by Banka15 » 20 Mar 2025, 13:14
Dobar pocetak zavrsnog kvalifikacionog turnira i za kadete i za omladince. Kadeti su pobedili Holandiju 1-0, a omladinci Izrael 3-2 golom u nadoknadi. Za kadete nije bilo prenosa nigde, dok sam omladince uspeo samo delimicno da uhvatim, ali po onome sto sam uspeo da vidim posebno se istakao Lane junior, koji nastavlja sa dobrom formom iz Ofke i pokazuje da je vrhunski potencijal, samo da smiri glavu i popravi ponasanje.
Kadeti bi mogli da prakticno osiguraju kartu za svetsko prvenstvo koje se igra ove jeseni pobedom nad Madjarima u narednom kolu, posto pored pobednika grupa idu i 4 najbolje drugoplasirane ekipe. Plasman na evropsko prvenstvo je ipak tezi zadatak, jer je neophodan i dobar rezultat protiv Portugala koji je po pravilu jos jaci u mladjim selekcijama nego u seniorima i koji je domacin grupe.
Omladinci kao ostale protivnike imaju Norvesku i Belgiju (u njihovom medjusobnom duelu je Norveska pobedila sa 2-0). Ono sto treba napomenuti je da mi imamo dosta mladjih momaka koji su nam starteri, u prvom kolu su mec poceli Jovanovic, Milosavljevic, Simic i Bacanin koji su svi 2007. godiste, i Kostov koji je 2008. , sto je vise nego sve ostale ekipe iz nase grupe zajedno. Ipak, mi smo domacini grupe, a nasi protivnici nisu pravili neke specijalno dobre rezultate u ovom godistu, tako da su nam sanse za plasman vece u ovoj kategoriji nego u kadetima.