grupu poraženi iz prvog para i tako sve do osme grupe čiji će nosilac biti četvrti poraženi iz 1/4 finala LN. Preostala 4 nosioca će biti malopre pomenute reprezentacije. Primera radi imamo par FRA-HRV, Francuzi kao potencijalni favorit dobijaju Tursku iz drugog i Škotsku iz trećeg šešira i ''namerno'' gube od Hrvata da bi dobili potencijalnu grupu sa Slovacima iz drugog i Izraelom iz trećeg šešira, ovo čisto hipotetički ali ne i nemoguće i apsolutno neregularan žreb za SP nam sledi u tom kontekstu. Mada, mogli bi naravno u tom slučaju i Hrvati ''tankovati'' :biggrin:

Svih 12 drugoplasiranih ekipa idu u baraž i još 4 tima iz LN i tu se igraju dve runde baraža u roku od 4-5 dana kao u kvalama za Katar i Nemačku gde smo mi to srećom oba puta izbegli. Nosioci u tom baražu će biti 8 najbolje drugoplasiranih a naravno nenosioci preostala 4 drugoplasirana te ova 4 tima iz LN. A ko su ta 4 tima iz LN ? Isti slučaj kao u kvalama za Katar ali ne i za EURO u Nemačkoj. Da su u pitanju kvalifikacije za EP u baraž bi išli svi iz A LN koji nisu putem klasičnih kvalifikacija bili u top 2 u svojim grupama te posle toga timovi iz B divizije pa pobednici C i D divizija LN ali pošto su ovo mundijalske kvalifikacije onda u baraž idu potencijalno samo pobednici 14 grupa od A do D divizije LN odnosno oni pobednici koji putem predstojećih kvalifikacija ne budu među dva najbolja tima u svojim grupama. I tu dolazimo do neverovatne situacije gde i jedan San Marino može ići u baraž i doći do dva koraka do sveameričkog Mundijala :blue:

Iz A divizije baraž imaju naravno Španija, Nemačka, Portugal i Francuska, potom slede Češka, Vels, Engleska i Norveška iz B lige pa onda Švedska, Rumunija, Severna Irska i S. Makedonija iz C lige te Moldavija i San Marino iz D lige. Ako se desi da svi ovi timovi izuzev zadnja 4 obezbede makar top 2 u svojim grupama koje se igraju od marta a svih tih 12 timova bi barem na papiru to trebali da odrade jer svi su iz prva dva šešira e onda u baraž idu ove dve selekcije sa prefiksom severna te selekcija zemlje smeštena između Rumunije i Ukrajine i selekcija najstarije evropske republike što bi bila prvorazredna senzacija. Ostaje da vidimo rasplet ali nisam baš siguran da će timovi tipa Češka, Vels, Norveška, Rumunija i Švedska biti u top dva ako iz trećeg šešira dobiju neku nezgodnu ekipu kakvih tamo ima pregršt. Jedna trivija u vezi Škota, oni su maestralnim pobedama nad Hrvatskom i Poljskom došli u siutaciju da preteknu ili Češku ili Slovačku ali su ipak ostali ispod crte za drugi šešir ali da je Hrvatska izgubila na Poljudu od Portugala onda je Tartan armija mogla čak i do prvog šešira a ovako su ostali odnosno završili u trećem potu zbog mesta na FIFA listi.

Nažalost, nama se baš crta veoma jak rival iz prvog šešira te neko od ovih 5 timova iz trećeg (Škotska, Slovenija, Gruzija, Island i južna Irska kako je Golac zove) tako da će biti jako zajebano a valja biti drugi i to biti među 8/12 najboljih drugoplasiranih da bi polufinale baraža igrali kući i to protiv nekog tima koji bi došao čak i iz LN tipa Alster ili Moldavija a onda šta nam žreb dodeli za eventualno finale bilo što se imena rivala tiče odnosno domaćinstva istog a za koji se vrši žreb. Bilo bi tužno da ne vidimo ili Meksiko gde nismo igrali ni 1970. ni 1986. kada su oni zamenili Kolumbiju kao prvobitno određenog domaćina SP i kada su u roku od 16 godina i drugi put organizovali Mundijal a nismo videli ni SAD 1994 zbog sankcija pre svega. Propušten je i Brazil pre 10 godina tako da na toj hemisferi nismo valjda nastupili još od Čilea a dugo smo bili van evropskih Mundijala pa je to prekinuto u JAR i u Kataru ali možda bolje i da nije imajući u vidu kako smo prošli na oba ta prvenstva.

Što se tiče Austrije i baraža za LN bilo bi krucijalno važno da ostanemo u najjačoj diviziji jer samim igranjem u A LN tokom jeseni 2026. imali bismo obezbeđen makar baraž za EURO UKI 2028 a razlog za to je već pomenut. Putem klasičnih kvalifikacija neće biti baš tako lako otići na to prvenstvo koje će se održati u 4 britanske ''provincije'' te u Irskoj republici jer neće ići direktno po 2 ekipe iz grupa kao za prvenstva 2021 te 2024 godine nego samo pola najbolje drugoplasiranih a ostali u baraž ali otom potom jer ima mnogo do toga.

Ne znam da li sam napisao sve što sam i zamislio pa ako bude još nešto onda ću uoči samog žreba ili odmah posle toga. UEFA je napravila veliki problem što se tiče tog žreba a pre svega jer neće biti poznati sastavi čak 8 od 12 grupa i to sve do kraja marta plus ovo oko toga da će neke grupe imati 4 a neke 5 timova pa se već sada zna da konkretno nama sa ogromnim šansama iz trećeg šešira sledi neki od timova koji su jači od preostalih timova iz tog šešira itd.itd.
Hajzenberg

Postby Milutinov Tata » 23 Nov 2024, 01:23

Hvala Hajz na pojasnjenju :okk: . Znaci ipak varijanta da kao ucesnik baraza u martu imamo velike sanse da dobijemo selekcije koje ce takodje igrati baraz iz 3. sesira, plus velika verovatnoca da nam dodje i neko od pobednika 1/4 finalnih duela u LN.

Lepo si primetio i stvar na koju nisma obratio paznju, a to je da ce fakticki 1/4 finalisti LN moci da "biraju" grupu u kvalifikacijama za SP, i da ce porazeni iz tih meceva verovatno imati lakse grupe. Zaista neverovatno.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Inzaghi » 23 Nov 2024, 11:41

Hvala na svemu gospodine Kinosi.