Radonjaa wrote:Od ,,naših'' je učestvovao Stefan Ilić, u dresu Kanade, možda i najmlađi igrač na turniru (oktobar '08). Nisam gledao puno utakmica, ali sam malo premotao Kanađane kad sam ga primijetio. Da ne širim priču na osnovu par napada, statistički je uglavnom bio skroman (mada četvrti bloker turnira), ali mi se čini da je izuzetan potencijal, iako nije ni g od gotovog igrača. Nemam pojma zna li KSS za njega i prati li ga bilo ko, ali ako ne, vjerovatno bi trebalo da makar pokušaju da ga kontaktiraju, pogotovo uzevši u obzir da nam je prošlogodišnja kadetska reprezentacija izgledala kako je izgledala.
viewtopic.php?f=14&t=16&start=12435#p3155810
Obratio sam pažnju na njegovu karijeru u poslednjih par mjeseci, vidim da ga kanadski treneri i novinari dosta hvale, a njima je izbacivanje NBA igrača postalo kao dobar dan, vjerovatno ih ne impresionira bilo šta. Na internacionalnom nivou je još uvijek ispod radara, ne bi me čudilo da naši ni ne znaju za njega (Bojdo je obećao da će probati da provjeri), ali je po meni NBA potencijal.
Da bi ispunio potencijal moraće da se ubije od treninga da bi popravio šut, ima jako spor izbačaj, ali ne bih rekao da je tipičan kamenjar. Sem toga, visina 208 sa jedva 16 godina, i igra licem ka košu su kombinacija koja se rijetko viđa, a skokove i blokade skuplja kao da je centar, mada je te vještine teško procijeniti sa kratkih snimaka, a same statistike je tamo svojevremeno imao i Koprivica.

U spojleru poneki snimak, na kraju je i kratki intervju sa njim, pominje da dolazi u Srbiju u posjetu rodbini i da mu je teško pao poraz od Amerikanaca na OI