Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby alcesta » 15 Jun 2012, 13:08

Mislim da smo propustili da zabeležimo da je umro Rej Bredberi. :( RIP.

Spoiler: pokaži
Image
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Golden Warrior » 15 Jun 2012, 14:42

vicharhcp wrote:Verovatno isto april naredne godine.
Znaš da treću knjigu snimaju u dve sezone? Očekujem da te dve sezone treće knjige budu spektakularne!

Valjda će jezovucima posvetiti više pažnje, mislim, trebalo bi! Mene od početka nervira što nema gavrana matorog Medveda u seriji.

Inače se slažem da su poslednje dve epizode bile najbolje u drugoj sezoni.

Koji smaraci tek u aprilu? :( Cuo sam da ce trecu knjigu podeliti na 2 sezone sto je logican i dobar potez.

Ali sad postoji realan problem sto ne mogu previse da se bave tim sporednim stvarima jer je gotovo nemoguce docarati ih gledaocima koji nisu citali knjigu kad ih vec nisu naceli...
Golden Warrior

Postby SerbianRaven » 08 Jul 2012, 08:35

Meni se uopste ne svidjha serija, i svi sem Tiriona su mi bah.... :)
SerbianRaven

Postby Hamilkar » 19 Jul 2012, 21:48

:+1:
SerbianRaven wrote:Meni se uopste ne svidjha serija, i svi sem Tiriona su mi bah.... :)
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby Felipao » 19 Jul 2012, 23:43

Druga sezona - ocajna.Pogledao 6 i po epizoda i batalio,serija klasican holivud.
Felipao

Postby vicharhcp » 21 Jul 2012, 15:43

Felipao wrote:Druga sezona - ocajna.Pogledao 6 i po epizoda i batalio,serija klasican holivud.

deveta i deseta epizoda su jedine vredne paznje, tako da.... odgledaj ih
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Choda » 26 Jul 2012, 08:55

Poceo sam i ja da gledam Game of Thrones, za sad odgledo 4 epizode, i utisci su sledeci: oni koji su me nervirali u knjizi me i dalje nerviraju a one koje sam gotivio me isto nerviraju :biggrin: Naravno ima par izuzetaka npr Arja, glavni problem je sto likove jednostavno nisam ovako zamisljao. Tako da cu da poslusam sopstveni savet i da gledam seriju kao nezavisnu celinu od knjiga, neka dalja ocena serije kad pogledam obe sezone.

Sto se tice knjiga tacnije SF-a privodim kraju Plamen nad ponorom pa kad zavrsim napisacu svoje utiske, koji su za sad pozitivni mada dosta ce zavisti i od kraja knjige..
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Choda » 27 Jul 2012, 21:46

Hteo sam da postavim na Muzikcom kutku ali ovoj pesmi je ipak ovde mesto :biggrin:

Ujedno i da pitam jel citao neko Silmarillion? Ja se vec dugo kanim poceo sam jednom pre 10 godina posle Hobita i Gospodara ali mi nije islo, a sad u zadnje vreme ponovo preslusavam Gardijane pogotovo Nightfall in Middle Earth pa mi se cita :biggrin:
I talk to him everyday.
Choda

Postby Withnail » 27 Jul 2012, 22:26

hah potpuno isto, pre 10ak godina posle citanja H i G dosao do pola S i nisam mogao vise...tad se i slusali Gardijani...eh, lepo bese :biggrin:
Withnail

Postby Starsica » 28 Jul 2012, 18:05

Choda wrote:Hteo sam da postavim na Muzikcom kutku ali ovoj pesmi je ipak ovde mesto :biggrin:

Ujedno i da pitam jel citao neko Silmarillion? Ja se vec dugo kanim poceo sam jednom pre 10 godina posle Hobita i Gospodara ali mi nije islo, a sad u zadnje vreme ponovo preslusavam Gardijane pogotovo Nightfall in Middle Earth pa mi se cita :biggrin:

Ja, vise puta :) Meni je zanimljivo. Ne sve, doduse, ali kad sam procitala Hobita i Gospodara, procitah i to. Ako te zanima, procitala sam i "Nezavrsene price Srednje Zemlje" i "Decu Hurinovu".
Nema potrebe da ti objasnjavam o cemu se radi u Silmarilionu, ako zelis da kompletiras pricu, procitaj :okk: Meni je pocetak bio tezak, kad krene sa sedam sinova od sedam sinova, pa sve na F :laugh: Meni je najzanimljivije bilo citanje o stvaranju prstenova, prica o Berenu i Lutjeni i o Numenoru :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Choda » 31 Jul 2012, 18:15

Pogledao sam obe sezone GoT-a i nisam nezadovoljan, prva sezona se vernije drzi radnje od druge sto je i razumljivo, jer je knjiga kraca a i glavni likovi iliti PoV-ovi su manje razbacani po Westerosu. E sad sto se tice druge sezone, radnja je dosta menjana (meni su najvise smetale scene Roba i one njegove ffs ,dok mi je bilo zanjimljivo da vidim razgovore izmedju Arje i Tivina), ali te promene radnje nisu imale uticaja na pozicije likova na kraju druge sezone koje su identicne kao i u knjizi, osim poslednje scene koja je prolog iz trece, ali sluzi kako klifhenger.

Druga sezona jeste slabija samo zato sto najzanimljiviji delovi druge knjige nisu bili prikazani, Tirionovo snalazenje kao desnice, kao i Arjina uloga u oslobadjanju Harendvora.

E sad ono sto jeste dobro je da kao sto rekoh pozicije igraca su na pravim mestima a treca knjiga ce biti prikazana u dve sezone, a buduci da je ona najbolja do sada nadam se da nas ocekuju jos dve odlicne sezone.
I talk to him everyday.
Choda

Postby Unexpected » 01 Aug 2012, 14:47

Izašao je novi roman Aleksandra Tešića (Kosingas), Zmaj i ždral...
Zmaj i ždral - prvi deo
Image
„ZMAJ I ŽDRAL“ je prvi od dva romana o Milošu Obiliću i rađen je po srpskoj mitologiji i predanju. On je na neki način i uvod u trilogiju „Kosingas“ jer u njemu srećemo neke likove koji se kasnije u trilogiji pojavljuju, ali se može posmatrati i kao zaseban roman. Knjiga počinje legendom o čuvarima Koplja svetog Georgija i bici na Crnom kamenu 1187. godine, ali to je samo uvod u glavnu radnju, koja počinje mitskim rođenjem Miloša Obilića.

„ZMAJ I ŽDRAL“ pokriva poslednjih deset godina života cara Dušana, odnosno prvih deset godina života Miloša Obilića na Dušanovom dvoru. Uporedo teku dve priče – o stasavanju Miloševom i o najintrigantnijim godinama Dušanove vladavine koje su dovele do njegove nasilne smrti.

Kao i u trilogiji „Kosingas“, osim što nas vodi u bajkovit svet srednjovekovne Srbije, pisac Tešić Aleksandar bavi se intrigantnim i kontroverznim događajima iz života cara Dušana Silnog. Ne samo što postavlja pitanja, već daje i odgovore koje potkrepljuje spiskom literature koja je korišćena kao materijal za roman, a neke stvari prepušta mašti – svojoj i mašti čitalaca. Ovo je svakako još jedno delo koje ljubitelje kvalitetne književnosti neće ostaviti ravnodušnim.
The End.
Unexpected

Postby Unexpected » 19 Aug 2012, 10:10

Unexpected wrote:Izašao je novi roman Aleksandra Tešića (Kosingas), Zmaj i ždral...

Pročitano. Kome se svideo Kosingas, svideće mu se i ova knjiga.

Pročitah i Duge noći i crne zastave (Dejan Stojiljković), recimo da može da upadne u neki od ovih žanrova. Lagana knjiga za jedno poslepodne, mislim da ga vredi potrošiti na ovu knjigu.
The End.
Unexpected

Postby belpH #77 » 20 Aug 2012, 21:26

ja danas dobih 3 knjige na poklon...jel citao neko i ako jeste, aj nek mi rekne kakve su :)

Image
Image
Image
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby Unexpected » 20 Aug 2012, 21:32

Čitao Dobra predskazanja, zbog Gejmena. Meni je odlična.

Ova druga je o Disksvetu, koliko vidim, a ako se ne varam ima 30 i kusur delova.

EDIT: I treća je o Disk svetu, tj. to su prva dva dela.
The End.
Unexpected

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura