Dexi wrote:Nakon dva kola i pošto sam odgledao većinu utakmica i timova da dam neku svoju prognozu za ovu sezonu EL.
Klubove bih podelio u neke 4 kategorije ,po kvalitetu i mogucnostima po meni.
Timovi favoriti za final four i titulu prvaka Evrope su Real,Oly,PAO i Fener.I tu je jako teško reći ko je najjači.Oly se bas pojačao dolaskom Vildoze ,Vezenkova i Furnijea i mozda za nijansu su oni meni prvi favoriti.
Fener sa Sarasom bi trebao da bude ozbiljan konkurent.Real kad se sve poslozi bice I jači nego prošle sezone.Pao koji je zadržao tim plus su doveli i Brauna I Osmana.
Drugu grupu čine timovi koji bi trebali da budu plasirani od 5-10 mesta.Tu ubrajam Monako,večite,Armani,Barsu i Efes .Svi ti timovi bi trebalo da budu po kvalitetu deo play ina i da se umešaju u borbu za final four.E sada jako je tesko reci posle dva kola ko bi trebao da bude 5,a ko 10.
Lično očekujem oba večita u 1/4 EL ,I da jedan od njih ode ove godine i na final four.
Treću grupu čine ekipe koji su kvalitetom slabiji od pomenutih timova,ali koji mogu da iznenade ako se sve poklopi.Tu pre svega mislim na Bajern i Zalgiris koji imaju odlične trenere,zatim Makabi koji ima dosta slabiji tim,ali je i dalje to Makabi.
Poslednju grupu čine klubovi koji po meni nemaju neke šanse za play in I sam plasman tamo bi predstavljao neverovatan uspeh.To su Baskonija,Virtus,Pariz,Lion i Alba.
Ogradio bih se malo po pitanju Baskonije koja nema neki tim,ali ima odličnog trenera i on bi mogao da izvuče iz tog tima više od realnog.
Opet ponavljam ovo su prvi utisci,a nešto jasnija slika biće posle kad počne nova godina.
Imali smo prošle godine da je Virtus bio odličan na startu,pa se raspao kasnije,ili obrnut slučaj Oly ili recimo Fener.
Ovo je bila neka moja prognoza posle 2 odigrana kola.Sada posle 20 kola situacija je rekao bih daleko jasnija.
Na moju izjavu da su veciti sastavili timove za 1/4EL,a da je Zvezda napravila ozbiljan ,namazan,iskusan i kvalitetan tim ,dobar broj ljudi je ismevao tu moju izjavu,medjutim samo su tim ismevanjem ispali jos jednom oni smesni u drustvu.
Sada je valjda svima jasno da ova Zvezda moze mnogo i da nisu bili glupi porazi od Barse,Zalgirisa i Liona Zvezda bi danas bila prva u EL.Svakako da su im naredna dva meca kod kuce kljucna i ako pobede Fener i Monako da vrlo verovatno mogu da obezbede i prednost domaceg terena u play ofu.Svakako 1/4 EL je izvesno.
Poseban kvalitet ovog tima Zvezde je sto podjednako dobro igra i na strani i kod kuce

Grk je ozbiljno to sve poslozio,a sam dolazak Brauna meni govori da bi oni mogli da odu nazalost do samog kraja.
Deluje da su po kvalitetu Grci i Real su najbolji,Zvezda bi tu mogla da bude 4.Monako ,Fener i Barsa koja podize formu bi trebali da se bore za 5 i 6.Za play in pozicije ocekujem veliku borbu izmwdju Milana,Pariza(Ubedljivo najprijatnije iznenadjenje EL),Efesa,Zalgirisa,Bajerna i KKP.
Nekako po kvalitetu i trenutnoj formi deluje mi da ce i Milano uci u play in.
KKP je imao dva ogromna kiksa ,porazi kuci od Liona i Virtusa i umesto skora 11-9,ima skor 9-11.KKP jasno je mora da dobije oba ta tima na strani ako zeli da udje u play in.Uz to rekao bih da je gostovanje Milanu jako vazan,i da nikako ne bi bilo d0bro da se sa direktnim konkurentom ima 0-2.
Rekao bih da su naredna dva meca mnogo vazna za KKP,u slucaju ne daj boze neuspeha moglo bi se polako konstatovati da je jos jedna sezona neuspesna i da su jos jednom uludo potroseni ogromni novci.
Ogroman problem za KKP su igre van Beograda.Kako sada stoje stvari KKP deluje kao domacinski tim koji igra osetno slabije na strani .(Cini mi se jedino dobijena Alba,a bilo je laganih poraza)
EL je bas kvalitetna,izjednacena,skoro svaki mec neizvestan i uglavnom su pune hale i dobra je atmosfera.Niti jedna liga nema taj intenzitet igre u odbrani ,tu borbu za svaki kos,skok,poen,pobedu kao EL.Najteza liga za igranje po meni.
Dobra stvar je sto su se pojavila neka nova imena u EL kao lideri i nosioci svojih timova ,Maledon,Petrusev,Biberovic,Hifi itd.Mislim da vecina ekipa polako osvezuje i podmladjuje svoje ekipe.
Jel ok je da imas 2,3 veterana,al da citav tim bude veteranski sa igracima od 30 + god. tesko da se moze nesto uraditi u ovako zahtevnoj ligi.
Paris je apsolutno osvezenje i dokaz da se i sa igracima bez EL iskustva,sa malim budzetom i sa trenerom pocetnikom moze igrati EL i to dobro
Nadam se da ce i u narednom periodu i drugi timovi krenuti tim stopama.Vidimo da je Real vec dogovorio Maledona ,da su tu vec Garuba ,Ndiaj,Musa koji ima 25 god.dakle i oni polsko vrse smenu generacija.