by Radonjaa » 24 May 2025, 19:26
Dva sjajna polufinala na F4 Evropske lige, odličan rukomet i tijesne završnice, vrijedi premotati makar po poslednjih 15 minuta oba meča - čini mi se da su oba išla na Areni Sport 2, ,,običnoj''.
Flensburg je ušao u finale na leđima Melera, čini mi se na kraju 19 odbrana i 40% uspješnosti, od čega mnogi ziceri. Tu je možda bilo najrealnije da odlučuju peterci, Melsungen je igrao dobro i mučio ih brzim centrom Balencijage i šutevima Kristopansa, na kraju je utakmicu prelomilo što je Šipoš na -1 i 40-ak sekundi do kraja produžetka probao da sa centra šutne na prazan gol, izblokirao ga je mislim Kirkeloke, i do kraja Melsungen nije uspio da šutne iako su imali poslednji napad.
I drugo polufinale je bilo dosta izjednačeno, i takođe ga je dobila ekipa u kojoj su više povukli golmani, Volf i Mrkva su odbranili vrlo malo, tj svega 7/39, na drugoj strani Bolzinger 11/29 (uz par odbrana Debonea), od čega je poslednja bila u samoj završnici kad je Kil mogao da povede. Ali heroj Monpeljea je definitivno Hešam, prvo je dao težak gol preko bloka za izjednačenje, onda je par minuta kasnije uz maltene zvuk sirene šutnuo sa 10 metara, a lopta od bloka promijenila smjer i ušla u gol. Jiha je posle meča ostao na klupi u predinfarktnom stanju. Inače je Kil prošle sezone eliminisao Monpelje u četvrtfinalu LŠ, nakon pobjede Monpeljea od 9 razlike u prvom meču, u revanšu je Kil pobijedio 31:21, napravili su 6 golova prednosti u poslednjih 15 minuta, uz podršku sudija, tako da im se malo i vratilo.
Na kraju se sa jedne strane crta Melsungen kao gubitnik sezone, izgubili su finale kupa od Kila, izgubili su danas nevjerovatan meč, a sledeće nedelje gostuju Fuhse Berlinu u odlučujućoj utakmici za trofej Bundeslige. Koštala ih je i Simićeva povreda prednjih ukrštenih pred rasplet sezone, ali svejedno prilično razočaranje ako u ovakvoj sezoni ne uzmu ništa, mislim da nemaju nijedan trofej u istoriji kluba, mada djeluju ambiciozno a ne kao kratkoročni bljesak, dovoljno govori što od sezone 26/27 vraćaju Golu koji je kod njih i počeo karijeru.
A sa druge strane bi Monpelje mogao da ispliva kao tihi ,,pobjednik'' sezone, nisu imali nijedan trofej otkad su uzeli Ligu šampiona u francuskom finalu 2018, sad su prije par dana uzeli kup nakon sedmeraca protiv PSŽ-a u Parizu, i evo im odmah šanse za drugi trofej, možda i za povratak u LŠ i ako to ne urade kroz ligu, gdje su opet iza PSŽ-a i Nanta.
bwa wrote:Micko Talijan
СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу