Naši u trećoj utakmici grupne faze pobijedili Italijane u Zagrebu na SP do 20 godina i plasirali se direktno u četvrtfinale. Prije toga pobijedili Grke na peterce i tijesno izgubili od Španije, obije utakmice su lako mogle da odu na drugu stranu, Španci su nas okrenuli serijom 4:0 u četvrtoj nakon što smo vodili 2 razlike posle tri četvrtine, a Grci su imali prednost na petercima ali smo okrenuli.
Prve dvije nisam gledao, danas dosta teška i nervozna utakmica, isključena su nam čini mi se četiri igrača (što zbog direktnih crvenih kartona što zbog 3 isključenja) uključujući Gladovića, kod Italijana isto tako, ali je ipak bilo malo manje drame nego u prve dvije. Došlo je do izražaja što imamo veću širinu ili je danas tako djelovalo, Đokanović se u momentima kad je djelovalo da tonemo pojavio iz drugog plana i vratio nam momentum, a Anđelić je dao ključni gol na minut - dva do kraja nakon što su se Italijani vratili. Gladović dobar dok je bio u bazenu, Krstić uobičajeno dominantan uprkos par grešaka, šesnaestogodišnji Gošić ('08) odličan na golu, čini mi se da u prenosu rekoše da je imao 12 odbrana, što će reći čak 50%.
Sistem takmičenja je baš zakomplikovan, 8 najboljih ekipa je podijeljeno u dvije grupe u prvoj diviziji, a 12 preostalih je podijeljeno u 4 grupe po 3 u drugoj diviziji.
Po dvije najbolje iz grupa prve divizije (Mađari i Hrvati iz A, Španci i mi iz B) idu direktno u četvrtfinale, a treći i četvrti za mjesto u četvrtfinalu razigravaju sa pobjednicima grupa iz druge divizije, što je de fakto osmina finala, ali prvo pobjednici grupa druge divizije igraju međusobno da bi odlučili ko će za protivnika u toj osmini imati jednu od trećeplasiranih, a ko jednu od četvrtoplasiranih ekipa.
Tako da se sjutra dešava upravo to razigravanje u drugoj diviziji, preksjutra osmina, a tek u četvrtak su na programu četvrtfinala. Naši igraju svoje od 8:30 uveče, nakon toga se do kraja igra dan za danom, tj polufinale u petak a finale u subotu.
Pod uslovom da sam dobro razumio kostur (što ne garantujem), ići ćemo na pobjednika meča SAD - Njemačka/Iran, ako me razumijete